Sectoren en trends

Het laatste nieuws binnen uw sector

Het logistiek personeel van de toekomst

Handelskater brexit duidelijker voelbaar

Grensvertragingen tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland zijn door de brexit aan de orde van de dag. Bijna twee derde van de ondervraagde Britse bedrijven die handel bedrijven met de Europese Unie, heeft in februari een vertraging van minimaal twee tot drie dagen bij import, volgens de Britse inkooporganisatie CIPS. De pijn van de brexit wordt steeds duidelijker voelbaar.

Leisuresector herstelt, maar kent achterblijvers

Leisuresector herstelt, maar kent achterblijvers

Grote delen van de leisuresector zijn stevig op het pad omhoog. De horeca is na lange sluiting weer open en heeft inmiddels een paar goede maanden achter de rug. Bedrijven die van toeristen afhankelijk zijn, staan nog voor een zware periode.

Jaarlijks 1 miljard kilo verspilling voorkomen

Jaarlijks 1 miljard kilo verspilling voorkomen

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling vormt dé beweging waarin alle belangrijke initiatieven en expertise voor een verspillingsvrij Nederland samenkomen en worden versneld.

Prinsjesdag laat bouwsector zweven

Stikstof is hoofdpijndossier bij formatie

De coronacrisis heeft weinig vat op bouwers, omdat bouwactiviteiten niet zijn stilgelegd. Wel komen de komende jaren minder projecten op de markt, vooral als gevolg van de stikstofcrisis. Dit kan voor bouwers gunstig uitpakken, omdat de kosten dan minder hard stijgen met betere marges tot gevolg.

stadslogistiek lokt vastgoedbelegger

Stadslogistiek lokt vastgoedbelegger

Amsterdam Logistics Cityhub wordt verkocht aan vastgoedontwikkelaar en -beheerder CTP, dat hiermee zijn eerste aankoop in Nederland doet.

IT branche in beeld

Wrange nasmaak dreigt door blinde 5G-veiling

De overheid overweegt de 3,5 Gigahertz 5G-frequentie volgend jaar gedeeltelijk ‘blind’ te veilen. Ze hopen dat hiermee hogere opbrengsten naar de schatkist vloeien. Hoge kosten voor de frequenties betekenen echter minder ruimte voor noodzakelijke netwerk investeringen.

icoon

De nieuwsbrief van ruim 45.000 ondernemers

Actuele cijfers en analyses, zo vaak als u wilt