Beurstrends

Dagelijks de belangrijkste trends op de beurs
Naar Koersinformatie

Alibaba kan floreren in moeilijke economische tijden

16-08-2019

De resultaten van Alibaba (Kopen) bewezen onze mening dat de onderneming niet noodzakelijk afhankelijk is van een krachtige Chinese economie. Ook zonder dat kan de onderneming groeien en het marktaandeel verbeteren.

Lees meer

Zorgen over nabije toekomst Cisco

15-08-2019

De groei van Cisco (Houden) van 4,5% ten opzichte van vorig jaar kwam overeen met onze verwachtingen. De vooruitzichten van de onderneming die we een gering concurrentievoordeel toekennen stelden echter teleur. Dat heeft te maken met de markt voor service providers en de macro-economische spanningen.

Lees meer

Hereniging CBS en Viacom als verwacht

14-08-2019

Zoals algemeen verwacht hebben CBS (Houden) en Viacom aangekondigd om opnieuw samen te gaan. Nadat de 2 ondernemingen 14 jaar geleden splitsten is nu sprake van een hereniging op basis van een overdracht van de aandelen. Aandeelhouders Viacom krijgen voor elk aandeel dat ze bezitten 0,59625 aandeel in de nieuwe onderneming. De CBS aandeelhouders wisselen hun stukken in voor 1 nieuw aandeel. Daardoor bezitten de aandeelhouders CBS 61% van de aandelen in ViacomCBS.

Lees meer

AMS publiceert details bod OSRAM

13-08-2019

Op 11 augustus 2019 publiceerde AMS (Houden) details van het bod ter waarde van € 4,3 miljard op het Duitse OSRAM. Dit bod betekent dat een premie van 10% wordt uitgekeerd boven het eerdere bod op OSRAM van Bain Capital en Carlyle Group. We houden op dit moment rekening met een hoger bod van de private equity partijen.

Lees meer

Sterk tweede kwartaal CBS

12-08-2019

De resultaten van CBS (Kopen) over het tweede kwartaal waren krachtig. Zowel het bedrijfsresultaat (EBITDA) als de omzet waren hoger dan verwacht. De meeste aandacht blijft echter uitgaan naar de mogelijke hereniging met Viacom.

Lees meer

Solide tweede kwartaal Albemarle

09-08-2019

Hoewel de prijzen van lithium dalen, waren de resultaten van Albemarle (Kopen) solide. Het bedrijfsresultaat (adjusted EBITDA) van de lithium activiteiten bleef gelijk ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijzen waren voor Albemarle zelfs 2% hoger. Albemarle verkoopt lithium op basis van lange termijn contracten. Daardoor is de onderneming niet gevoelig voor schommelingen van de marktprijs.

Lees meer

Sterk tweede kwartaal Booking

08-08-2019

Booking (Kopen) heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug. Het aantal boekingen steeg met 5%. Wij gingen uit van een stijging met 2%. De marketing uitgaven stegen met 30 basispunten naar 35,5%, waar wij uitgingen van 37%.

Lees meer

Disney voldoet niet aan verwachtingen

07-08-2019

Disney (Houden) had een teleurstellend derde kwartaal van het boekjaar. Zowel de omzet als de operationele winst voldeden niet aan de verwachtingen. In het afgelopen kwartaal werden de resultaten van het overgenomen deel van Fox en van Hulu verwerkt in de cijfers. Disney bereidt zich voor op de transformatie richting Direct to Consumer (DTC) met de lancering van Disney+ in november.

Lees meer

Sterk tweede kwartaal Linde

06-08-2019

We verhogen onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel Linde (Houden) van 175 dollar naar 185 dollar. De producent van industriële gassen blijft solide resultaten leveren. Hoewel de industriële productie daalt, steeg de winst per aandeel (aangepast pro forma) in het tweede kwartaal met 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer

Beleggingswinst helpt Berkshire

05-08-2019

De resultaten van Berkshire Hathaway (Kopen) over het tweede kwartaal kwamen overeen met onze verwachtingen. We veranderen de reële waarde inschatting voor het aandeel niet. Deze blijft 380.000 dollar voor het Class A aandeel en 253 dollar voor het Class B aandeel. We kennen Berkshire een ruim concurrentievoordeel toe.

Lees meer