Aandeel Trip.com ondergewaardeerd

Kopen
28-09-2020

Het verwachte operationele inkomen (non-GAAP) van Trip.com (Kopen) kwam hoger uit dan wij hadden verwacht. De onderneming denkt dat het operationele inkomen in het derde kwartaal uitkomt tussen 1,2 miljard yuan en 1,3 miljard yuan. Hierbij wordt geen rekening gehouden met een op aandelen gebaseerde beloning. We kennen Trip.com een gering concurrentievoordeel toe.

 

Het herstel van binnenlandse vluchten gaat sneller voor Trip.com dan wij hadden gedacht. We denken dat het nu een interessant moment kan zijn om eventueel in te spelen op het herstelverhaal van Trip.com. Met het oog op de definitieve resultaten over het derde kwartaal is er weinig ruimte voor verrassingen.

We zijn verheugd over het feit dat de onderneming weer winst maakte, mede geholpen door de extra nationale feestdag. We verhogen onze reële waarde inschatting voor het aandeel van 34 dollar naar 38 dollar. Bij een slotkoers op 25 september van 30,15 dollar zijn de aandelen nog altijd ondergewaardeerd.

We hebben op basis van de tegenvallende resultaten in het derde kwartaal onze omvzetverwachtingen voor 2020 verlaagd. De omzetverwachting voor het vierde kwartaal is ook lager dan we eerder hadden ingeschat. Daar staat tegenover dat de beheersing van de kosten veel beter is dan verwacht. De onderneming koopt ook converteerbare schuld op. Dit vermindert de verwatering.

De omzet en het operationele verlies voor heel 2020 zijn respectievelijk 20% en 35% lager dan voorheen. Vergelijken we het met de gemiddelde verwachting van analisten (CapIQ) op 25 september, dan zijn ze 3% lager en respectievelijk 4% hoger. Onze geraamde omzet voor 2021 ligt 4% lager dan gemiddeld.

We denken dat de omzet uit internationale vluchten in 2021 slechts 68% zal zijn van het niveau van 2019. Dat is mede gebaseerd op het gemiddelde van de verwachting van het aantal passagier-kilometers door de International Air Transport (60%) en de verwachting van Booking.com (76%). Wat betreft de binnenlandse vluchten in China, we denken dat die op 95% van het niveau van 2019 zullen uitkomen.

Voor 2021 verwachten wij dat de totale omzet 13% lager zal zijn dan in 2019. Onze verwachtingen voor de groei van de omzet en de operationele winst voor de komende 5 jaar hebben wij licht naar beneden bijgesteld naar respectievelijk 8% en 13%. Eerder was dat respectievelijk 9% en 15%.

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Markets levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.