Na je studie

Wij helpen je graag op weg

Regel je bankzaken

Afgestudeerd? Zet je pakket om

Ben je afgestudeerd? Gefeliciteerd! Een nieuwe fase van je leven gaat beginnen. Zet daarom nu je Studenten Pakket om naar een gewone rekening. Dan houd je hetzelfde rekeningnummer en blijf je van alle gemakken voorzien.

(Bijna) afgestudeerd, en nu?

Wat moet je regelen na je studie?

Met je diploma op zak breekt er een nieuwe fase voor je aan. Je gaat misschien doorstuderen of op reis. Of ga je direct aan de slag in je eerste echte baan? Om je studententijd goed af te sluiten, moet je eerst nog een paar dingen regelen. Wij hebben de belangrijkste zaken op een rij gezet.

Wonen na je studie

Blijf goed verzekerd

Na je studie is je studentenverzekering niet meer geldig. Dus bekijk even welke verzekeringen je nodig hebt. Bijvoorbeeld een reisverzekering als je wilt gaan reizen. Of een inboedelverzekering als je gaat verhuizen en andere meubels koopt.

Samenwonen

Ga je samenwonen? Een romantische stap in jullie relatie. Samen het huis opnieuw inrichten, maar ook: samen jullie financiën regelen. Waar moet je dan allemaal aan denken?

Eerste huis na je studie

Misschien weet je nog niet waar je gaat werken en waar je je gaat settelen. Dan wil je waarschijnlijk liever een huis huren. Of overweeg je toch een koophuis? Bekijk de voor- en nadelen van kopen én huren. 

Je eerste baan

De Grip app

Als je straks je eerste baan hebt, is het handig om overzicht te hebben van wat er binnenkomt en uitgaat. Want misschien geef je je geld ongemerkt uit aan kleine dingen. Met de Grip app weet je precies waar je geld naartoe gaat.

Wat doe jij met je eerste salaris?

Je eerste baan is na je studie het begin van een nieuwe en spannende periode. Het is slim om een plan te maken voor je geld. We geven je paar tips.

Nieuwe belastingtarieven in 2020

Heb je spaargeld? Dan profiteer je misschien van de wijzigingen in de belastingheffing in box 3. De regering heeft namelijk onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om belastingbetalers met spaargeld tegemoet te komen.

Be Your Best

Be Your Best

Op onze community 'Be Your Best' vind je allerlei interessante artikelen om jouw carrière een vliegende start te geven.

Voorbereiding op je toekomst

Vergeet je pensioen niet

Je pensioen lijkt nu nog ver weg. Maar wist je dat je bij je eerste baan al pensioen kunt opbouwen? Later is het misschien lastig voor je om je pensioenopbouw in te halen. Denk daarom nu al aan je pensioen.

Beginnen met beleggen

Overweeg je om te gaan beleggen? Weet je wat je doelen zijn? Wil je veel of weinig risico lopen en wat is de beleggingsvorm die bij je past? We geven je handige tips voor als je wilt beginnen met beleggen.