Waardeoverdracht

Stap ook over naar ABN AMRO

Uw overstap in 14 dagen geregeld

Als u met het saldo van uw levensverzekering of bankspaarrekening overstapt naar een andere bank of verzekeraar, dan noemen we dit waardeoverdracht. 

Waarom overstappen?
U kunt voor waardeoverdracht kiezen als het saldo van uw levensverzekering of bankspaarrekening vrijvalt. Of omdat u de voorwaarden bij bijvoorbeeld ABN AMRO beter vindt dan bij uw huidige bank of verzekeraar. Ook door veranderingen in uw persoonlijke situatie kunt u kiezen voor waardeoverdracht.

Zo werkt het
U vraagt eerst een nieuw product aan en geeft uw oude bank of verzekeraar opdracht uw opgebouwde saldo over te boeken. Dit gebeurt binnen 14 dagen nadat zij uw verzoek met alle benodigde documenten hebben ontvangen.

Waardeoverdracht - overstappen - vrouw aan tafel

Wanneer overstappen

U kunt overstappen op of na de einddatum van uw levensverzekering of bankspaarrekening. Aan u de keuze of u dan doorspaart of kiest voor een lijfrente-uitkering. 

Vóór de einddatum overstappen mag ook, bijvoorbeeld omdat u onze rente of onze voorwaarden beter vindt. Of omdat uw persoonlijke situatie verandert. Overstappen voor de einddatum? Uw huidige bank of verzekeraar kan u kosten doorberekenen zoals een boeterente of administratiekosten. Vraag dit na!

Lijfrente opbouwen op de Pensioenaanvulling - man en vrouw aan tafel in woonkamer

Zo werkt waardeoverdracht

U wilt waarde overdragen naar ABN AMRO. Heeft u nog geen geschikt product? Sluit dit dan eerst af. Bijvoorbeeld ABN AMRO Pensioenaanvulling als u aanvullend pensioen aan het opbouwen bent, of ABN AMRO Leefrente als u de waarde wilt laten uitkeren. 

Vraag nu de waardeoverdracht online aan. Wij regelen de rest. Uw oude bank of verzekeraar heeft na ontvangst van het verzoek 14 dagen om het geld over te boeken. Wij houden u op de hoogte. 

Hou bij de aanvraag van waardeoverdracht de gegevens bij de hand van uw levensverzekering (naam en polisnummer) of bankrekening (naam en rekeningnummer).

Bekijk onze producten

ABN AMRO Pensioenaanvulling

Banksparen op een geblokkeerde rekening met  0,30% rente.

  • Zelf bepalen wanneer en hoeveel u spaart
  • Inleg mogelijk aftrekbaar bij uw belastingaangifte
  • Bij overlijden gaat het tegoed naar uw erfgenamen

Meer over waardeoverdracht

Advies vrijkomende lijfrente

Komt het saldo van uw bankspaarrekening of levensverzekering binnenkort vrij? En weet u nog niet goed wat u met het saldo wil doen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Overstappen naar andere aanbieder

Wilt u het saldo van uw ABN AMRO bankspaarrekening of levensverzekering overboeken bij een andere bank of verzekeraar? Dat vinden wij natuurlijk jammer, maar we helpen graag verder.

Kapitaaloverdracht

Banken en verzekeraars hebben onderling afspraken gemaakt over het soepel overdragen van geld van de ene naar de andere financiële instelling. De afspraken hiervoor zijn vastgelegd in het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK). Meer hierover kunt u nalezen op de site van de DNB.

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij onze meestgestelde pensioenvragen.
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 uur en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 0900-9215
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde pensioenvragen.
Wordt teruggebeld

Bel ons direct

De Beleggen en Pensioen helpdesk is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.