Beurstrends

Dagelijks de belangrijkste trends op de beurs
Naar Koersinformatie

Resultaten Nestlé volgens verwachting

18-10-2019

De resultaten van Nestlé (Houden) kwamen overeen met de verwachtingen. De organische omzet steeg 3,7% in de eerste 9 maanden. Voor het hele jaar wordt gerekend op een groei met 3,5%. Het onderliggende operationele rendement kwam uit op 17,5%. Wij rekenden op een rendement van 17,7%.

Lees meer

IBM zoekt groei in de cloud

17-10-2019

De resultaten over het derde kwartaal van IBM (Houden) waren teleurstellend. De omzet in het derde kwartaal was met 18 miljard dollar 3,9% lager dan in dezelfde periode vorig jaar. We kennen IBM een gering concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Sterk derde kwartaal UnitedHealth

16-10-2019

De resultaten over het derde kwartaal van UnitedHealth (Kopen) waren beter dan analisten hadden verwacht. Dat geldt zowel voor de omzet als de winst voor de onderneming die we een ruim concurrentievoordeel toekennen. Alle onderdelen presteerden goed. De verwachte winst voor dit jaar is verhoogd.

Lees meer

Hogere waardering Netease na afstoten Kaola

15-10-2019

We hebben onze reële waarde-inschatting voor het aandeel Netease (Houden) met 15% verhoogd naar 310 dollar. Dat is het gevolg van de verkoop van de commerciële internetactiviteiten van Kaola ter waarde van 2 miljard dollar. We kennen Netease een gering concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Nieuwe CEO voor SAP

14-10-2019

SAP (Houden) verraste de markt afgelopen donderdag door de resultaten over het derde kwartaal te presenteren. Ook herhaalde de onderneming de lange termijn doelstellingen voor 2020 en 2023. Tenslotte werd het vertrek aangekondigd van CEO Bill McDermott. Hij wordt voorlopig vervangen door Jennifer Morgan en Christian Klein, die al in het bestuur zaten.

Lees meer

Louis Vuitton zorgt voor solide groei LVMH

11-10-2019

LVMH (Houden) presenteerde sterke cijfers over het derde kwartaal. We houden vast aan onze reële waarde inschatting voor het aandeel van €262 (huidige koers €379) . LVMH blijft in onze ogen ook een sterk concurrentievoordeel houden.

Lees meer

Hogere kosten EDF volgens verwachting

10-10-2019

EDF (Kopen) verhoogde de te verwachten bouwkosten voor de centrale Flamanville 3. Het kon echter nog veel erger. We houden vast aan onze reële waarde-inschatting van €13,70 voor het aandeel (beurskoers €9,40). We kennen EDF geen concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Bloederig gevecht op Amerikaanse elektriciteitsmarkt

09-10-2019

We houden vast aan onze reële waarde inschattingen en concurrentieposities voor de diverse Amerikaanse elektriciteitsmaatschappijen. Dit doen we na het verwerken van de nieuwe gegevens over de verwachte ontwikkeling van de markt in de periode 2020-30. We denken dat het marktaandeel van gas in deze periode verder zal stijgen.

Lees meer

Bericht Samsung wijst op prijsstabilisering geheugenchips

08-10-2019

De winstverwachting voor het derde kwartaal van Samsung Electronics (Houden) is beter dan we hadden verwacht. Het wijst erop dat de prijzen voor DRAM en NAND stabiliseren. Dat is bemoedigend voor de markt. We gaan ervanuit dat de solide verkoop van smartphones ervoor heeft gezorgd dat het operationele rendement verbeterde van 11,8% in het vorige kwartaal naar 12,4% nu.

Lees meer

HP werkt aan problemen bij printers en PC’s

07-10-2019

HP (Houden) heeft op de analistendag duidelijk gemaakt welke mogelijkheden er zijn op de markten voor printers, 3D-printers en computers. Het concern blijft zich richten op het verbeteren van het rendement ten koste van een hogere omzet. HP kondigde een herstructureringsplan aan. Daardoor worden voor het einde van boekjaar 2022 voor 1 miljard dollar aan kosten bespaard.

Lees meer