Beurstrends

Naar Koersinformatie

Overeenkomst Coca-Cola met Molson Coors rond Topo Chico

30-09-2020

Al langere tijd circuleren er geruchten over samenwerking tussen Coca-Cola (Kopen) en Molson Coors (Kopen). Dat heeft te maken met de plannen van Coca-Cola om de alcoholhoudende Hard Seltzer Topo Chico op de Amerikaanse markt te brengen. De speculaties zijn nu verleden tijd. Molson Coors heeft een exclusieve overeenkomst gesloten met Coca-Cola over de productie en distributie van de Hard Seltzer.

Lees meer

Aandelenkoers Albemarle stijgt na bericht Tesla

29-09-2020

De koersen van producenten van lithium stegen op 28 september. Dit was het gevolg van een overeenkomst tussen Tesla en de kleine producent Piedmont Lithium. Volgens de overeenkomst zal Tesla spodumeen, geconcentreerde hardsteen lithium, inkopen en verwerken tot lithiumchemicaliën die gebruikt kunnen worden in de accu’s vanaf 2022 of 2023.

Lees meer

Aandeel Trip.com ondergewaardeerd

28-09-2020

Het verwachte operationele inkomen (non-GAAP) van Trip.com (Kopen) kwam hoger uit dan wij hadden verwacht. De onderneming denkt dat het operationele inkomen in het derde kwartaal uitkomt tussen 1,2 miljard yuan en 1,3 miljard yuan. Hierbij wordt geen rekening gehouden met een op aandelen gebaseerde beloning. We kennen Trip.com een gering concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Vooruitzichten Accenture minder aantrekkelijk dan gedacht

25-09-2020

De resultaten van Accenture (Houden) over het vierde kwartaal van het boekjaar waren minder dan waar analisten gemiddeld op hadden gerekend. Dat geldt zowel voor de omzet als de aangepaste winst per aandeel. De resultaten vielen wel binnen de door de onderneming aangegeven bandbreedte.

Lees meer

Aandelen lithiumproducenten blijven ondergewaardeerd

24-09-2020

Op 23 september daalden de koersen van aandelen van lithiumproducenten. Dit was het gevolg van opmerkingen van Tesla CEO Elon Musk tijdens een evenement van Tesla. Volgens Musk is er ‘een enorme hoeveelheid lithium op aarde. Alleen al in Nevada is voldoende lithium om alle Amerikaanse wagens van elektriciteit te voorzien.’

Lees meer

Sterk herstel Nike in eerste kwartaal boekjaar

23-09-2020

De omzet en winst van Nike (Houden) lagen in het eind augustus geëindigde eerste kwartaal van het boekjaar mi 2020 veel hoger dan we hadden verwacht. De direct-to-consumer aanpak van de onderneming woog zwaarder dan de verstoring als gevolg van de pandemie. De omzet lag slechts 1% lager dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Wij hadden op een omzetdaling met 18% gerekend. We kennen Nike een ruim concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Microsoft versterkt gamestak

22-09-2020

Microsoft (Houden) heeft aangekondigd ZeniMax Media over te nemen. Deze eigenaar van Bethesda Softworks is een van de grootste ontwikkelaars en uitgevers van games ter wereld die in privéhanden is. De overname kost 7,5 miljard dollar in contanten. Naar verwachting wordt de overname tussen januari en juni 2021 afgerond.

Lees meer

Flinke obstakels bij mogelijke fusie Credit Suisse en UBS

21-09-2020

In recente mediaberichten wordt gespeculeerd over een fusie tussen Credit Suisse (Kopen) en UBS (Kopen). Het gaat om berichten waarin anonieme bronnen worden aangehaald. Er zijn echter aanzienlijke obstakels als het gaat om de 2 grote Zwitserse banken, die we beide een gering concurrentievoordeel toekennen.

Lees meer

Unibail geeft nieuwe aandelen uit

18-09-2020

Unibail-Rodamco-Westfield (Kopen) is van plan om voor € 3,5 miljard aan nieuwe aandelen uit te geven. Dit gebeurt in het vierde kwartaal van 2020 en is bedoeld om de balans te versterken. Daarnaast wordt voor het einde van 2021 voor € 4 miljard aan bezittingen verkocht. 

Lees meer

Gevolgen verkiezingen voor Amerikaanse gezondheidszorg beperkt

17-09-2020

De gezondheidszorg blijft een belangrijk onderwerp bij de komende Amerikaanse verkiezingen. We veranderen echter niets aan het concurrentievoordeel dat we diverse ondernemingen toekennen. Ook onze reëlewaarde-inschattingen voor de diverse aandelen veranderen niet op basis van de diverse scenario’s voor na de verkiezingen.

Lees meer

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Markets levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.