Vingerafdruk, Touch ID of Face ID

Dit moet u erover weten

Met uw vingerafdruk, Touch ID en Face ID kunt u in de app inloggen en uw bankzaken regelen. Zoals een overboeking doen, betalen met iDEAL, beleggingsorders plaatsen en bijvoorbeeld uw betaalpas blokkeren. U gebruikt uw vingerafdruk of Face ID in plaats van uw identificatiecode.

Op welke toestellen werkt dit?

• iPhones of iPads met Touch ID of Face ID
  • Android-telefoons met vingerafdruk

Ook belangrijk: uw telefoon moet een nieuwe softwareversie hebben van iOS of Android. Check de versie van uw software.

Aan- of uitzetten

1. Ga in de app naar 'Instellingen'> 'Inloggen en bevestigen'
  2. Tik op 'Vingerafdruk', 'Touch ID' of 'Face ID' en zet de functie aan of uit
  3. Bevestig met uw identificatiecode
pr-locks-lock-closed

Deel uw toestel niet met anderen

Als ook anderen met hun vingerafdruk of gezicht in uw telefoon of tablet kunnen komen, kunnen zij hiermee inloggen in de Mobiel Bankieren app. Ze kunnen dan bijvoorbeeld een overboeking doen vanaf uw betaalrekening.

Alleen úw vingerafdruk of gezicht

Zeker weten dat alleen uw eigen vingerafdruk of gezicht op uw telefoon is geregistreerd? Verwijder alle scans en registreer uw eigen vingerafdruk of gezicht opnieuw.

Als u toch samen de app op één toestel wilt gebruiken

Dit kan, maar zonder vingerafdruk

Gebruikt u een telefoon of tablet samen met iemand anders, bijvoorbeeld uw partner? U kunt nog steeds meer dan één gebruiker toevoegen aan de app. Alleen de vingerafdruk-functie werkt dan niet: u bankiert allebei gewoon met uw identificatiecode.

Zo voegt u een gebruiker toe

• Open de app en tik op het groene icoontje rechtsboven, naast uw rekeningnummer
  • Tik op 'Gebruiker toevoegen'
  • Volg de stappen en bevestig met uw e.dentifier

Veelgestelde vragen

De scans van uw vingerafdrukken of gezicht worden versleuteld opgeslagen op een beveiligde chip op uw telefoon. ABN AMRO heeft geen toegang tot die chip. De gegevens over uw vingerafdrukken zijn dus niet bij ons bekend.

• Als er een vingerafdruk is verwijderd of toegevoegd op uw toestel, dan krijgt u een melding. Bovendien wordt de functie in de app geblokkeerd. U moet Touch ID/Vingerafdruk dan opnieuw aanzetten en bevestigen met uw identificatiecode.
  • Zeker weten dat alleen uw eigen vingerafdruk is geregistreerd? Verwijder alle vingerafdrukken en registreer die van uzelf opnieuw. Stel ook een schermbeveiliging in.

Dit kan verschillende redenen hebben:

• Kunt u bij het inloggen kiezen uit meer dan één rekening? Bijvoorbeeld omdat ook uw partner op hetzelfde toestel de app gebruikt voor zijn bankzaken? Dan kunt u uw vingerafdruk niet gebruiken. U kunt dan uw bankzaken regelen met uw identificatiecode en e.dentifier.
  • Heeft u een Android-toestel met een vingerafdrukscanner en de juiste versie en kunt u vingerafdruk toch niet inschakelen? Dan wordt uw Android-toestel niet ondersteund. Dit is helaas bijvoorbeeld het geval bij een Samsung Galaxy S5 en Note 4. Dit heeft een technische oorzaak en ligt niet aan de Mobiel Bankieren app of uw Android-toestel.

Heeft u iemand gemachtigd voor uw betaalrekening? En gebruikt de gemachtigde hiervoor ook de Mobiel Bankieren app? Dan kan uw gemachtigde zelf kiezen om zijn vingerafdruk in te stellen. Wilt u dit niet? Zet dan via Internet Bankieren het gebruik van de identificatiecode stop. Dat betekent dat de gemachtigde alleen nog toegang tot uw rekening heeft door met de e.dentifier in te loggen in Internet Bankieren. Voor zijn eigen betaalrekening kan de gemachtigde wel gewoon Mobiel Bankieren met identificatiecode of vingerafdruk.

Heeft u ingesteld dat uw kind de Mobiel Bankieren app mag gebruiken? Dan kan uw kind zelf kiezen om de vingerafdruk in te stellen. Wilt u dit niet? Zet dan via Internet Bankieren het gebruik van de identificatiecode stop. Dat betekent dat uw kind alleen nog bankzaken kan regelen door met de e.dentifier in te loggen in Internet Bankieren.

Daarom is bankieren met uw vingerafdruk handig

Sneller en simpeler bankieren dan met de identificatiecode

Uw vingerafdruk is uniek en door niemand te raden

Inloggen of betalen zonder dat iemand ziet welke code u intikt