Naar de navigatie Naar de inhoud

Waarom zou u een creditcard nemen?

Iets kopen kan natuurlijk met uw betaalpas. Maar een creditcard kan soms handiger zijn dan pinnen. Met een creditcard huurt u bijvoorbeeld een auto in het buitenland, of koopt u makkelijk iets op internet. Maar wat een creditcard echt onderscheidt van uw betaalpas: bijna al uw grote aankopen zijn direct verzekerd als u de winkel uitloopt. Of als u ze online bestelt. Bovendien krijgt u uw creditcard zonder extra kosten bij het BetaalGemak Extra Pakket of BetaalGemak Max Pakket. Bekijk hier de verschillende creditcards.

 

De voordelen op een rij

  • Zonder contant geld op zak toch tot € 2.500 besteden

  • In het buitenland beter geaccepteerd dan de gewone betaalpas

  • Bijna alle aankopen zijn 180 dagen verzekerd 

De voordelen van de ABN AMRO Credit Card en Gold Card
 
Aankoopverzekering bij uw creditcard

Als u uw aankopen direct verzekerd wilt hebben

Met een creditcard van ABN AMRO zijn bijna al uw (grote) aankopen direct verzekerd. Als u met uw creditcard betaald heeft, is uw aankoop 180 dagen gratis verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging met de aankoopverzekering. Bij een Goldcard is dit zelfs 365 dagen. En dat geldt voor zowel aankopen in een winkel als aankopen die u via internet doet. Interesse? Bekijk de creditcards.

 

Als u in het buitenland bent

Als u op vakantie gaat, heeft u er vast wel eens mee te maken gehad: een auto huren of een huisje reserveren kan alleen met een creditcard. Een creditcard is bijna onmisbaar als u regelmatig naar het buitenland gaat. Als u in het buitenland niet met uw betaalpas kunt betalen, kunt u meestal wél afrekenen met uw creditcard. Ook als u onverhoopt een ziekenhuisrekening moet betalen, bijvoorbeeld. Interesse? Bekijk de creditcards.

Uw weekendje Parijs betaalt u eenvoudig met uw creditcard
 
Online betalen, direct verzekerd met de ABN AMRO Credit Card

Als u online betaalt

Bij Nederlandse websites kunt u bijna altijd betalen met uw betaalpas en Ideal. Maar Ideal is specifiek voor Nederlandse websites. En internet houdt niet op buiten Nederland. Dus als u iets in een buitenlandse webwinkel bestelt, kunt u uw creditcard gebruiken. Ook dan zijn uw aankopen direct verzekerd. Interesse? Bekijk de creditcards.

 

Als u (flink) gaat winkelen

Uw dagelijkse boodschappen doet u met uw betaalpas. Ook als u kleren gaat shoppen, pint u meestal. Maar als u een nieuwe TV aanschaft, is die direct verzekerd als u betaalt met uw creditcard. Dus ook onderweg van de winkel naar uw auto. Interesse? Bekijk de creditcards.

Uw aankopen zijn direct verzekerd met de aankoopverzekering
 

Betalen met betaalpas of met creditcard?

Vraagt u zich wel eens af of u uw aankopen moet betalen met uw betaalpas of met uw creditcard? Bijvoorbeeld uw aankopen die u betaalt via internet of in het buitenland. Bekijk de video (1:39).

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.