Sterk resultaat Palo Alto Networks

Houden
24-05-2023

We verhogen onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel Palo Alto Networks (Houden) van 200 dollar naar 225 dollar. Dit is op basis van een opnieuw uitstekend kwartaal. Zowel de ontwikkeling van de omzet als de winst was krachtig.

 

We blijven onder de indruk hoe Palo Alto tijdens droevige economische omstandigheden in staat is om een krachtig beleid uit te voeren. De pijplijn verbetert ook. Dat beschermt de cijfers van de onderneming tegen de problemen op macro-economisch gebied. Het aandeel koerste 4% hoger in de handel nabeurs. Daarmee is het aandeel lichtelijk ondergewaardeerd.

De omzet kwam in het afgelopen kwartaal uit op 1721 miljoen dollar. Dat is 24% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Het was net iets meer dan de bovenkant van de door de onderneming uitgegeven prognose.

Net als in eerdere kwartalen zorgde het onderdeel Subscription and Support voor het leeuwendeel van de groei. De omzet steeg er met 29% naar 1333 miljoen dollar.

De volgende generatie van producten rond beveiliging (NGS) liet ook zien op de goede weg te zijn. De jaarlijks terugkerende inkomsten bij NGS stegen met meer dan 60% naar 2574 miljoen dollar. De snelle stijging is het gevolg van investeringen van Palo Alto in cybersecurity-onderdelen. Dit is nodig omdat de verwachting is dat de behoefte aan bescherming rond zogenoemde firewalls op de lange termijn zal verminderen.

Indicatoren voor de nabije toekomst als boekingen en resterende verplichtingen ogen ook gezond. Ze stegen met respectievelijk 26% en 35% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. We blijven wijzen op de kracht van deze cijfers. Bij veel technologiebedrijven dalen deze indicatoren als gevolg van de economische problemen.

We denken dat dit het gevolg is van het feit dat de producten van Palo Alto aan specifieke behoeften voldoen. Ook is er sprake van een efficiënte verkoopstrategie. Dit zorgt ervoor dat de onderneming kan groeien ondanks de macro-economische cyclussen. 

De winst per aandeel kwam uit op 1,10 dollar. Dat was hoger dan de bovenkant van de door de onderneming aangegeven bandbreedte. Ook het aangepaste operationele rendement bleef goed. Het steeg met 540 basispunten ten opzichte van het voorgaande jaar naar 23,6%. De onderneming balanceert tussen financiële discipline en investeringen in markten rond cybersecurity die een hoge groei laten zien.

 

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO-Oddo BHF en Oddo BHF leveren de input en opinie voor aandelen uit de Benelux en enkele overige aandelen binnen Europa.