Beurstrends

Naar Koersinformatie

Beter dan verwachte resultaten voor Anthem

22-04-2021

De resultaten van Anthem (Houden) over het eerste kwartaal waren beter dan analisten volgens FactSet hadden verwacht. Ook werden de vooruitzichten voor 2021 verhoogd. We verhogen onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel met 7% van 370 dollar naar 397 dollar. We kennen Anthem een gering concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Boeing-CEO Calhoun later met pensioen

21-04-2021

Op 20 april kondigde Boeing (Houden) aan dat het de pensioenleeftijd voor CEO Dave Calhoun verhoogt van 65 jaar naar 70 jaar. Calhoun is 64 jaar. Dit maakt het mogelijk dat hij langer aanblijft als CEO. Zijn arbeidscontract heeft echter geen vaste termijn.

Lees meer

IBM doorbreekt cyclisch karakter mainframes

20-04-2021

De resultaten over het eerste kwartaal van IBM (Houden) waren beter dan we hadden verwacht. De consulting-activiteiten begonnen weer te lopen, en de verkoop van z15 mainframes steeg onverwachts. Daarmee werd het cyclische karakter van deze markt doorbroken.

Lees meer

Recordresultaten Morgan Stanley

19-04-2021

De omzet en winst in het eerste kwartaal waren goed voor Morgan Stanley (Houden), ondanks verliezen van honderden miljoenen dollars in verband met de problemen bij Archegos Capital. De nettowinst voor aandeelhouders kwam uit op 4 miljard dollar. Dit is 2,19 dollar per verwaterd aandeel. De netto inkomsten kwamen uit op een recordbedrag van 15,7 miljard dollar.

Lees meer

Solide organische groei BlackRock

16-04-2021

De resultaten van BlackRock (Houden) over het eerste kwartaal gaven geen aanleiding om onze langere termijnvisie te veranderen. Toch hebben we onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel verhoogd van 750 dollar naar 810 dollar.

Lees meer

Wells Fargo handhaaft eigen vooruitzichten

15-04-2021

De resultaten over het eerste kwartaal van Wells Fargo (Houden) waren uitstekend. Volgens data provider FactSet gingen analisten gemiddeld uit van een winst per aandeel van 0,72 dollar. Wells Fargo rapporteerde daarentegen een winst per aandeel van 1,05 dollar. Dit komt neer op een rendement op het eigen vermogen (tangible common equity) van 12,7%. We kennen de bank een ruim concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Concurrentievoordeel AMD geholpen door x86

14-04-2021

We hebben onze inzichten over AMD (Kopen) opnieuw tegen het licht gehouden. Op basis daarvan verhogen we het concurrentievoordeel voor de onderneming van ‘geen’ naar ‘gering’. We doen dit vanwege de immateriële activa als gevolg van de x86 architectuur. Ook speelt de ervaring op het gebied van ontwerp van halfgeleiders een rol.

Lees meer

Microsoft versterkt positie Gezondheidszorg met overname Nuance

13-04-2021

Microsoft (Houden) heeft de overname van Nuance Communications aangekondigd. Dit is een marktleider op het gebied van spraakherkenningssoftware. Met de overname is een bedrag gemoeid van 19,7 miljard dollar, of 16 miljard dollar als schuld niet wordt meegeteld. Dat komt neer op 56 dollar per aandeel.

Lees meer

Hogere reëlewaarde-inschatting Samsung

12-04-2021

We verhogen onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel Samsung (Houden) van 69.000 won (1500 dollar) naar 79.000 won (1800 dollar). We denken dat de krapte op de markt voor DRAM halfgeleiders (geheugenchips) zal aanhouden gedurende heel 2021. De verbetering van het rendement zal daardoor sneller gaan dan we eerder dachten.

Lees meer

Lagere reëlewaarde-inschatting Credit Suisse

09-04-2021

Credit Suisse (Kopen) kondigde onlangs aan dat het 4,4 miljard Zwitserse frank afboekt als gevolg van negatieve ontwikkelingen bij een in ‘Amerika gevestigd hedgefund’. Dit fonds moest verplicht handelen om op die manier aan de marginverplichtingen te kunnen voldoen. Er wordt algemeen aangenomen dat het hier gaat om Archegos Capital.

Lees meer

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Oddo BHF levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.