Man kijkend naar laptop

Insights

Inzicht, trends en tips voor ondernemers in elke sector

Lees de laatste ontwikkelingen en trends uit uw sector. Laat u inspireren door experts en andere ondernemers en ontdek alles over veilig zakendoen.

Sectoren

Blijf op de hoogte van diverse branches en sectoren in Nederland.

Alles voor de ondernemende vrouw

Pas gestart met ondernemen of al bezig met uitbreiding van uw onderneming? Lees inspirerende artikelen en verhalen van andere ondernemers.

Cybersecurity

Weet u hoe u zich tegen online fraude kunt beschermen? Meer hierover vindt u op Insights.

Albert Jan Zwart
Sector Banker Technologie, Media & Telecom

Julia Krauwer

Met een nieuwsgierige blik op de wereld onderzoek ik de trends en ontwikkelingen die niet alleen bepalend zijn voor de sector Technologie, Media en Telecom (TMT), maar ook digitaliserende bedrijven in bredere zin raken.

Thema: Duurzaam digitaliseren

Ik begeef me graag op het snijvlak van digitaal en duurzaam. 'Groene IT' is één van mijn sleutelthema's. Wat kunnen bedrijven bijvoorbeeld doen om het uiteindelijke energiegebruik van datacenters te verkleinen, en wat is het belang van circulaire elektronica? Ook verdiep ik mij in de manieren waarop technologische innovaties de wereld kunnen helpen verduurzamen, zoals kunstmatige intelligentie en 'digital twins'.

David Kemps
Sector Banker Industrie

David Kemps

Als sectorexpert Industrie vertaal ik thema's die voor de sector relevant zijn naar visie en strategie voor bedrijven. Ook publiceer ik hier regelmatig over via sectorrapporten, expertartikelen en columns.

Thema: Servitization

Mijn hoofdthema is de transitie van product naar gebruik. Binnen mijn sector Industrie heb je het dan over het strategische veranderproces van een productfabrikant naar een fabrikant van toegevoegde waarde tot zelfs een leverancier van totaaloplossingen. Door servitization kunnen maakbedrijven beter anticiperen op nieuwe vragen en eisen van hun klanten. Het aanbieden van diensten levert vaak extra omzet en winst op. Ik kan u meer vertellen over welke stappen gezet kunnen worden op weg naar servitization aan de hand van praktijkvoorbeelden. Voor welke bedrijven is het interessant en welke valkuilen moeten vermeden worden.

Han Mesters
Sector Banker Zakelijke dienstverlening

Han Mesters

Ik ben sector banker Zakelijke dienstverlening en al meer dan 20 jaar werkzaam binnen deze sector. Deze sector is divers en omvat onder meer accountancy, advocatuur, consultancy, notariaat, uitzenders, schoonmaakbedrijven en beveiligingsbedrijven.

Thema: Human capital

Mijn hoofdthema betreft Human Capital. Kenmerkend voor de sector zakelijke dienstverlening is immers dat mensen het verschil maken en dat de primaire taak van management is dat deze, vaak hoog opgeleide professionals, zo goed mogelijk gefaciliteerd worden. HR is dus een kerncompetentie.

Bart Banning
Sector Banker Transport & Logistiek

Bart Banning

Als sectorexpert Transport en Logistiek vertaal ik thema's die voor de sector relevant zijn naar visie en strategie voor bedrijven. Ook publiceer ik hierover via sectorrapporten, expertartikelen en columns.

Thema: Zero emissie stadslogistiek

Mijn hoofdthema is de transitie naar een zero emissie stadsdistributie. Hoe kunnen bedrijven door inzet van technologie en digitalisering de binnenstedelijke logistieke stromen rondom bouw-, retail-, afvallogistiek en e-commerce efficiënter en zonder CO2 uitstoot realiseren? Daarnaast kan ik u meer vertellen over de subthema's: zero emissie transportmiddelen, asset sharing en de weg naar een succesvolle samenwerking voor het realiseren van een zero emissie stadslogistiek in 2030.

icoon
Net-zero economie in 2050

Net-zero economie in 2050

Met de publicatie van de klimaatstrategie en de aansluiting bij de Net-Zero Banking Alliance ligt er een concrete routekaart voor het terugdringen van de CO2-uitstoot van de activiteiten die ABN AMRO financiert. 

Ontvang de gratis Insights nieuwsbrief

icoon

Personaliseer uw nieuwsbrief

Ontvang de onderwerpen waarover u geïnformeerd wil worden.

icoon

Krijg inzichten van onze experts

Onze experts geven u inzicht in sectorinformatie, trends en veilig zakendoen.

icoon

Laat u inspireren

Krijg inspiratie van de ondernemersverhalen en interessante evenementen uit elke sector.

Ontvang de gratis Insights nieuwsbrief

icoon

Personaliseer uw nieuwsbrief

Ontvang de onderwerpen waarover u geïnformeerd wil worden.

icoon

Krijg inzichten van onze experts

Onze experts geven u inzicht in sectorinformatie, trends en veilig zakendoen.

icoon

Laat u inspireren

Krijg inspiratie van de ondernemersverhalen en interessante evenementen uit elke sector.

Ook interessant

De Startersstudio

Ondernemen is dilemma's trotseren. Als startende ondernemer stapt u in een nieuwe wereld en komt u voor allerlei uitdagingen te staan. In de serie 'De Startersstudio' delen ondernemers hun ervaringen en welke stappen zij hebben genomen. 

Ondernemen in onzekere tijden

Voor ondernemers en consumenten zijn het onzekere tijden. Zaken als de inflatie, de stikstofcrisis, de energieprijs en het personeelstekort houden veel mensen bezig. Hier vindt u informatie over de economie, producten en diensten om uw bedrijf te helpen in deze onzekere tijden.

Tips voor ondernemers

Hoe laat u uw bedrijf groeien? Wat zijn de fijne kneepjes van acquisitie, netwerken, time management of administratie? De beste tips voor uw onderneming krijgt u van andere ondernemers.

De nieuwsbrief van ruim 45.000 ondernemers

Kies zelf welke sectoren en cybersecurity thema's u wilt volgen.