Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Windmolens vlakbij zee

Begeleid Beleggen en Duurzaamheid

Wanneer u kiest voor Begeleid Beleggen, kiest u een Profielfonds dat het beste bij u past. Deze Profielfondsen voldoen aan een aantal duurzaamheidscriteria en kwalificeren daardoor als ESG-beleggingen. ABN AMRO Profielfondsen bestaan uit zorgvuldig geselecteerde en goed gespreide beleggingsproducten.

De kenmerken van Begeleid Beleggen
  • Inleggen vanaf € 20
  • ABN AMRO experts beheren uw Profielfonds
  • Binnen 10 minuten aan de slag
 

De ESG-risicoscore voor Begeleid Beleggen

Beleggers die ‘duurzaam’ zagen als de zoveelste vluchtige beleggingstrend hebben ongelijk gekregen. Duurzaamheid is een heel breed begrip, want de afkorting ESG staat voor Environmental (milieu), Social (maatschappij) en Governance (bestuur). Ondernemingen die zorgvuldig omgaan met mens, milieu en maatschappij zijn minder gevoelig voor toekomstige regelgeving op het gebied van duurzaamheid en daardoor vaak beter voorbereid op de toekomst. En dat spreekt steeds meer beleggers aan, zelfs beleggers die ogenschijnlijk weinig met duurzaamheid hebben.

Wat is de ESG-risicoscore?

De ESG-risicoscore geeft aan hoe groot de ESG-risicoblootstelling van bedrijven in het Profielfonds is. Hoe lager de score, hoe beter.

Waar vind ik de ESG-risicoscore van mijn profielfondsen?

In Internet Bankieren vindt u de risicoscore van uw profielfondsen in twee infographics, waarin de diverse onderdelen van de ESG-risicoscore worden behandeld. De eerste infographic toont de ESG-risicoscore van de bedrijven waarin het profielfonds belegt. De tweede infographic laat de ESG-risicoscore van landen zien.
ESG Risico score
 

Uitsluitingen

Wanneer u kiest voor een Profielfonds van ABN AMRO worden een aantal soorten beleggingen standaard uitgesloten.

Controversiële wapenlijst

ABN AMRO sluit altijd bedrijven uit die controversiële wapens maken of er op een andere manier geld aan verdienen. Wij vinden dat de effecten van deze wapens disproportioneel zijn, omdat zij geen onderscheid maken tussen militaire en burgerdoelen. Ook biologische, chemische en kernwapens, antipersoonsmijnen en clustermunitie behoren tot de groep van controversiële wapens die wij uitsluiten. Welke wapens en bedrijven ABN AMRO uitsluit, kunt u hier nalezen. Dit

Sanctielijst

Soms gelden er sancties voor landen, bedrijven en organisaties. Bij sancties is het bij wet verboden om transacties te doen met deze landen, bedrijven en organisaties. Daardoor sluiten wij ze altijd uit en nemen wij ze niet (meer) mee in alle beleggingsbeslissingen.

Lijst van beleggingsuitsluitingen

Op deze lijst staan bedrijven waar we om verschillende redenen niet in willen beleggen. Deze sluiten we ook altijd uit voor onze beleggingen in aandelen en obligaties. Denk bijvoorbeeld aan tabaksproducenten of bedrijven waarmee we niet succesvol in gesprek kunnen gaan.

Aan beleggen zijn risico’s verbonden

Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft, naast uw buffer voor  onvoorziene uitgaven . Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.

Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna.

Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de Veelgestelde vragen over beleggen.
Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna. 

Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.