Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurstrends

Onze experts volgen de beurs en nieuws dat invloed heeft op de beurs. Elke dag geven zij hun opinie over een aandeel. Zo krijgt u een overzicht van de belangrijkste trends op de beurs.

Houden

Hogere volumes maar ook hogere kosten Vale

12 december | 15:21
We hebben onze verwachtingen voor Vale tegen het licht gehouden naar aanleiding van de jaarlijkse beleggersdag. Er waren diverse positieve signalen.
Kopen

Lagere reële waarde inschatting BASF

11 december | 13:40
Op vrijdag 7 december gaf BASF nabeurs een winstwaarschuwing uit. Dat was vooral het gevolg van de omstandigheden in de markt voor isocyanaat (bindmiddel voor oa verf en schuim). De prijzen voor met name methylenediphenyl diisocyanaat (MDI) en toluene diisocyanaat (TDI) dalen.
Houden

Koersherstel PepsiCo onderstreept merkwaarde

10 december | 13:05
De koers van PepsiCo (Pepsi), een bedrijf dat we een ruim concurrentievoordeel toekennen, is bijna 20% gestegen. Dat is sinds de koers in juni naar ongeveer 100 dollar per aandeel was gedaald.
Houden

Vivendi houdt problemen in Italië

07 december | 13:16
De problemen van Vivendi in Italië gaan maar door. Het juridische gevecht met Mediaset zal ook in 2019 aanhouden. De resultaten van Vivendi over het derde kwartaal waren relatief positief. Maar we blijven ons zorgen maken over de investeringen in Italië. Dat heeft vooral te maken met de stugge houding van Vivendi.
Kopen

P&G voldoet aan strategische belofte

06 december | 13:53
Het is bijna 1 jaar geleden dat de strijd tussen activistische aandeelhouder Nelson Peltz en P&G ten einde kwam. Peltz zit sinds maart in de raad van commissarissen van P&G. Sindsdien is het aandeel 6% gestegen. De S&P index steeg in die periode met 2%.
Kopen

Vooruitzichten Guidewire stellen teleur

05 december | 16:32
De resultaten van Guidewire over het eerste kwartaal van het boekjaar waren solide. Ze waren beter dan het bedrijf had aangegeven en hoger dan de verwachtingen van analisten. Dit gold zowel voor de omzet als de winst.
Houden

Hogere reële waarde inschatting Novo Nordisk

04 december | 12:10
We hebben de reële waarde inschatting voor Novo Nordisk aanzienlijk verhoogd. De waardering was 284 DKK en is nu 344 DKK. Voor de ADR’s is de waardering verhoogd van 44,50 dollar naar 52 dollar. Dit is het gevolg van de gunstige resultaten uit het Pioneer 6-onderzoek voor semaglutide (diabetes middel) in tabletvorm.
Kopen

Tommy Hilfiger presteert sterk voor PVH

03 december | 13:04
De resultaten van PVH over het derde kwartaal waren solide. We beschouwen het bedrijf als aantrekkelijk. De omzet steeg en het bedrijf verhoogde de vooruitzichten. Het aandeel staat onder onze huidige waardering van 153 dollar.
Houden

Dubbelcijferige groei HP

30 november | 13:29
De omzetgroei van HP in het vierde kwartaal was hoger dan analisten hadden verwacht. Over heel 2018 is sprake van een omzetstijging van 12%. Terwijl het afgelopen kwartaal een stijging van 10% werd gerealiseerd. De resultaten worden vergeleken met 2017.
Houden

Chinese toerist mijdt Tiffany’s

29 november | 14:17
Tiffany’s meldde een duidelijke daling van de omzetgroei in het derde kwartaal. Na een daling van 30% sinds de piek in juli koerst het aandeel in de buurt van onze waardering. We houden vast aan onze reële waarde inschatting van 92 dollar voor het aandeel.