Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Welkom bij ABN AMRO

Alles voor de ondernemende vrouw

Laat u inspireren door onze ondernemersverhalen en tips

Bent u pas gestart met ondernemen of misschien al wat langer bezig? Wat uw situatie ook is, soms is het fijn om inspiratie op te doen of even te sparren met een adviseur. Zo haalt u het beste uit uzelf en uw bedrijf. Op deze pagina vindt u inspirerende artikelen en verhalen van andere ondernemers.

Welkom bij ABN AMRO

Op zoek naar een financiering die bij uw ambities past?

Wij denken graag met u mee. U kunt ons telefonisch bereiken voor advies over leningen tot € 250.000. Voor leningen vanaf € 250.000 kunt u een persoonlijk gesprek via Beeldbankieren inplannen. Samen gaan we op zoek naar de juiste oplossing voor uw onderneming.

De kracht van vrouwelijke ondernemers

Ruim 60% meer vrouwelijke ondernemers

Volgens cijfers van de KVK steeg het aantal vrouwelijke ondernemers in Nederland met 62%, van 441.734 in 2013 naar 715.383 in 2022.

Sterke beleggers

Onderzoek van Fidelity over de laatste tien jaar toont aan dat vrouwen gemiddeld beter beleggen dan mannen, namelijk met een percentage van 0,4%.

Internationaal actief

Vrouwelijke ondernemers in het Nederlandse bedrijfsleven zijn volgens cijfers van het CBS net zo internationaal actief als mannelijke ondernemers.

icoon
ABN AMRO

Veilig zakendoen

De meeste bedrijven erkennen dat cybercrime een groeiende zorg is, maar geven er nauwelijks prioriteit aan. De impact op alle aspecten van de bedrijfsvoering kan echter enorm zijn. Hoe kunt u schade voorkomen? Wij helpen u veilig zaken te doen.

Welkom bij ABN AMRO
Financiële positie van vrouwen

Chantal Korteweg nieuwe VN Vrouwenvertegenwoordiger

De Nederlandse Vrouwen Raad heeft Chantal Korteweg voorgedragen bij de minister van Buitenlandse zaken als VN Vrouwenvertegenwoordiger voor 2023. Tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zal zij zich hard maken voor de financiële positie van vrouwen in de wereld.

Het sleutelmoment van Annemarie van Gaal
Blijf dicht bij jezelf

Het sleutelmoment van Annemarie van Gaal

Ze is ondernemer, toezichthouder, spreker en columnist. Annemarie van Gaal doet het allemaal. Maar wat is haar geheim? ‘Op een bepaald moment dacht ik: Ik heb nu zo veel stress, als ik nu niet bezwijk, zal ik nooit bezwijken’

Een portret van ondernemer Loes Daniels
Meisjesdroom: zakenvrouw worden

Een portret van ondernemer Loes Daniels

‘In 2014 startte ik mijn bedrijf Hotelgift, een cadeaukaart waarmee je een mooie ervaring cadeau kunt doen. Experiences over things. Dat was toentertijd iets nieuws. Je had wel lokale initiatieven, maar dan zat er altijd wel een addertje onder het gras.'

Een portret van ondernemer Delia Keshk
Als influencer de juiste snaar raken

Een portret van ondernemer Delia Keshk

‘Mijn moeder begon 27 jaar geleden een schoonheidssalon aan huis. Dat werd een groot succes. Zelf wilde ik absoluut niet in haar voetsporen treden. Ik wilde arts worden, maar dat was toch te hoog gegrepen. Ik begon serieus na te denken om ook in de salon te werken, maar dan wel als medisch schoonheidsspecialist.'

Drop & Loop pakt textielprobleem tot in de vezels aan
Statiegeldmachine voor textiel

Drop & Loop pakt textielprobleem tot in de vezels aan

Wist u dat jaarlijks in Nederland 150 miljoen kilo kleding in de verbrandingsoven belandt? Dat moet anders vindt Drop & Loop. Met een ‘statiegeldmachine’ voor textiel maakt de startup het inzamelen van oude kleding makkelijker en leuker.

Vrouw verdient aanzienlijk minder dan man in kunstsector
Loonkloof kunstsector

Vrouw verdient aanzienlijk minder dan man in kunstsector

Voor iedere € 100 die een vrouwelijke kunstenaar verdient, ontvangt een mannelijke kunstenaar € 50 meer. Een significant verschil, zo blijkt uit het rapport ‘Een onverteld verhaal’, een onderzoek van Women Inc. en ABN AMRO.

Inclusive Banking
Gelijke kansen

Het belang van inclusiviteit in financiële dienstverlening

Verschillende mensen en groepen voelen zich structureel onvoldoende geholpen. Zo blijkt uit internationaal onderzoek dat 67% van de vrouwen wereldwijd het gevoel heeft dat hun financiële adviseur hen niet begrijpt of hen niet wil bedienen.

Vrouwen aan de top

Vrouwen aan de top

ABN AMRO heeft inclusiviteit hoog in het vaandel staan en streeft naar gelijkheid. Zo heeft de Raad van Bestuur (RvB) drie vrouwelijke en vier mannelijke leden. En bestaat het management, eerste laag onder de RvB, voor 41 procent uit vrouwen. Wie zijn de vrouwen die in het topmanagement zitten?

The Guide - aflevering 3

The Guide: door vrouwelijke ondernemers

Op vrouwelijke ondernemers ligt, onbewust, een vergrootglas. Ondernemen vrouwen anders dan mannen? De 3-delige serie 'The Guide - door vrouwelijke ondernemers' gaat in op hoe zij omgaan met kansen zien, tegenslagen overwinnen en doorgroeien.

Kansen grijpen en kansen creëren

Oud-hockeyster Kim Lammers werkt aan een duurzame wereld

Start-up Circulr staat voor duurzaamheid in de sportwereld en kledingindustrie. Het bedrijf van onder andere oud-hockeyinternational Kim Lammers verkoopt 100% gerecyclede sportieve kleding en accessoires en helpt sportclubs en bedrijven te verduurzamen.

‘Vrouwen onderschatten hoe goed ze zijn in beleggen.’

Beleggen is een bewezen manier om op lange termijn financiële doelen te behalen. Toch benutten veel vrouwen de kracht van beleggen nog niet optimaal, ziet Judith Sanders, beleggingsstrateeg van ABN AMRO. ‘Vrouwen onderschatten hoe goed ze zijn in beleggen.’

Evenementen voor ondernemers

Inspiratiesessies, informatieavonden, lezingen en seminars: ontdek alle evenementen die wij organiseren voor ondernemers.