Beurstrends

Naar Koersinformatie

Exxon verlaagt investeringen met 30%

08-04-2020

Exxon (Kopen) kondigde aan de investeringen in 2020 met 30% te verlagen. Eerder gaf de energiereus aan om 33 miljard dollar te investeren. Nu is dat teruggebracht tot 23 miljard dollar. De verlaging is hoger dan bij concurrenten. Die kozen voor een reductie van de investeringen met 20%. Exxon kan waarschijnlijk dieper snijden in de investeringen omdat het meer investeerde dan anderen.

Lees meer

Analisten haten 3M, wij niet

07-04-2020

We verlagen onze reële waarde inschatting voor het aandeel 3M (Kopen) met ongeveer 8,5% van 186 dollar naar 170 dollar. Dit is gebaseerd op de ontwikkeling van het aandeel tijdens de kredietcrisis.

Lees meer

Facebook trekt nieuwe gebruikers aan

06-04-2020

We houden onze reële waarde inschatting voor het aandeel Facebook (Kopen) gelijk op 215 dollar. We beschouwen het aandeel als attractief. We denken dat de inkomsten van Facebook in 2020 lager zullen uitkomen, als gevolg van COVID-19. Maar we denken ook dat de pandemie het netwerkeffect van Facebook versterkt.

Lees meer

Sterk tweede kwartaal Walgreens

03-04-2020

De resultaten over het tweede kwartaal van Walgreens Boots Alliance (Kopen) waren beter dan wij en andere analisten hadden verwacht. Dat is vooral te danken aan de kracht van de groothandelactiviteiten. Daarnaast speelden kostenbesparingen en de inkoop van eigen aandelen een rol.

Lees meer

Lagere reëlewaarde-inschatting Xylem

02-04-2020

Xylem (Houden) heeft de eigen verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2020 en voor heel 2020 ingetrokken. Dat is het gevolg van de onzekerheid rondom de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Lees meer

Reële waarde inschatting Vestas blijft gelijk

01-04-2020

We handhaven onze reële waarde inschatting voor het aandeel Vestas (Kopen) van 640 Deense kronen en €85 voor de GDR's (Global Depository Receipt). We doen dit nadat we de gevolgen van het coronavirus hebben verwerkt in ons model. De aandelen zijn op dit moment aantrekkelijk. We kennen Vestas geen concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Alphabet aantrekkelijk na koersval

31-03-2020

Alphabet (Kopen) is aantrekkelijk geworden sinds de koersdalingen die COVID-19 veroorzaakte op wereldwijde beurzen. De advertentie-inkomsten van Google zullen dit jaar onder druk komen te staan. Maar we denken dat de onderneming, die we een ruim concurrentievoordeel toekennen, een dominante positie zal behouden in de advertentiemarkt op het internet.

Lees meer

Aandeel Airbus onder druk door turbulentie

30-03-2020

Airbus (Kopen) is naar onze mening op dit moment het meest aantrekkelijke aandeel in de commerciële luchtvaart. We kennen Airbus een ruim concurrentievoordeel toe en denken dat er weinig risico’s aan vastzitten. We beschouwen de huidige beurskoers voor een hoogwaardig industrieel aandeel als aantrekkelijk.

Lees meer

McDonald's toont flexibiliteit tijdens virus crisis

27-03-2020

McDonald's (Kopen) heeft net als andere restaurantketens diverse maatregelen genomen om de gevolgen van het coronavirus te temperen. De problemen zijn veroorzaakt omdat veel restaurants van McDonald’s zelf en van franchisenemers zijn gesloten.

Lees meer

COVID-19 verandert niets aan visie op Ecolab

26-03-2020

Op 25 maart informeerde Ecolab (Kopen) beleggers over de gevolgen van de recessie na de uitbraak van het coronavirus. Bij deze gelegenheid werden er weinig specifieke financiële details of vooruitzichten gegeven.

Lees meer

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Markets levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.