Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Beurstrends

Naar Koersinformatie

Overname Splunk door Cisco is een solide actie

22-09-2023

Cisco Systems (Houden) kondigde aan Splunk te kopen. Het gaat om een overname voor 157 dollar per aandeel. Dat komt neer op een aandeelhouderswaarde van 28 miljard dollar. We handhaven onze reëlewaarde-inschatting van 56 dollar voor het aandeel Cisco, dat we een ruim concurrentievoordeel toekennen. De koers van Cisco daalde met 4% na de bekendmaking. We denken dat het aandeel redelijk gewaardeerd is.

Lees meer

Koersdaling maakt fabrikanten masten mobiele sector aantrekkelijk

21-09-2023

De aandelen van fabrikanten van masten voor mobiele telefonie zijn lange tijd overgewaardeerd geweest. Maar dat is nu omgekeerd. Alle onafhankelijke wereldwijde fabrikanten die wij volgen zijn nu ondergewaardeerd ten opzichte van onze reëlewaarde-inschatting.

Lees meer

Bruto rendement Intel onder druk

20-09-2023

We hebben de toespraak van het management van Intel (Houden) en de vraag- en antwoordsessie met beleggers beluisterd. Deze zijn onderdeel van het jaarlijkse ‘Intel Innovation’-evenement. We handhaven op basis daarvan onze reëlewaarde-inschatting van 35 dollar voor het aandeel. De koers daalde met 4% nadat het bestuur had aangegeven dat het bruto rendement niet ‘met honderden basispunten’ zou verbeteren in het komende jaar zoals analisten volgens FactSet verwachten.

Lees meer

Afsplitsen Sandoz krijgt steun aandeelhouders Novartis

19-09-2023

Na de recente goedkeuring door de aandeelhouders verwachten we dat Novartis (Houden) het onderdeel Sandoz begin oktober zal afstoten. Waarschijnlijk zal dit gebeuren op 4 oktober. We schatten dat Sandoz net iets minder dan 10% van de reële waarde van Novartis uitmaakt.

Lees meer

Succesvolle lancering Generative AI door CM.com

18-09-2023

CM.com (Houden) kondigde in afgelopen vrijdag de lancering van haar eigen Generative AI (Kunstmatige Intelligentie) aan. Het komt erop neer dat CM.com over een eigen Generative AI-engine beschikt die in staat is om diverse systemen te combineren.

Lees meer

Creative Cloud drijft groei Adobe

15-09-2023

De resultaten over het derde kwartaal van het boekjaar waren goed voor Adobe (Houden). Zowel de omzet als de winst per aandeel (non-GAAP) waren hoger dan de bovenkant van de aangegeven bandbreedte, en beter dan onze verwachtingen. We kennen Adobe een ruim concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Stabiele sterke groei Inditex

14-09-2023

Inditex (Houden) rapporteerde solide aanhoudende groei in het tweede kwartaal. We handhaven onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel van € 35. De omzet bij constante wisselkoersen steeg in de eerste helft van het jaar met 16,6%. Dat was 15% in het eerste kwartaal. Van 1 augustus tot 11 september steeg de omzet met 14%. De groei van meer dan 10% die we sinds 2021 zien, houdt aan.

Lees meer

Schneider Electric goed gepositioneerd voor verdere groei

13-09-2023

We hebben met een frisse blik naar de activiteiten van Schneider Electric (Houden) gekeken. Op basis daarvan verhogen we onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel van € 160 naar € 168. We handhaven het ruime concurrentievoordeel dat we de onderneming toekennen.

Lees meer

Overeenkomst met Apple verandert niets voor langere termijn Qualcomm

12-09-2023

Qualcomm (Kopen) kondigde aan dat de overeenkomst om chips te leveren aan Apple is verlengd. We handhaven onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel van 140 dollar. Qualcomm zal nog een tijd de voornaamste leverancier zijn van 5G-modems voor toekomstige iPhones. Het aandeel koerst 4% hoger op basis van het bericht. We beschouwen het aandeel echter nog steeds als ondergewaardeerd.

Lees meer

Goede resultaten Guidewire tonen momentum

11-09-2023

De resultaten van Guidewire (Houden) over het vierde kwartaal van het boekjaar waren goed. De omzet en de winst verbeterden en de vooruitzichten voor boekjaar 2024 zijn solide. De onderneming heeft terecht vertrouwen in de vooruitgang die wordt geboekt. Guidewire blijft opdrachten binnenslepen ten koste van de concurrentie. Dat geldt ook voor modernere systemen.

Lees meer

afbeelding_Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO-Oddo BHF en Oddo BHF leveren de input en opinie voor aandelen uit de Benelux en enkele overige aandelen binnen Europa.