Beurstrends

Naar Koersinformatie

Walgreens verlegt aandacht naar kostenbesparingen

10-07-2020

De resultaten van Walgreens (Kopen) over het vierde kwartaal waren slechter dan verwacht. Dat werd vooral veroorzaakt door tegenvallers als gevolg van de corona-epidemie in het Verenigd Koninkrijk. De genormaliseerde winst van 0,83 dollar per aandeel is ongeveer de helft van die in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. De omzet daalde met 26% in de internationale divisie. Deze is afhankelijk van verkoop via winkels.

Lees meer

Rendement Unilever daalt naar verwachting

09-07-2020

Unilever (Kopen) zal op 23 juli de cijfers over de eerste helft van het jaar presenteren. Om 8.00 ’s ochtends worden de cijfers vrijgegeven, om 9.00 volgt een telefonische persconferentie. We verwachten dat de organische omzet met 2,8% daalt en het totale volume met 2,4%.

Lees meer

Omzet Amazon stijgt snel tijdens epidemie

08-07-2020

Het aandeel Amazon (Houden) bereikte medio maart een dieptepunt rond 1600 dollar. Dat was toen de eerste zorgen over het coronavirus de kop opstaken. Sindsdien is de koers van het aandeel van Amazon snel hersteld. Op 6 juli koerste het aandeel voor het eerst boven 3000 dollar. We kennen Amazon een ruim concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Berkshire Hathaway breidt energieportefeuille uit

07-07-2020

Berkshire Hathaway (Kopen) neemt bijna alle gasactiviteiten van Dominion Energy over voor 4 miljard dollar. Als de schuld wordt meegerekend gaat het om een bedrag van 9,7 miljard dollar.

Lees meer

Hogere reëlewaarde-inschatting J&J

06-07-2020

We hebben de pijplijn aan belangrijkste medicijnen van J&J (Houden) opnieuw bekeken. Op basis daarvan hebben we onze reëlewaarde-inschatting van het aandeel verhoogd van 133 dollar naar 141 dollar. Dat heeft vooral te maken met de kracht van de immunotherapeutische en kankermedicijnen.

Lees meer

Verkoop via dealers beter voor Ford

03-07-2020

De omzet van Ford (Kopen) daalde in het tweede kwartaal met 33,3% ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar. Dat komt overeen met het marktgemiddelde. Volgens gegevens van Wards worden er op basis van de resultaten van juni dit jaar 13,05 miljoen voertuigen verkocht.

Lees meer

Goed nieuws over covid-19-vaccin Pfizer

02-07-2020

Op 1 juli meldden BioNTech en Pfizer (Kopen) positieve resultaten uit eerste testen van 1 van de 4 mogelijke vaccins tegen SARS-CoV-2. De gegevens uit de nog lopende onderzoeken maken duidelijk dat er veelbelovende hoeveelheden antilichamen worden aangemaakt als er 2 lagere doses van het vaccin BNT162b1 worden gegeven. Ook de bijwerkingen ogen acceptabel.

Lees meer

Tekenen van herstel voor FedEx

01-07-2020

De omzet van FedEx (Houden) in het vierde kwartaal van het boekjaar was 3% lager dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Dat was het gevolg van de pijnlijke verstoring in de vraag door het coronavirus. Dat heeft grote invloed gehad op de wereldhandel en de onderlinge handel tussen bedrijven voor de divisies Express en Ground. Het heeft ook voor een vermindering van het vrachtverkeer gezorgd.

Lees meer

Micron presenteert solide resultaten

30-06-2020

De resultaten van Micron (Houden) over het derde kwartaal van het boekjaar waren zowel wat de omzet als wat de winst betreft beter dan het management had voorspeld. De onderneming had al te maken met een cyclische recessie voor de covid-19-pandemie in het tweede kwartaal van het boekjaar de vraag en aanbod begon te beïnvloeden.

Lees meer

Resultaten Tesco volgens verwachting

29-06-2020

Tesco (Houden) maakte de resultaten over het eerste kwartaal van het boekjaar bekend. De vergelijkbare omzet voor de hele Groep steeg met 7,9%. De vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk en Ierland nam toe met 8,2%.

Lees meer

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Markets levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.