Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Duurzaam ondernemen

Uw bedrijf verduurzamen?

Wij denken graag met u mee

Of u nu uw pand en inrichting wilt verduurzamen, kiest voor zakelijke zonnepanelen of nog niet precies weet waar u moet beginnen - onze experts denken met uw duurzaamheidsuitdaging mee. Wij staan u bij met advies, financiering én kennis.

Ontdek hoe wij u kunnen helpen duurzamer te worden

In deze korte video laten wij u zien welke duurzame stappen wij samen kunnen nemen voor uw onderneming.

Duurzame opties voor uw onderneming

Vastgoed verduurzamen

Er zijn veel manieren om te verduurzamen. Hierdoor kan het lastig zijn te bepalen waar te beginnen. Daarom helpen wij ondernemers graag met een uitgebreide routekaart voor verduurzaming.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand kunt u besparen op uw energiekosten, voldoet u sneller aan wet- en regelgeving en draagt u bij aan een duurzamere toekomst. Wij helpen klanten daarom graag van A tot Z bij het regelen van zakelijke zonnepanelen.

Subsidie Expertise

Wilt u als ondernemer meer weten over de mogelijkheden van subsidie voor duurzame gebouwen? Onze subsidie experts informeren u graag over de subsidiemogelijkheden en ontzorgen u bij het gehele aanvraagtraject.

Product-as-a-Service

Steeds meer producten worden als dienst aangeboden, dit wordt ‘Product-as-a-Service’ (PaaS) genoemd. Product-as-a-Service (PaaS), een abonnement op een product, kan helpen bij het verminderen van gebruik van primaire grondstoffen.

Duurzaam ondernemen in 100 dagen

Met Impact Nation krijgt u concrete hulp bij duurzaam ondernemen. We pakken samen uw belangrijkste duurzaamheidsuitdaging aan en maken duurzaamheid onderdeel van uw bedrijfsvoering.

Energielabel van uw vastgoed in 2023

 • Energielabel C verplicht voor kantoren van 100m2 en meer
 • Een inschatting van uw energielabel
 • Voorkom verrassingen, krijg inzicht in wet- en regelgeving

Sustainability Expertise Team

Meer weten over de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid binnen ABN AMRO? Het Sustainability Expertise Team is een team van experts met kennis van het financieel mogelijk maken van de duurzame en circulaire plannen in uw bedrijf.

Groenlease

Investeer in duurzame bedrijfsmiddelen, voor een vast bedrag per maand.

 • Leenbedrag: vanaf € 250.000
 • Rente: verschilt per onderneming
 • Looptijd: vanaf 1 jaar
 • Financiering tot wel 100%
 • Profiteer van rentekorting via de groenregeling
 • Vaste rente tijdens looptijd
 • Betaal vaste maandelijkse termijnen

Groenlening

Draagt u uw steentje bij aan een groenere wereld? De Groenlening geeft u de kans om te investeren in een duurzaam project.

 • Leenbedrag: vanaf € 25.000
 • Rente: verschilt per onderneming
 • Looptijd: 1 - 10 jaar
 • Financiering tot 100%
 • Profiteer van rentekorting via de Groenregeling
 • Vaste of variabele rente tijdens looptijd

Transitielening

Met de Transitielening ondersteunen wij u om de transitie naar een duurzamere bedrijfsvoering te maken. Krijg met onze transitielening een rentekorting als u afgesproken duurzaamheidsdoelstellingen haalt. Haalt u de doelstellingen niet, dan krijgt u een renteopslag. De Transitielening geldt voor zakelijke klanten voor leenbedragen van 1 miljoen euro tot 25 miljoen euro.

Duurzame Investeringstool

Besparen door uw bedrijfspand te verduurzamen? En inzicht in de wet- en regelgeving die daarbij komt kijken? Ontdek welke oplossing het best bij uw situatie past.

ABN AMRO

Zero-emissiezones

Wat betekent dat voor u als mkb'er

Vanaf 1 januari 2025 komen er zero-emissiezones in meerdere Nederlandse steden. Lees meer over de uitdagingen én oplossingen voor u als mkb’er.

De Bouw Breekt Door

De Bouw Breekt Door

Leontien de Waal, sector banker Bouw, vlogt in de serie De Bouw Breekt Door over duurzame impact makers. Zij staan met de voeten in de klei en werken aan duurzame innovaties die de status quo binnen de bouwsector doorbreken. Met hun inzet en enthousiasme inspireren ze anderen om te versnellen en (meer) duurzame stappen te maken.

icoon
Duurzaam digitaliseren

Duurzaam digitaliseren

Expertise van Julia Krauwer

Digitale technologie biedt allerlei kansen op het gebied van verduurzaming. Tegelijkertijd heeft IT zelf ook een ecologische voetafdruk. Julia Krauwer vertelt er graag meer over op uw evenement.

medewerker klantenservice

Duurzaamheidsadviseur

Ga vrijblijvend in gesprek met onze adviseurs over uw duurzame en circulaire ambities:

 • Voor bestaande en nieuwe klanten
 • Persoonlijk gesprek via video
 • Duurzame initiatieven of oplossingen bespreken

Veelgestelde vragen over verduurzamen

We maken graag een plan op maat voor u: over hoe u uw pand het beste kunt verduurzamen en wat dat kost. En misschien nog belangrijker: wat het u oplevert.

Lees verder

Met onze transitielening ondersteunen wij ondernemers stap voor stap om de transitie naar een duurzamere bedrijfsvoering te maken. Bij deze lening krijgt u een rentekorting als uw onderneming de duurzaamheidsdoelstellingen behaalt die wij vooraf met elkaar afspreken. Deze doelstellingen zijn afgestemd op uw sector. Haalt u de doelstelling(en) niet, dan krijgt u een renteopslag. 

Lees verder

Onze specialisten van Impact Nation helpen u snel verder. Door hun uitgebreide innovatienetwerk heeft u al in 100 dagen een concreet resultaat.

Lees verder

We regelen alles voor u, van A tot Z: van het uitzoeken van een betrouwbare leverancier, de financiering, én verzekering, tot aan het moment dat ze op het dak liggen. Zo bespaart u op uw energiekosten, voldoet sneller aan wet- en regelgeving en draagt u bij aan een duurzame toekomst.

Lees verder

We snappen dat er veel komt kijken bij het verduurzamen van je bedrijf. Daarom hebben we diverse adviseurs op het gebied van duurzaamheid die u graag op weg helpen. Of u nou wel of geen klant bij ons bent.

Lees verder

Stap over op duurzame bedrijfsmiddelen voor uw bedrijf, zonder hoge investeringen met Groenlease van ABN AMRO. Met Groenlease kunt u uw eigen duurzame bedrijfsmiddelen aanschaffen voor een vast bedrag per maand. En nu extra voordelig met de rentekorting die hoort bij deze financiering.

Lees verder

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de strategie van ABN AMRO. Ons overkoepelende doel is hierin: de transitie naar duurzaamheid versnellen.

Lees verder