Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Welkom bij ABN AMRO

Alles voor de ondernemende vrouw

Laat u inspireren door onze ondernemersverhalen en tips

Bent u pas gestart met ondernemen of misschien al wat langer bezig? Wat uw situatie ook is, soms is het fijn om inspiratie op te doen of even te sparren met een adviseur. Zo haalt u het beste uit uzelf en uw bedrijf. Op deze pagina vindt u inspirerende artikelen en verhalen van andere ondernemers.

Welkom bij ABN AMRO

Inclusief bankieren kan economie een boost geven

Bijna iedere volwassen Nederlander regelt geldzaken bij een bank, maar niet iedereen voelt zich gezien en gehoord in de financiële dienstverlening. Veel vrouwen voelen zich zelfs achtergesteld, blijkt uit onderzoek. ABN AMRO zet gerichte stappen om in te spelen op hun behoeften en bankieren inclusiever te maken.

Vrouwen aan de top

Vrouwen in topfuncties bij ABN AMRO

Bij de bank hebben we inclusiviteit hoog in het vaandel staan en streven naar gelijkheid. Zo heeft de Raad van Bestuur (RvB) 3 vrouwelijke en 4 mannelijke leden. En bestaat het management, eerste laag onder de RvB, voor 41 procent uit vrouwen. Wie zijn de vrouwen die in het topmanagement zitten?

icoon
Inclusive Banking

Belang van inclusiviteit in financiële dienstverlening

Verschillende mensen en groepen voelen zich structureel onvoldoende geholpen. Zo blijkt uit internationaal onderzoek dat 67 procent van de vrouwen wereldwijd het gevoel heeft dat hun financiële adviseur hen niet begrijpt of hen niet wil bedienen.

De kracht van vrouwelijk ondernemerschap

Vrouwelijk Ondernemers Netwerk

Elke ondernemer krijgt te maken met kansen en uitdagingen en gaat hier op een eigen manier mee om. Het Vrouwelijk Ondernemers Netwerk verbindt vrouwelijke ondernemers met vrouwelijke bankiers om van elkaar te leren, om te inspireren en te ondersteunen bij de groei van de onderneming.

Oud-hockeyster Kim Lammers werkt aan een duurzame wereld

Start-up Circulr staat voor duurzaamheid in de sportwereld en kledingindustrie. Het bedrijf van onder andere oud-hockeyinternational Kim Lammers verkoopt 100% gerecyclede sportieve kleding en accessoires en helpt sportclubs en bedrijven te verduurzamen.

‘Vrouwen onderschatten hoe goed ze zijn in beleggen.’

Beleggen is een bewezen manier om op lange termijn financiële doelen te behalen. Toch benutten veel vrouwen de kracht van beleggen nog niet optimaal, ziet Judith Sanders, beleggingsstrateeg van ABN AMRO. ‘Vrouwen onderschatten hoe goed ze zijn in beleggen.’

Vrouwelijke ondernemers maken het verschil

Ruim 60% meer vrouwelijke ondernemers

Volgens cijfers van de KVK steeg het aantal vrouwelijke ondernemers in Nederland met 62%, van 441.734 in 2013 naar 715.383 in 2022.

Sterke beleggers

Onderzoek van Fidelity over de laatste tien jaar toont aan dat vrouwen gemiddeld beter beleggen dan mannen, namelijk met een percentage van 0,4%.

Internationaal actief

Vrouwelijke ondernemers in het Nederlandse bedrijfsleven zijn volgens cijfers van het CBS net zo internationaal actief als mannelijke ondernemers.

Evenementen voor ondernemers

Inspiratiesessies, informatieavonden, lezingen en seminars: ontdek alle evenementen die wij organiseren voor ondernemers.