Sectoren en trends

Het laatste nieuws binnen uw sector

Duurzaamheid

Verduurzaming IT heeft duw in de rug nodig

Ondanks de sterk groeiende aandacht voor energiebesparing en klimaatverandering wordt duurzaamheid van IT nog niet in alle hoeken omarmd. Een minderheid van de IT-beslissers (35 procent) neemt duurzaamheid mee als criterium bij de inkoop. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO in samenwerking met PanelWizard onder 588 IT-beslissers van bedrijven uit alle bedrijfssectoren.

Prinsjesdag laat bouwsector zweven

Stikstof is hoofdpijndossier bij formatie

De coronacrisis heeft weinig vat op bouwers, omdat bouwactiviteiten niet zijn stilgelegd. Wel komen de komende jaren minder projecten op de markt, vooral als gevolg van de stikstofcrisis. Dit kan voor bouwers gunstig uitpakken, omdat de kosten dan minder hard stijgen met betere marges tot gevolg.

E-bikes helpen fietsenbranche aan groei

Versoepeling maatregelen zorgt voor terugkeer winkelklant

De versoepelingen van 28 april hebben een sterk effect op de bestedingen in de winkels. Toch zijn consumenten nog niet helemaal teruggekeerd naar hun oude winkelgedrag van voor de coronapandemie nu het doen van online boodschappen gemeengoed lijkt te worden.

Het logistiek personeel van de toekomst

Handelskater brexit duidelijker voelbaar

Grensvertragingen tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland zijn door de brexit aan de orde van de dag. Bijna twee derde van de ondervraagde Britse bedrijven die handel bedrijven met de Europese Unie, heeft in februari een vertraging van minimaal twee tot drie dagen bij import, volgens de Britse inkooporganisatie CIPS. De pijn van de brexit wordt steeds duidelijker voelbaar.

IT branche in beeld

Wrange nasmaak dreigt door blinde 5G-veiling

De overheid overweegt de 3,5 Gigahertz 5G-frequentie volgend jaar gedeeltelijk ‘blind’ te veilen. Ze hopen dat hiermee hogere opbrengsten naar de schatkist vloeien. Hoge kosten voor de frequenties betekenen echter minder ruimte voor noodzakelijke netwerk investeringen. Dat kan de groei van de Nederlandse economie en de circulaire transitie belemmeren.

icoon

Dé nieuwsbrief voor ondernemend Nederland

Ontvang relevante artikelen wanneer het u uitkomt.