Beurstrends

Naar Koersinformatie

Doorbraak Amazon Fresh in 2020

17-01-2020

Amazon Fresh, de supermarktactiviteiten van Amazon (Kopen) gold al jaren als veelbelovend, maar de resultaten waren wisselvallig. Eind 2019 werden belangrijke stappen gezet: Amazon schrapte de abonnementskosten van 15 dollar, en Prime-leden kunnen nu gebuikmaken van de 1-uurs- en 2-uurs-leveringsopties van de bezorgdienst.

Lees meer

Sterk kwartaal voor UnitedHealth

16-01-2020

We denken dat we de reële waarde inschatting voor het aandeel UnitedHealth (Houden) op basis van de resultaten over het vierde kwartaal behouden. Deze waren iets beter dan we dachten. De onderneming houdt vast aan de vooruitzichten voor 2020. Het aandeel koerst in onze ogen op een redelijk niveau.

Lees meer

Indrukwekkende kwartaalresultaten JPMorgan

15-01-2020

JP Morgan Chase (Houden) presenteerde uitstekende resultaten over het vierde kwartaal. Ze waren duidelijk beter dan wat analisten hadden verwacht. De nettowinst (net income) kwam uit op 8,5 miljard dollar. Dat is 2,57 dollar per aandeel. De resultaten waren vooral het gevolg van de goede gang van zaken met de obligatiehandel.

Lees meer

WeChat (Tencent) maakt ruimte voor mensen met weinig tijd

14-01-2020

De belangrijkste conclusie van de WeChat-bijeenkomst van Tencent (Kopen) is dat WeChat meer ruimte zal creëren voor content die weinig tijd vergt. Daarnaast blijft Tencent het ruime concurrentievoordeel beschermen door het platform krachtiger te maken. Dit gebeurt onder andere via de miniprogramma’s en met WeChat Pay.

Lees meer

Qualcomm mengt zich in strijd om autonome voertuigen

13-01-2020

Tijdens de CES 2020 bijeenkomst liet Qualcomm (Houden) opnieuw zien dat de onderneming een belangrijke rol kan spelen in de mobiele markt. In 2020 zullen talloze nieuwe 5G-smartphones worden gelanceerd met Qualcomms modem-RF-systemen.

Lees meer

Vooruitzichten Samsung wijzen op herstel markt geheugenchips

10-01-2020

De resultaten van Samsung Electronics (Houden) over het vierde kwartaal waren iets beter dan we hadden verwacht. De details zijn echter nog niet bekend. We gaan ervan uit dat het rendement beter was dan we hadden voorspeld. Dit was mogelijk door een solide vraag vanuit de mobiele markt. Daardoor werden de mobiele telefoons en de OLED-schermen winstgevender.

Lees meer

Uitmuntende resultaten Lennar

09-01-2020

Lennar (Kopen) sloot het boekjaar 2019 (tot en met november) uitstekend af. De omzet en winst kwamen veel hoger uit dan analisten hadden verwacht. Het orderboek groeide met 23% voor het bouwbedrijf, dat we geen concurrentievoordeel toekennen.

Lees meer

Productie Diamondback duidelijk hoger

08-01-2020

De tussentijdse resultaten die Diamondback (Houden) op 7 januari rapporteerde bevestigen onze mening dat de tegenvallende resultaten over het derde kwartaal geen signaal waren voor de nabije toekomst.

Lees meer

Verwachte daling voor Amerikaanse autoverkopen in 2020

07-01-2020

Ford (Kopen) maakte de productiecijfers over 2019 bekend op 6 januari. Andere autofabrikanten hadden dat al op 3 januari gedaan. Alles bij elkaar daalde de Amerikaanse productie met 1,2% naar 17,1 miljoen voertuigen. Het is voor het vijfde jaar op rij dat meer dan 17 miljoen wagens worden geproduceerd.

Lees meer

Resultaten General Motors geraakt door staking

06-01-2020

Op 3 januari publiceerden Amerikaanse autofabrikanten hun maandcijfers. In het geval van General Motors (GM) (Kopen) werden ook kwartaalcijfers gepubliceerd. Ford komt later vandaag met resultaten. Dan kan echt gekeken worden wat 2019 betekende.

Lees meer

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Markets levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.