Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Boekhouding

Administratie en boekhouding

Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor uw boekhouding en administratie. Dat is verplicht voor de Belastingdienst. Hoeveel geeft u uit, wat zijn uw kosten en wat komt er binnen? Bekijk het overzicht van alle artikelen over boekhouding.

Uw facturen

Wat moet er op een factuur staan?

Een factuur moet minimaal voldoen aan de factuureisen die de Belastingdienst stelt. Het gaat om alle gegevens die belangrijk zijn voor de (btw) administratie.

Facturen opstellen: hoe werkt dat?

Facturen opstellen hoort bij het ondernemerschap. Een factuur laat de klant weten hoeveel geld er betaald moet worden. Deze factuur moet aan bepaalde regels voldoen. U leest ze hier.

Wat is een pro forma factuur?

De pro forma factuur is een onofficiële en voorlopige factuur. Het verstrekt de koper informatie over de te leveren producten en/of diensten. ‘Pro forma’ betekent in het Latijn ‘voor de vorm’.

ABN AMRO

"Boekhouden is niet mijn hobby"

Startend ondernemer Elian Vermeulen wil vooral creatief bezig zijn met haar coachingsbedrijf. Zij denkt liever niet na over regelingen en fiscale zaken. Maar laat zij nu iets liggen? Luister naar onze videopodcasts over boekhouden voor ondernemers.

Speciaal voor ondernemers

Tips voor ondernemers

Hoe laat u uw bedrijf groeien? Wat zijn de fijne kneepjes van acquisitie, netwerken, time management of administratie? De beste tips voor uw onderneming krijgt u van andere ondernemers.

Ondernemer en privé

Als ondernemer werkt u dagelijks aan de groei van uw bedrijf. Maar heeft u ook aandacht voor uw eigen situatie? Zo vormen een hypotheek en goed pensioen vaak een uitdaging voor ondernemers.

Alles voor zzp'ers

Als zzp'er moet u veel zelf doen. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Wij helpen u graag met informatie en financieel advies. Daarom hebben we een aantal relevante zaken speciaal voor zzp'ers op een rij gezet.

icoon