Een tag maakt uw uitgaven nog overzichtelijker

Soms krijgt u ineens zin om een kamer op te knappen. Kleurtje op de muur, nieuwe meubels, andere accessoires. Enthousiast geworden ziet u het al helemaal voor zich. De eerste stap? Online nieuwe spullen shoppen. Na een aantal dagen kijkt u op uw rekening en heeft u toch net iets te veel uitgegeven. Herkenbaar?

 

Hoe houdt u het overzicht?

Voor een klus of aanpassing in huis maakt u kosten in verschillende categorieën. Denk aan: materiaal, eventueel nieuwe meubels, container om afval af te voeren, vaklui inhuren, noem het maar op. Als u precies wilt weten wat u heeft uitgegeven is het handig als die uitgaven overzichtelijk op een rijtje staan. Dat kan door al deze uitgaven te taggen.

Voor alle uitgaven, klein of groot

Waarschijnlijk weet u wel dat een vakantie geld kost. Maar achteraf kan een vakantie duur uitvallen als u geen overzicht heeft van alle kosten. Een tag ‘vakantie’ helpt dan om wat meer controle te houden over uw budget. 

Een tag kan ook helpen om ‘kleinere’ uitgaven inzichtelijk te maken, zoals maandelijkse parkeerkosten bijvoorbeeld, of wat u kwijt bent aan de kapper of uw hobby. Het lijken allemaal relatief kleinere uitgaven, maar tellen toch flink bij elkaar op. 

Hoe werkt taggen?

Een tag is een label dat u op uitgaven plakt. Als u bepaalde uitgaven een tag geeft, dan zet Grip alle uitgaven met dezelfde tag in een overzichtelijke lijst bij elkaar. Maak bijvoorbeeld de tag ‘Verbouwing’ of ‘Vakantie’ aan. Zo ziet u gelijk hoeveel u daaraan heeft uitgeven of misschien nog budget over heeft. 

Hoe kunt u taggen?

Open de Grip app

  1. Klik op een transactie.
  2. Klik op ‘Tag toevoegen’
  3. Kies een naam voor de tag.
De tag staat nu bij de transactie. Alle getagde uitgaven ziet u in een overzicht met dezelfde tags.

Tip van Grip

Wist u bijvoorbeeld dat er aan een verhuizing ook vaak meer wordt uitgegeven dan vooraf gedacht? Laat u niet verrassen en tag voortaan alle uitgaven. Hier leest u meer tips.

Stel een budget in

Naast tags kan het instellen van budgetten in Grip u ook helpen om uw uitgaven in de hand te houden. Maak voordat u een weekendje weggaat bijvoorbeeld een budget aan. Hoe u budget aanmaakt, ziet u in onderstaande video.
Download Grip

Heeft u nog geen Grip?