Beurstrends

Naar Koersinformatie

Lagere vooruitzichten vierde kwartaal Micron

01-07-2022

De resultaten over het derde kwartaal van het boekjaar van Micron (Kopen) waren iets beter dan de onderneming zelf had aangegeven, maar de vooruitzichten voor het vierde kwartaal zijn lager dan we hadden verwacht. Volgens de onderneming komt dit vanwege afnemende vraag in de sector. Dat geldt met name voor pc’s en smartphones.

Lees meer

Omzet en winst H&M stijgen

30-06-2022

Hennes & Mauritz (H&M) (Kopen) meldde een sterke stijging van de omzet en winst in het tweede kwartaal, ondanks het opschorten van de activiteiten in Rusland en Oekraïne en de druk van inflatie. We houden vast aan onze reëlewaarde-inschatting van 179 Zweedse kroon voor H&M. We kennen de onderneming geen concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Want Want profiteert van nieuwe verkoopkanalen

29-06-2022

De omzet en nettowinst van Want Want China (Houden) over het eind maart geëindigde boekjaar 2021 kwamen grotendeels overeen met onze verwachtingen. Het bruto- en nettorendement pakten net iets lager uit dan onze ramingen. Dit was het gevolg van hogere kosten.

Lees meer

Nike blijft uitdagingen het hoofd bieden

28-06-2022

Nike (Kopen) sloot het eind mei geëindigde boekjaar 2022 af met gemengde resultaten. Bevoorradingsproblemen en de coronabeperkingen in China bleven de omzet drukken. De vooruitzichten voor boekjaar 2023 zijn ook zwak. Dat heeft te maken met tegenzittende wisselkoersen, transportkosten en onzekerheid over de consumentenbestedingen vanwege de inflatie.

Lees meer

Behoefte om te reizen gunstig voor Carnival

27-06-2022

We verwachten niet dat we onze reëlewaarde-inschatting van 25 dollar / 18,90 Britse pond voor cruisemaatschappij Carnival (Kopen) zullen veranderen als we de resultaten over het tweede kwartaal verwerken in ons model. We beschouwen het aandeel als ondergewaardeerd, zelfs nog na de koersstijging met 10% na de bekendmaking van de resultaten. We kennen Carnival geen concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Resultaten vierde kwartaal FedEx volgens verwachting

24-06-2022

De geconsolideerde omzet van FedEx (Kopen) steeg in het eind mei geëindigde vierde kwartaal van het boekjaar met 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit kwam grotendeels overeen met onze verwachtingen. Verdere prijsverhogingen en extra brandstoftoeslagen waren voldoende om lager dan verwachte volumes bij de divisies Express en Ground te compenseren.

Lees meer

Overname KnownOrigin door eBay vooral gedreven door technologie

23-06-2022

EBay (Kopen) dat we een beperkt concurrentievoordeel toekennen, kondigde aan KnownOrigin te willen overnemen. Dat is een marktplaats voor zogenoemde non-fungible tokens (NFT), verhandelbare zaken op basis van blockchaintechnologie. De technologie van KnownOrigin kan volgens eBay gebruikt worden voor de eigen activiteiten. Er zijn geen details van de overeenkomst bekend gemaakt. .

Lees meer

Lennar voorzichtig over Amerikaanse huizenmarkt

22-06-2022

Het wordt volgens ons steeds duidelijker dat de Amerikaanse huizenmarkt afzwakt. Maar Lennar (Kopen), de tweede huizenbouwer in de Verenigde Staten, liet desondanks een omzetgroei zien van 4% in het tweede kwartaal. Dit was ondanks een zeer sterk tweede kwartaal vorig jaar. Toen steeg de omzet 32%. Ook bleef de stijging van het aantal nieuwe zogenoemde ‘community counts’, nieuwe ontwikkelingen, gelijk.

Lees meer

Bevestiging vooraanstaande positie technologie TSMC

21-06-2022

Op basis van de presentaties op TSMC's (Kopen) jaarlijkse Technology Symposium blijven we overtuigd van de voorsprong die het heeft op het gebied van technologie en fabricage van geavanceerde chips. We denken dat het prijszettende vermogen van de onderneming de stijgende kosten kan compenseren.

Lees meer

Veolia verkoopt Britse afvaldivisie Suez

20-06-2022

Veolia (Kopen) kondigde op 16 juni aan dat het van plan is de Britse afvaldivisie van het overgenomen Suez te verkopen. Het Verenigd Koninkrijk was de laatste markt waar mededingingsautoriteiten nog toestemming moesten geven voor de overname. We kennen Veolia een beperkt concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO-Oddo BHF en Oddo BHF leveren de input en opinie voor aandelen uit de Benelux en enkele overige aandelen binnen Europa.