Infineon toont eigen kracht

Houden
06-10-2021

Infineon (Houden) toonde analisten een hoeveelheid opbeurende presentaties. Zo wordt uitgegaan van een omzetgroei van circa 15% in boekjaar 2022, dat in september 2022 eindigt. Voor boekjaar 2025 wordt een omzet verwacht van minimaal €16 miljard. In beide gevallen is dat iets meer dan wij hadden verwacht.

 

De onderneming richtte zich tijdens de presentaties met name op 2 thema’s. In de eerste plaats digitalisering, waarbij de nadruk ligt op het 'internet of things’ en kunstmatige intelligentie. En ten tweede op ‘elektrificatie’, waarbij de nadruk ligt op efficiënt gebruik van energie.

We denken dat Infineon in een goede positie is om het komende decennium van beide trends te profiteren. We verhogen onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel iets van €32 naar €34. We beschouwen het aandeel als redelijk gewaardeerd. We kennen Infineon een gering concurrentievoordeel toe.

De omzetdoelstelling voor boekjaar 2025 betekent dat de omzet met €5 miljard moet stijgen ten opzichte van boekjaar 2021. Toen bedroeg de omzet €11 miljard. Het betekent dat de omzet jaarlijks sterker moet toenemen dan de gemiddelde groei van 9% die de onderneming in haar model heeft.

In onze berekening haalt Infineon deze doelstelling niet. We maken ons zorgen over toekomstige afkoelingen in de industrie; mede gelet op de enorme stijging van de vraag die Infineon en vergelijkbare ondernemingen dit jaar hebben gezien.

Desondanks denken we dat de toekomst er zonnig uitziet. Ongeveer de helft van de omzetgroei moet komen van de autosector. Hierbij zal de helft van die omzetgroei komen van elektrische voertuigen en veiligheidssystemen en de andere helft van traditionele voertuigen.

We zijn optimistisch over de kracht van Infineon voor zowel halfgeleiders voor auto’s als voor microcontrollers. We denken dat de hoeveelheid halfgeleiders in auto’s zal blijven stijgen. Het onderdeel powerchips en sensoren zou ook een sterke groei moeten laten zien, dankzij het efficiënte energiegebruik in datacenters. Ook het toenemend gebruik van batterijen speelt hierbij een rol, aangezien het gebruik van elektrische bedrading in apparaten gestaag afneemt.

Infineon is ook optimistisch over het onderdeel dat zich richt op veiligheidssystemen. Daarbij gaat het onder andere om het Internet of Things-onderdeel dat is overgenomen van Cypress Semi. Het orderboek voor boekjaar 2022 is hoger dan het management had verwacht toen de overname voor het eerst werd aangekondigd.

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Oddo BHF levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.