Uitgifteprijs belang in BlackRock bekend

Houden
14-05-2020

Blackrock (Houden) maakte bekend tegen welke prijs het belang van PNC Financial Services Group zal worden verkocht. We kennen BlackRock een ruim concurrentievoordeel toe.

 

De koers van BlackRock daalde met 7,8% op 12 mei. De koers van BlackRock daalde met 7,8% op 12 mei als gevolg van het bekend maken van de verkoop van het belang van 22,4% in PNC Financial. Het lijkt er echter op dat het grootste deel van die koersdaling het gevolg was van sectorbrede marktontwikkelingen.

Andere Amerikaanse vermogensbeheerders zagen vergelijkbare koersdalingen. Het gaat dan om Franklin Resources (-8,0%), Affiliated Managers Group (-7,9%), Federated Hermes (-7,9%) en Invesco (-7,4%). De koersen daalden omdat beleggers nog altijd twijfelen over de versoepeling van de coronamaatregelen en de risico's op nieuwe tegenvallers bij de bestrijding van het coronavirus.

Daardoor is de prijs waartegen het belang van 28,8 miljoen aandelen van PNC Financial wordt aangeboden lager dan we aanvankelijk hadden gedacht. De aanbiedingsprijs van 420 dollar betekent dat er een korting van 7,6% wordt gegeven op de slotkoers van 12 mei en meer dan 15% ten opzichte van de koers voorbeurs. Toen Bank of America en Barclays belangen verkochten gold een korting van 5%.

BlackRock maakte echter duidelijk 2,7 miljoen aandelen van het uitstaande belang zelf te kopen voor 1,1 miljard dollar. Dat komt neer op 414,96 dollar per aandeel. De inkopen in het eerste kwartaal meegerekend heeft BlackRock dit jaar 2% van de eigen aandelen teruggekocht.

Als de koers van het aandeel BlackRock daalt onder het niveau van 420 dollar is dat 16% lager dan onze reëlewaarde-inschatting. De koers zou dan 16x en 14x de verwachte niet-aangepaste winst bedragen over respectievelijk 2020 en 2021.

De winstramingen zullen waarschijnlijk worden verhoogd als gevolg van de inkoop van eigen aandelen door BlackRock. We denken daarom dat het aandeel, als de koers daalt tot het uitgifteniveau, aantrekkelijk is voor beleggers. We houden vast aan onze reëlewaarde-inschatting van 500 dollar. Ook blijven we de onderneming een ruim concurrentievoordeel toekennen.

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Markets levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.