Beurstrends

Dagelijks de belangrijkste trends op de beurs
Naar Koersinformatie

Lagere reële waarde inschatting Marathon

17-06-2019

We verlagen de reële waarde inschatting voor het aandeel Marathon (Houden) van 18 dollar naar 12 dollar. We doen dit nadat we nog eens naar de financiële en operationele resultaten van Marathon in het eerste kwartaal hebben gekeken. Daardoor is het aandeel op dit moment iets overgewaardeerd.

Lees meer

Eerste kwartaal Tesco grotendeels volgens verwachting

14-06-2019

Tesco (Houden) presenteerde de resultaten over het eerste kwartaal dat eindigde op 25 mei 2019. De omzet voor vergelijkbare winkels in het Verenigd Koninkrijk steeg met 0,8%. Wij houden rekening met een stijging van 1,4% voor dit jaar. De omzet bij Booker steeg met 3,1%, waar wij op een stijging met 2,5% rekenen.

Lees meer

Resultaten Inditex beïnvloed door weer

13-06-2019

We verlagen onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel Inditex (Kopen) naar € 29. Dit is op basis van de resultaten over het eerste kwartaal. Deze lieten een lagere omzetgroei zien dan wij verwachten voor het hele jaar. Het rendement verbeterde echter. We kennen de onderneming geen concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Onzekerheid rond Kraft Heinz houdt aan

12-06-2019

We verlagen onze reële waarde inschatting voor het aandeel Kraft Heinz (Kopen) van 60 dollar naar 54 dollar. Dit gebeurt nadat we de vertraagde resultaten over het boekjaar 2018 hebben bekeken. De winst staat meer onder druk dan gedacht. Op korte termijn zijn de kosten hoger. Op de langere termijn moet het concern meer uitgeven aan het ondersteunen van de merken.

Lees meer

Kooplust Salesforce houdt aan

11-06-2019

Salesforce.com (Kopen) kondigde aan Tableau over te nemen. Het gaat om een overname die betaald wordt met aandelen ter waarde van 15,7 miljard dollar. We zijn gemengd enthousiast over de overname.

Lees meer

Google neemt Looker over om Cloud activiteiten te verbreden

07-06-2019

Alphabet (Kopen) onderdeel Google verbetert de Google cloud activiteiten met de overname van Looker. Looker is een onderneming die zich richt op Big Data en Business Intelligence software. Met de overname is een bedrag van 2,6 miljard dollar gemoeid.

Lees meer

Fiat Chrysler trekt bod op Renault in

06-06-2019

Fiat Chrysler (Kopen) heeft het bod op Renault (Kopen) ingetrokken. Het bestuur van Renault kwam op dinsdag en woensdag bij elkaar. In beide gevallen werd een beslissing uitgesteld. We kennen geen van beide ondernemingen een concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Salesforce verhoogt verwachtingen voor het jaar

05-06-2019

De resultaten over het eerste kwartaal van Salesforce (Kopen) waren beter dan we na vorig kwartaal dachten. De onderneming heeft ook de vooruitzichten voor het komende jaar verhoogd. We houden daarom vast aan onze reële waarde inschatting van 186 dollar voor het aandeel. We kennen Salesforce nog altijd een ruim concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Bod Infineon op Cypress biedt mogelijkheden

04-06-2019

We zijn over het algemeen voorstander van het plan van Infineon (Kopen) om Cypress Semiconductor over te nemen. Het bod bedraagt 23,85 dollar per aandeel. Daarmee komt de waarde van Cypress uit op 9 miljard euro (10,1 miljard dollar).

Lees meer

Toyota minder kwetsbaar voor nieuwe heffingen Mexico

03-06-2019

Op 30 mei kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan dat hij vanaf 10 juni een importheffing van 5% op alle Mexicaanse producten invoert. Dit als reactie op de immigratieproblemen. Hij gebruikt regels uit 1977 om de tarieven te rechtvaardigen.

Lees meer