Naar de navigatie Naar de inhoud

Uitvaartverzekering: Uit de verkoop

Uitvaartverzekering

Met de Uitvaartverzekering van ABN AMRO krijgen de begunstigden na overlijden een bedrag uitgekeerd. Met dit bedrag kunnen zij de begrafenis of crematie betalen. 

 

Niet meer aangeboden

U kunt de Uitvaartverzekering niet meer via ons afsluiten. Heeft u deze verzekering en wilt u informatie? Bel dan met een van onze adviseurs, via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten). Vanuit het buitenland: +31 10 2407004. 

Hieronder vindt u een opsomming van alle voorwaarden. Op uw polis staat welke voorwaarden op uw verzekering van toepassing zijn. 

Algemene voorwaarden Uitvaartverzekering:

Zo werkt de Uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van de verzekering heeft u de hoogte van het verzekerde bedrag vastgelegd. U kunt zich verzekeren voor bedragen tussen € 4.000 en € 15.000. Het verzekerde bedrag wordt bij overlijden van de verzekerde uitbetaald aan de begunstigden of aan een Nederlandse uitvaartverzorger*. Met het geld kunnen uw nabestaanden de begrafenis of crematie regelen. 

*Bij Monuta ontvangt 10% korting op uw uitvaart.

 

Indexatie

Als u kiest voor levenslange premiebetaling indexeert de verzekeraar het verzekerde bedrag jaarlijks. Dit betekent dat de verzekeraar het verzekerde bedrag aanpast aan de gemiddelde kostenstijging van een crematie of begrafenis. Dit wordt berekend over de 10 jaren hiervoor. De premie verandert mee. U kunt de indexering stopzetten. 

Als u heeft gekozen voor tijdelijke premiebetaling (20 - 30 jaar) indexeert de verzekeraar het verzekerde bedrag jaarlijks (zolang u premie betaalt) met 3%. Bij tijdelijke premiebetaling kunt u de indexering niet stopzetten.

Uw verzekering aanpassen

De volgende wijzigingen zijn mogelijk op de Uitvaartverzekering:
 • Stopzetten indexatie (bij levenslange premiebetaling)
 • Stopzetten verzekering
 • Stoppen met premie betalen
 • Begunstiging wijzigen

 

Belastingen

De premie van de verzekering kunt u niet aftrekken van de inkomsten in box 1. Wel telt de opgebouwde waarde mee als vermogen in box 3 en is er een vrijstelling voor uitvaartverzekeringen in box 3 tot € 6.957 (belastingjaar 2016). Het bedrag van de opgebouwde waarde staat vermeld op het jaarlijks
overzicht dat u ontvangt. De uitkering bij overlijden is niet belast in box 1. De uitkering bij overlijden kan belast zijn met erfbelasting.

Veelgestelde vragen

 • Wat gebeurt er bij overlijden van de verzekerde?

  Als de verzekerde overlijdt wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd. De uitkering wordt betaald aan de begunstigde of de uitvaartverzorger. Wie de begunstigde is, staat op de polis.

  U kunt een overlijden melden via de ABN AMRO Uitvaartlijn, via telefoonnummer 026 - 400 23 40. De ABN AMRO Uitvaartlijn kan u direct helpen bij het regelen van een uitvaart en zal het overlijden melden bij de Nabestaandendesk van ABN AMRO.

 • Wanneer zijn kinderen meeverzekerd?

  Voor verzekeringen gesloten vanaf 21 december 2012
  Kinderen tot 3 maanden zijn gratis meeverzekerd. ABN AMRO Levensverzekering betaalt de kosten van de uitvaart als het kind overlijdt. Ook een uitvaart voor een levenloos geboren kind is gratis meeverzekerd. Zijn de kosten van de uitvaart hoger dan het verzekerde bedrag dat voor de ouder geldt? Dan betaalt ABN AMRO Levensverzekering het verzekerde bedrag.
  Zijn beide ouders verzekerd? En zijn de kosten van de uitvaart hoger dan het hoogste verzekerde bedrag? Dan betaalt ABN AMRO Levensverzekering dat verzekerde bedrag.

  Voor verzekeringen gesloten tussen 1 augustus 2011 en 21 december 2012
  Kinderen tot 3 maanden zijn gratis meeverzekerd. Voor een kind dat na minimaal 26 weken zwangerschap geboren wordt, betaalt ABN AMRO Levensverzekering de kosten voor de uitvaart tot maximaal het verzekerde bedrag dat geldt voor de ouder. Zijn beide ouders verzekerd? En zijn de kosten van de uitvaart hoger dan het hoogste verzekerde bedrag? Dan betaalt ABN AMRO dat verzekerde bedrag.
  Voor levenloos geboren kinderen vanaf 26 weken zwangerschap en kinderen tot 3 maanden betaalt ABN AMRO Levensverzekering het verzekerde bedrag dat geldt voor de ouder. Zijn beide ouders verzekerd? Dan betaalt ABN AMRO Levensverzekering het hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders.

  Voor verzekeringen gesloten voor 1 augustus 2011
  Kinderen tot 3 maanden zijn gratis meeverzekerd. Voor een kind dat na minimaal 26 weken zwangerschap geboren wordt, betaalt ABN AMRO Levensverzekering de kosten voor de uitvaart tot maximaal 60% van het verzekerde bedrag dat geldt voor de ouder. Zijn beide ouders verzekerd? En zijn de kosten van de uitvaart hoger dan het hoogste verzekerde bedrag? Dan betaalt ABN AMRO Levensverzekering maximaal 60% van het hoogste verzekerde bedrag.
  Voor levenloos geboren kinderen vanaf 26 weken zwangerschap en kinderen tot 3 maanden betaalt ABN AMRO Levensverzekering het verzekerde bedrag dat geldt voor de ouder. Zijn beide ouders verzekerd? Dan betaalt ABN AMRO Levensverzekering het hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders.

 • Welke kosten worden door de verzekeraar in rekening gebracht?

  ABN AMRO Levensverzekering brengt kosten in rekening. 

  Administratiekosten
  - U betaalt voor het volledige pakket € 0,57 per premievervaldatum. Het totaalbedrag van alle verzekeringen schrijven we in één keer van uw rekening af.
  - U betaalt bij levenslange premiebetaling € 13,00 administratiekosten per jaar. Bij tijdelijke premiebetaling betaalt u € 17,00 administratiekosten per jaar.

  Assurantiebelasting
  U betaalt geen assurantiebelasting over de Uitvaartverzekering.

  Pakketkorting
  De Uitvaartverzekering is een pakketverzekering. Heeft u 3 of meer ABN AMRO pakketverzekeringen? Dan krijgt u pakketkorting op uw premie. Die korting wordt hoger als u meer verzekeringen neemt en kan oplopen tot 5% voor al uw pakketverzekeringen.

 • Wat kost een uitvaart?

  Elk jaar stuurt ABN AMRO Levensverzekering u een opgave van de kosten van een gemiddelde begrafenis of crematie. Wilt u nu al weten of het bedrag waarvoor u verzekerd bent genoeg is om de begrafenis of crematie te betalen? U kunt dit op de website van Monuta bekijken.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

 • Bij schade door brand, diefstal en storm
 • 24/7 schadehulp
 • Eerste jaar 20% hypotheekkorting