Beurstrends

Naar Koersinformatie

Minder tegenvallers verwacht voor Hennes & Mauritz

31-03-2023

De winst bij Hennes & Mauritz (Kopen) staat nog altijd onder druk , zo blijkt uit de presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal. De sterke dollar en hoge transportkosten zetten de winst onder druk. We verwachten dat deze problemen zullen verminderen in de loop van het jaar. We handhaven onze reëlewaarde-inschatting van 179 Zweedse kroon voor het aandeel.

Lees meer

Reorganisatie Alibaba toont verborgen waarde

30-03-2023

Alibaba Group (Kopen) is van plan zichzelf in 6 bedrijven op te splitsen. Het is een vervolg van het sinds 2020 gevoerde beleid om de diverse onderdelen zelfstandiger te maken. Het aandeel Alibaba steeg met 14% op de Amerikaanse beurs nadat het plan bekend werd gemaakt. We denken dat de reorganisatie de operationele efficiëntie verbetert. Dat geldt ook voor het rendement van de diverse onderdelen.

Lees meer

Micron rekent op verbetering markt geheugenchips

29-03-2023

De resultaten van Micron (Kopen) over het tweede kwartaal van het boekjaar waren lager dan we hadden verwacht. Dit was het gevolg van het afschrijven van 1,4 miljard dollar aan voorraden door de meest hevige recessie in geheugenchips in de afgelopen 13 jaar. We kennen Micron geen concurrentievoordeel toe. De onderneming worstelt met een lagere vraag en hogere voorraden die de prijzen hebben aangetast.

Lees meer

Vraag houdt aan voor Carnival

28-03-2023

De winstgevendheid gaat de goede richting op voor Carnival (Kopen). De behoefte om te reizen houdt aan. Het belangrijkste seizoen voor boekingen (Wave) was vruchtbaar. Dit is ondanks de zorgen over de economische situatie. Carnival meldde het hoogste aantal boekingen in de geschiedenis. Dit gold voor beide geografische markten.

Lees meer

Opnieuw sterke resultaten China Mobile

27-03-2023

China Mobile (Kopen) rapporteerde sterke resultaten over 2022. De omzet steeg met 8,1%. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) nam toe met 5,8% en de winst per aandeel steeg met 3,7%. De groei van de dienstverlening was iets hoger dan die van de concurrentie. De stijging van het bedrijfsresultaat was juist iets lager.

Lees meer

Sterke stijging boekingen Accenture

24-03-2023

Accenture (Houden) liet goede resultaten zien over het tweede kwartaal van het boekjaar 2023. Zowel de winst als de omzet waren beter dan we hadden verwacht. Het onderdeel Consulting Business was kwetsbaarder in de huidige macro-economische omgeving. Maar het onderdeel Consulting Bookings presteerde beter dan de onderneming had gedacht. Het kwam in de buurt van het recordniveau vorig jaar. De beurskoers steeg 7% na de publicatie van de resultaten.

Lees meer

Nike overwint uitdagingen in derde kwartaal

23-03-2023

De omzet en winst per aandeel van Nike (Kopen) stegen in het derde kwartaal van het boekjaar 2023 meer dan wij hadden ingeschat. Dit was ondanks de zorgen over dalende consumentenbestedingen en andere problemen. Er was sprake van prijsverlagingen in de uitverkoop, maar de voorraden stegen slechts met 16% ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd. Eind november was nog sprake van een stijging met 43%. De trend is dus positief.

Lees meer

Adobe gaat voluit voor Kunstmatige Intelligentie

22-03-2023
Het Summer Customer Experience Event van Adobe (Kopen) ging gepaard met tal van persberichten en werd afgesloten met een vraag-en-antwoord-sessie voor de beleggerswereld. De onderneming kondigde tal van innovaties aan voor Adobe Experience Manager en Adobe Experience Cloud. Het hoogtepunt was de nieuwe Firefly-familie van software die beelden genereert met behulp van kunstmatige intelligentie (AI).
Lees meer

Vervierdubbeling bedrijfsresultaat SIF

21-03-2023

Op 17 maart organiseerde SIF (Kopen) een beleggersdag (CMD) op haar bouwplaats in Rotterdam. Daar werd een toelichting gegeven op het uitbreidingsplan. Analisten waren vooral benieuwd hoe de onderneming denkt het bedrijfsresultaat te verviervoudigen. SIF wil € 120 miljoen extra bedrijfsresultaat creëren. Ongeveer € 40 miljoen daarvan, ofwel 35%, wordt bereikt door de huidige jaarlijkse productie te verhogen van 170-200 kt naar 375 kt in 2026.

Lees meer

Nettowinst Enel in 2022 hoger dan voorzien

20-03-2023

Enel (Kopen) presenteerde de definitieve cijfers over 2022. De resultaten, inclusief de nettowinst, waren hoger dan voorzien. We denken niet dat we onze reëlewaarde-inschatting van het aandeel van € 7,20 zullen veranderen. Er waren verder niet veel verrassingen in de cijfers. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) en de netto schuld waren al op 13 februari gemeld.

Lees meer

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO-Oddo BHF en Oddo BHF leveren de input en opinie voor aandelen uit de Benelux en enkele overige aandelen binnen Europa.