Naar de navigatie Naar de inhoud

Wat kan uw kind met de Jongerengroeirekening?

Stem de jongerenrekening af op het niveau van uw kind

Kinderen leren in hun eigen tempo omgaan met geld. De Jongerengroeirekening van ABN AMRO is uniek in Nederland en speciaal bedoeld voor kinderen die stap voor stap willen leren omgaan met geld. U stelt in wat uw kind op dit moment aankan en u kunt de rekening later eenvoudig aanpassen zodra uw kind toe is aan meer mogelijkheden. 

 

Wat kan uw kind met de rekening en wat niet?

Uw kind kan de rekening als een betaalrekening gebruiken, maar ook als spaarrekening. U bepaalt of uw kind kan betalen met een pinpas of via het internet. U kunt de limiet op 0 zetten, maar ook op een willekeurig ander bedrag. U kunt ook geen limiet instellen en samen met uw kind alle online betalingen doen.

Hoeveel vrijheid denkt u dat uw kind aankan?

Wilt u dat uw kind zelfstandig via Internet Bankieren kan betalen? Dan kunt u dit instellen. U kunt ook instellen dat uw kind alleen geld kan overboeken nadat u de overboeking heeft goedgekeurd.

 

Sms of e-mail na een overboeking

Wilt u weten wanneer uw kind geld overmaakt? Daarvoor stelt u via Internet Bankieren in dat u een sms of e-mail ontvangt na elke overboeking van uw zoon of dochter. Uw kind kan zelf ook een Betaalalert instellen, bijvoorbeeld als het zakgeld binnen is. 

Paslimiet van de betaalpas instellen

Op de betaalpas van de Jongerengroeirekening kan een limiet worden gezet. U kunt deze limiet bijvoorbeeld afstemmen op het zakgeld dat uw kind ontvangt. Als het kind later meer mogelijkheden aankan, kunt u de limiet weer bijstellen. Zo groeit de rekening mee met de ontwikkeling van uw kind.

 

Instellen via Internet Bankieren

Binnen Internet Bankieren stelt u eenvoudig in welke mogelijkheden uw zoon of dochter aankan.

Heeft u zelf geen Internet Bankieren?

Ook zonder Internet Bankieren kunt u aangeven wat u wilt dat uw kind met de Jongerengroeirekening kan.

Hulp nodig? Bel met een van onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (uitleg tarieven)

Paraplu cadeau bij aanvraag Credit Card

Onbezorgd erop uit gaan

De paraplu met wolkendesign die u krijgt bij een creditcardaanvraag

Een weekend shoppen in Londen? Of een paar dagen uitwaaien op Texel? Vraag nu een creditcard aan en u ontvangt deze ijzersterke paraplu cadeau. Weer of geen weer, jullie weekendje weg kan niet meer stuk.

Volg ons via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Volg ons via Google