Sodexo warmt op in derde kwartaal boekjaar

Kopen
04-07-2022

Sodexo (Kopen) presenteerde een solide derde kwartaal van het boekjaar. De organische omzet steeg met meer dan 18%. De omzet kwam uit op 97% van het niveau voor de coronapandemie. De activiteiten van de onderneming die we een gering concurrentievoordeel toekennen blijven herstellen.

 

De verlaging van de vooruitzichten voor het hele jaar in het afgelopen kwartaal deed tal van beleggers schrikken. Ze zagen het als een signaal dat de onderneming plotseling een stap terug deed. Met het oog op het tijdstip van de bekendmaking vermoeden we dat de aankondiging meer te maken had met gebeurtenissen wereldwijd. De zorgen over hoge inflatie en de oorlog in Oekraïne speelden volgens ons een grotere rol dan operationele problemen.

Onze stelling wordt bevestigd door de op 1 juli gepresenteerde gegevens. Deze moeten een groot deel van de zorgen van beleggers dempen. We houden vast aan onze reëlewaarde-inschatting van € 100 voor het aandeel. We blijven van mening dat Sodexo een slimme investering is binnen het segment dienstverlening voor ondernemingen.

De stijging vond plaats in de meeste divisies. Het onderdeel On-site Services kreeg een aanzienlijke impuls binnen de Corporate Services-tak. De organische omzet steeg met meer dan 50% in Noord-Amerika en met 27% in Europa. Werknemers keerden terug naar hun kantoren en grotere evenementen werden hervat.

De hoge inflatie was hier wel een grote zorg. De onderneming heeft op een goede manier getracht het probleem te verminderen door striktere maatregelen rond bevoorrading. Ook werden hogere kosten doorberekend aan klanten.

De onderneming gaf welkome details over de strategie van de Benefit and Rewards-tak. Deze zorgt voor 4% van de omzet, maar bijna 30% van de operationele winst. De onderneming heeft als doel om de activiteiten te verbreden. Naast de zogenoemde meal card-activiteiten, die voor 80% van de omzet van dit onderdeel zorgen, wordt ook gekeken naar andere aantrekkelijke activiteiten, zoals fuel-cards. Concurrent Edenred doet dat al diverse jaren op een succesvolle manier.

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO-Oddo BHF en Oddo BHF leveren de input en opinie voor aandelen uit de Benelux en enkele overige aandelen binnen Europa.