Beurstrends

Naar Koersinformatie

Advertenties Google en cloud presteren goed voor Alphabet

28-07-2021

We verhogen onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel Alphabet (Houden) van 2925 dollar naar 3200 dollar. De resultaten in het tweede kwartaal waren beter dan verwacht. Maar er zijn ook tekenen van een hogere en meer duurzamere groei van het aantal digitale advertenties dan we eerder hadden gedacht.

Lees meer

Mededingingsrechtszaak Tencent gunstiger dan gedacht

27-07-2021
De Chinese overheid heeft stevig ingegrepen in de onderwijssector in het land. Zo mogen aanbieders van scholingsprogramma’s om leerlingen voor te bereiden op een universiteit geen winst meer maken. Beleggers vrezen nu dat de aandacht van de overheid zich zal verleggen naar de internetsector.
Lees meer

Rendement Schlumberger hoger dan voor pandemie

26-07-2021

De omzet van Schlumberger (Kopen) lag in het tweede kwartaal 8% hoger dan in het voorgaande kwartaal. Het aangepaste operationele rendement steeg van 10% in het eerste kwartaal naar 12% afgelopen kwartaal. De inkomsten in Noord-Amerika stegen met 11% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De internationale inkomsten liepen op met 7%.

Lees meer

Solide resultaten Roche

23-07-2021

We handhaven onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel Roche (Kopen) van 438 Zwitserse frank. De resultaten over het tweede kwartaal waren sterk. De omzet steeg met 14%. De goede resultaten werden deels veroorzaakt door de problemen als gevolg van de pandemie in het tweede kwartaal van 2020. Daardoor waren de vergelijkende cijfers laag. Maar er was ook sprake van sterke groei voor de diagnostiek en innovatieve medicijnen van Roche.

Lees meer

Bruisend kwartaal Coca-Cola

22-07-2021

Het aandeel Coca-Cola (Houden) was de afgelopen weken in de aanloop naar de presentatie van de kwartaalcijfers al aanzienlijk in prijs gestegen. Daaruit blijkt dat beleggers eindelijk klaar zijn met de problemen waarmee in hun ogen Coca-Cola kampte. Dat ging onder andere om een belastingdispuut met de Amerikaanse overheid. We kennen Coca-Cola een ruim concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Aantal nieuwe abonnees Netflix daalt

21-07-2021

Netflix (Verkopen) heeft een gemengd tweede kwartaal achter de rug. De groei van het aantal nieuwe abonnees bleef laag als gevolg van de sterke stijging in de eerste helft van 2020. Het aantal nieuwe abonnees was echter duidelijk hoger dan was aangegeven. De omzet kwam dit kwartaal echter overeen met onze verwachtingen.

Lees meer

Afstoten Kyndryl zal IBM geen goed doen

20-07-2021

In het tweede kwartaal bleef IBM (Houden) voordeel hebben van de gunstige gang van zaken bij de divisie Managed Infrastructure Business. Daar zijn de mogelijkheden voor openbare aanbieders van clouddiensten uitgebreid. Verder profiteerden de divisies Software en Business Services van het gunstige tij voor cloudactiviteiten.

Lees meer

Sterke kwartaalresultaten Morgan Stanley

19-07-2021

De inkomsten van Morgan Stanley (Houden) daalden in het tweede kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Maar de resultaten waren nog steeds buitengewoon. En de bank is in een uitstekende positie om ook de komende kwartalen de wind in de zeilen te hebben.

Lees meer

Combinatie Intel en GlobalFoundries bevestigt strategie

16-07-2021

Op 15 juli meldde de Wall Street Journal dat Intel (Houden) GlobalFoundries voor ongeveer 30 miljard dollar wil overnemen. Ironisch genoeg ontstond GlobalFoundries door het afstoten van de fabricagetak van AMD in 2009.

Lees meer

Fortive breidt portfolio uit met overname ServiceChannel

15-07-2021

We verhogen onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel Fortive (Kopen) van 80 dollar naar 82 dollar. Dat heeft te maken met de aankondiging van de overname van ServiceChannel. Tegelijkertijd werden de voorlopige resultaten voor het tweede kwartaal bekendgemaakt. We kennen Fortive een gering concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Oddo BHF levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.