Beurstrends

Naar Koersinformatie

Solide vierde kwartaal Schlumberger

25-01-2021

De omzet van Schlumberger (Kopen) steeg in het vierde kwartaal met 5% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit werd vooral veroorzaakt door 13% verbetering in de Amerikaanse markt als gevolg van het herstel van industriële activiteiten.

Lees meer

Record kwartaal Intel

22-01-2021

De resultaten van Intel (Houden) over het vierde kwartaal waren aanzienlijk beter dan wat de onderneming in het vooruitzicht had gesteld. Dat komt voor een belangrijk deel vanwege de hogere vraag naar pc’s. Dat is weer een gevolg van het feit dat mensen meer thuis werken en thuis studeren als gevolg van de Covid-19 pandemie.

Lees meer

UnitedHealth handhaaft winstverwachting voor 2021

21-01-2021

United Health (Houden) heeft de operationele resultaten over 2020 gepubliceerd. Deze waren iets beter als het gaat om de aangepaste winst per aandeel. De kasstroom was aanzienlijk hoger dan we hadden gedacht. Dit had vooral te maken met het inboeken van inkomsten gedurende het boekjaar. We kennen UnitedHealth een gering concurrentievoordeel toe.

Lees meer

2020 was eigenlijk goed jaar voor Goldman Sachs

20-01-2021

Als geen rekening wordt gehouden met de kosten van rechtszaken en de kosten rond de pandemie was 2020 een heel goed jaar voor Goldman Sachs (Houden). Voor heel 2020 stegen de inkomsten, voor provisies, met 22% naar 44,6 miljard dollar. We kennen Goldman Sachs een gering concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Suez vindt alternatief voor bod Veolia

19-01-2021

Suez (Kopen) heeft een brief gekregen van twee infrastructuurfondsen waarin deze aangeven een bod te willen uitbrengen op Suez ter waarde van €18 per aandeel. Het gaat om Ardian en Global Infrastructure Partners (GIP). De intentie is unaniem verwelkomd door het bestuur van Suez. Daar was men op zoek naar een alternatief voor het bod van Veolia.

Lees meer

Gemengde resultaten Citi

18-01-2021

De resultaten over het vierde kwartaal van Citigroup (Houden) waren gemengd. De winst per aandeel van 2,08 dollar was aanzienlijk hoger dan de gemiddelde verwachtingen volgens Factset (1,34 dollar). Het kwam neer op een rendement op eigen vermogen (tangible common equity) van 11,4%. Net als bij de concurrentie blijkt de post ‘reserves voor kredietverliezen’ de oorzaak voor het verschil. Daar hebben we in het verleden al vaker op gewezen.

Lees meer

Cisco verhoogt bod op Acacia naar 4,5 miljard dollar

15-01-2021

Cisco Systems (Houden) neemt Acacia over voor 4,5 miljard dollar. Dat komt neer op een bod van 115 dollar in contanten voor een aandeel Acacia. Eerder in juli 2019 bracht Cisco een bod uit dat neerkwam op 2,6 miljard dollar. We kennen Cisco een gering concurrentievoordeel toe.

Lees meer

CEO VMware vertrekt naar Intel

14-01-2021

Op 13 januari trok Pat Gelsinger zich terug als CEO van VMware (Kopen). Hij wordt de nieuwe CEO van Intel. Bob Swan vertrekt als CEO van Intel per 15 februari. Gelsinger blijft deel uitmaken van de raad van commissarissen (board) van VMware. CFO Zane Rowe van VMware treedt op als tijdelijke CEO, terwijl de onderneming zoekt naar een permanente opvolger.

Lees meer

Intel-onderdeel Mobileye ziet zelfrijdende auto’s in 2025

13-01-2021

Op het CES 2021-congres toonde Intel (Kopen) haar laatste producten. Het gaat onder andere om de nieuwste chips voor computers op basis van de 10-nanometertechnologie van Intel. De onderneming staat nog altijd onder druk als gevolg van productievertragingen en heftige concurrentie.

Lees meer

Baidu vindt partner voor elektrische voertuigen

12-01-2021

Baidu (Houden) kondigde aan dat een aparte onderneming voor elektrische voertuigen is opgericht. Dit gebeurt in samenwerking met de autofabrikant Geely Holding Group in Zhejiang. Baidu is ook een strategisch partnerschap met Geely aangegaan. We kennen Baidu een ruim concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Markets levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.