Aandeel Amazon oogt steeds aantrekkelijker

Kopen
02-04-2021

We beschouwen het aandeel Amazon (Kopen) als steeds aantrekkelijker sinds de recente koersdaling voor groeiaandelen. We houden vast aan onze reëlewaarde-inschatting van 4000 dollar voor het aandeel. We kennen de onderneming een ruim concurrentievoordeel toe.

 

Onze overwegingen voor de langere termijn van de onderneming zijn gebaseerd op 2 dominante terreinen: de verkoop via internet en de cloud-activiteiten onder Amazon Web Services (AWS). Daarnaast heeft de onderneming een onderbelichte kracht in de binnen de sector unieke advertentietak.

De omvang en schaal van de onderneming zorgt voor een grotere selectie van artikelen en lagere prijzen. Dat trekt klanten. Die zorgen er weer voor dat er meer aanbieders belangstelling tonen, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat.

Daarnaast biedt Amazon Prime voordelen die het winkelen op het Amazon-platform steeds aantrekkelijker maken. Het zorgt ook voor een constante kasstroom. Daarmee is Amazon de belangrijkste stimulator van de vraag in de Verenigde Staten.

Gezien de aanwezigheid op het internet en het feit dat Amazon veel weet over de wensen van de gebruikers zijn de advertentie-activiteiten snel gestegen. Net als bij AWS stijgen de inkomsten er sneller dan gemiddeld. Ook is het rendement hoog. Dat helpt bij het financieren van tal van potentieel aantrekkelijke activiteiten van de onderneming.

Amazon heeft de cloud-diensten ontwikkeld zoals we die vandaag de dag kennen. Daarmee heeft AWS een dominante rol in de sector ontwikkeld. De omzet stijgt snel en het rendement is hoog. Hierdoor kan Amazon de verkoop via internet stimuleren en in andere activiteiten investeren.

Wat de verkoop via internet betreft rekenen we op aanhoudende innovatie. Daardoor zal het marktaandeel verder stijgen. We verwachten toenemende activiteiten op het gebied van boodschappen, medicijnen en luxeartikelen. Deze hebben tot nu toe niet hetzelfde succes gehad als andere consumptiegoederen.

We zien ook technologische verbeteringen voor AWS. Er komt meer druk om ondernemingen met dienstverlening te helpen. Daardoor kan de voorsprong op de concurrentie worden behouden. Al met al zien we voor de komende jaren een sterke omzetgroei en een krachtige vrije kasstroom.

 

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Oddo BHF levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.