Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken

Geld lenen kost geld
lees de voordelen Direct aanvragen

Alles over het Flexibel Krediet

Wat is het Flexibel Krediet?

Een Flexibel Krediet is een doorlopende lening. U heeft hiervoor een aparte rekening. Van deze rekening kunt u tot een bepaald bedrag geld opnemen. Als u geld opneemt, begint u direct met terugbetalen. U kunt het geld dat u heeft terugbetaald later gewoon weer opnemen. Zo heeft u altijd geld beschikbaar voor grotere uitgaven.

Voorwaarden

Voor het Flexibel Krediet gelden de productvoorwaarden Flexibel Krediet (pdf, 12kB).

Hoeveel geld kan ik opnemen?

U spreekt met ons een limiet af. De hoogte van dit bedrag hangt af van uw wensen en uw persoonlijke situatie. Het bedrag ligt tussen € 2.500,- en € 75.000,-.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Wilt u meer geld opnemen?

U wilt meer opnemen dan € 75.000,-? Dan hebben wij Maatwerkkrediet voor u. Dit is een lening die specifiek aansluit op uw wensen.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Tot welke leeftijd kan ik het aanvragen?

Tot u 75 jaar bent.

Een speciale rekening en pas

Voor het Flexibel Krediet krijgt u een nieuw rekeningnummer en een gratis kredietpas. Dit is een betaalpas waarmee u overal geld kunt opnemen en betalen.

Hoe neem ik geld op?

U kunt op verschillende manieren geld opnemen, bijvoorbeeld:

 • Overboeken via Internet Bankieren.

 • Pinnen in alle winkels (ook in het buitenland bij geldautomaten met een Maestro-logo).

 • Geld opnemen bij alle pinautomaten.

Hoe betaal ik terug?

U betaalt elke maand een deel rente en u betaalt een deel terug. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen.

Meer terugbetalen?

U kunt altijd meer terugbetalen dan uw maandbedrag . Dit kost u niets. U maakt dan via Internet Bankieren geld over naar het rekeningnummer van de lening.

Dit is het bedrag dat u elke maand moet betalen.

Rente

ABN AMRO kan de variabele rente op ieder moment wijzigen. Als we de rente vaststellen kijken we onder andere naar onze kosten, de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt en onze concurrentiepositie van onze leningen.

De rente is variabel. Dit betekent dat de rente kan wijzigen.

 • Stijgt de rente? Dan wordt uw lening duurder omdat u meer rente betaalt. Uw maandbedrag blijft gelijk. Terugbetalen van uw lening duurt dan wel langer.

 • Daalt de rente? Dan wordt uw lening goedkoper omdat u minder rente betaalt. Uw maandbedrag blijft gelijk. U heeft uw lening dan wel eerder terugbetaald.

 • Bekijk het overzicht van de rentepercentages.

Dit is het bedrag dat u elke maand moet betalen.

Is de rente aftrekbaar?

De rente is aftrekbaar van uw inkomen voor de belasting, als u uw Flexibel Krediet gebruikt voor onderhoud of verbetering van uw eigen koopwoning. En als u het bedrag heeft opgenomen vóór 2013.

Limiet verlagen bij 70 jaar

Als u 70 jaar bent, verlaagt de bank uw kredietlimiet . Dit gebeurt maandelijks met gelijke bedragen. Uw kredietlimiet is dan € 0,- als u 80 jaar bent. Om onder uw verlaagde kredietlimiet te blijven, kan het zijn dat uw maandbedrag vanaf uw 70e hoger wordt.

Kredietlimiet is hetzelfde als limiet. Dit is het maximale bedrag dat u mag rood staan bij een Privélimiet Plus of het bedrag dat u mag opnemen bij een doorlopend krediet.
Dit is het bedrag dat u elke maand moet betalen.

Na overlijden

Dan hoeft het bedrag tot € 25.000,-niet te worden terugbetaald. Er zijn een paar voorwaarden:

 • Als u samen een krediet heeft, moet het gaan om het overlijden van de persoon die als eerste in de kredietovereenkomst wordt genoemd.

 • Het Flexibel Krediet is langer dan 6 maanden voor het moment van overlijden afgesloten.

 • U had geen achterstand met betalen.

 • Is uw schuld hoger dan € 25.000,-? Dan moet het bedrag boven de € 25.000,- wel worden terugbetaald. Voorbeeld: bij een schuld van € 30.000,- wordt  € 25.000,- kwijtgescholden en moet er nog € 5.000,- terugbetaald worden.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Bureau Krediet Registratie

De bank is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, in het kort 'BKR'. De bank meldt dit krediet bij het BKR. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat u niet teveel krediet krijgt. En om krediet- en betaalrisico's voor andere bedrijven te beperken. Als u meer dan 90 dagen achterloopt met betalen, meldt de bank dit aan het BKR.

Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet

Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. Als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk.

Goed om te weten

 • Als u vaker geld opneemt van uw lening, duurt het langer voordat u uw lening heeft terugbetaald. De lening wordt dan duurder omdat u meer rente betaalt.

 • Gebruikt u uw lening 1 keer? Bijvoorbeeld om een auto te kopen? Dan is het misschien verstandiger als u kiest voor een Persoonlijke lening. U weet dan precies wanneer u de lening heeft terugbetaald

 • Leen niet meer dan u nodig heeft.

Productwijzer

Voor dit product is een productwijzer (pdf, 648kB) beschikbaar. Hierin vindt u meer informatie over het Flexibel Krediet.

Voorbeeld

Bent u benieuwd hoe een contract voor een Flexibel Krediet eruit ziet? Bekijk een voorbeeld (pdf, 98kB).

lees de voordelen Direct aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u advies? Wij zijn bereikbaar van 7.00 tot 23.00 uur.

0800 - 024 07 19 (gratis)

Paraplu cadeau bij aanvraag Credit Card

Onbezorgd erop uit gaan

De paraplu met wolkendesign die u krijgt bij een creditcardaanvraag

Een weekend shoppen in Londen? Of een paar dagen uitwaaien op Texel? Vraag nu een creditcard aan en u ontvangt deze ijzersterke paraplu cadeau. Weer of geen weer, jullie weekendje weg kan niet meer stuk.

Volg ons via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Volg ons via Google