Naar de navigatie Naar de inhoud

Vragen en advies over uw pensioen

Bij belangrijke zaken als uw pensioen is het prettig als u bij iemand terecht kunt voor advies. Iemand met verstand van zaken. Onze gecertificeerde adviseurs helpen u graag verder. Zij geven antwoorden op al uw pensioenvragen en bekijken samen met u uw pensioenmogelijkheden.

 
vrouw achter laptop aan het bellen

Stel uw pensioenvraag telefonisch

Stel u wilt iets specifieks weten over uw pensioen of misschien over pensioenen in het algemeen. Bijvoorbeeld vragen over jaarruimte, banksparen of waardeoverdracht.

Dat soort korte vragen kunt u ook telefonisch aan een van onze adviseurs stellen. Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen we u gratis terug op een moment dat het u uitkomt.

 
man en vrouw met tablet

Een gratis oriëntatiegesprek

Het is goed om regelmatig te bekijken hoe uw financiële situatie later eruitziet. Is bijsturen nodig bij u? Dan is het beter om dat zo vroeg mogelijk te weten. U komt namelijk liever niet voor verrassingen te staan als u straks met pensioen gaat. Een gratis oriëntatiegesprek met een van onze adviseurs helpt u al aardig op weg. 

In zo’n gesprek bespreken we uw financiële situatie, uw wensen en doelen en de mogelijke risico's. Ook uw jaarruimte berekenen of samen de pensioencheck doornemen is mogelijk. Daarna bekijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn voor uw pensioen. In sommige gevallen heeft u al genoeg aan een oriëntatiegesprek.

 
Beleggingsadvies via webcam

Pensioenadvies: rust en zekerheid

Het kan zijn dat u na een oriëntatiegesprek nog behoefte heeft aan uitgebreider advies. Plan in dat geval een adviesgesprek in met een van onze adviseurs. Dat kan gewoon thuis via Beeldbankieren, telefonisch of op een kantoor bij u in de buurt. 

De adviseur stelt een compleet pensioenplan voor u op. Als u wilt houdt hij daarbij rekening met onvoorziene omstandigheden als overlijden. Met dit totaaladvies krijgt u grip op uw financiële toekomst. 

Na het gesprek krijgt u een gedetailleerd rapport waarin u al uw gegevens, inzichten en oplossingen gemakkelijk terugvindt. U zult zien dat dat rust en zekerheid geeft.

Wij bieden u twee soorten persoonlijk advies:

  • Uitgebreid advies over de best passende keuze voor u
  • Advies over uw vrijkomende lijfrente
 

Goed voorbereid naar uw gesprek

Heeft u een oriëntatiegesprek of adviesgesprek met een van onze adviseurs ingepland? Dan is het handig als u de volgende documenten heeft:

  • Aangifte inkomstenbelasting
  • Uniform Pensioenoverzicht (UPO)
  • Gegevens polissen elders (bv. een spaarpolis of lijfrente)
Na het oriëntatiegesprek krijgt u een adviesofferte. Hierin staat wat de adviseur voor u doet en wat dit kost. Bent u hiermee akkoord? Dan krijgt u één adviesgesprek en uw persoonlijk adviesrapport.

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.