Beurstrends

Dagelijks de belangrijkste trends op de beurs
Naar Koersinformatie

Succes Tecentriq en Hemlibra helpt Roche

18-04-2019

Na de sterke omzetresultaten in het eerste kwartaal is het mogelijk dat we onze ramingen voor Roche (Kopen) aanpassen. We verwachten echter niet dat we onze reële waarde inschatting voor het aandeel van 333 Zwitserse Frank wezenlijk zullen veranderen. We kennen de onderneming een ruim concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Rommelig kwartaal IBM

17-04-2019

We zijn inmiddels gewend aan het feit dat het eerste kwartaal voor IBM (Kopen) rommelig is. De omzetstijging werd beïnvloed door gemengde resultaten voor de diverse onderdelen van de uit vele delen bestaande onderneming.

Lees meer

Transformatie Goldman Sachs positief voor lange termijn

16-04-2019

We zijn positief over de veranderingen die Goldman Sachs (Kopen) doormaakt. We zouden echter niet verbaasd zijn als het 2 jaar duurt voordat de maatregelen zichtbare gevolgen hebben.

Lees meer

Vooruitzichten Wells Fargo negatiever

15-04-2019

De resultaten over het eerste kwartaal van Wells Fargo (Houden) waren oké. Maar de bank verlaagde de verwachtingen voor het hele jaar. Tijdens de toelichting op de cijfers kwamen diverse andere negatieve ontwikkelingen aan bod.

Lees meer

Louis Vuitton blijft parel binnen LVMH

12-04-2019

LVMH (Verkopen) presenteerde sterke resultaten over het eerste kwartaal. De organische omzetgroei bedroeg 11%. Wij waren uitgegaan van een stijging van 7,5%. We handhaven onze reële waarde inschatting van 243 euro voor het aandeel van de onderneming die we een ruim concurrentievoordeel toekennen.

Lees meer

Nieuwe klap voor Reckitt Benckiser

11-04-2019

Het is onduidelijk in hoeverre Reckitt Benckiser (RB) (Kopen) aansprakelijk kan worden gesteld voor de fraude die het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) heeft geconstateerd bij het voormalige dochterbedrijf Indivior. Er is weinig bruikbare informatie beschikbaar. De markt gaat echter uit van het zwartste scenario.

Lees meer

Novartis meer gefocust na afstoten onderdelen

10-04-2019

Novartis (Houden) heeft Alcon afgestoten. Dit onderdeel houdt zich bezig met oogheelkunde. Op basis hiervan denken we dat we de reële waarde inschatting voor het aandeel met ongeveer 10% verlagen.

Lees meer

Problemen bij Boeing houden aan tot zomer

09-04-2019

Vanaf half april gaat Boeing (Houden) de productie van het 737 MAX vliegtuig verlagen van maandelijks 52 naar maandelijks 42. Dat is meer dan we hadden verwacht. Het bericht komt ook onverwachts. Dit is volgens ons een teken dat de problemen met het aan de grond houden van de 737 MAX vliegtuigen waarschijnlijk langer zal duren dan de 2-3 maanden waar we eerder rekening mee hielden.

Lees meer

Ecoloab profiteert van toenemende vraag naar schoon water

08-04-2019

De vraag naar schoon water blijft sterker stijgen dan het beschikbare aanbod. We houden dan ook rekening met lagere winsten voor een brede groep industriële bedrijven die op grote schaal gebruik maken van water.

Lees meer

Solide winstgevendheid Samsung

05-04-2019

Samsung Electronics (Kopen) heeft de voorlopige resultaten over het eerste kwartaal bekend gemaakt. De omzet daalde met 14% en de operationele winst nam af met 60% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer