Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Insights

Inzicht, trends en tips voor ondernemers in elke sector

Lees de laatste ontwikkelingen en trends uit uw sector. Volg de bevindingen van onze experts en andere ondernemers en ontdek alles over veilig zakendoen. Laat u inspireren door onze artikelen met een blik op diversiteit en inclusiviteit.

Sectoren

Blijf op de hoogte van diverse branches en sectoren in Nederland. Onze sectorexperts geven inzicht in relevante sectorinformatie en trends.

Cybersecurity

Cybercriminaliteit blijft groeien en is een steeds groter probleem voor ondernemers. Met onze kennis, expertise en oplossingen zorgen we ervoor dat je veilig verder kunt.

Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Er zijn verschillende manieren om jouw onderneming te verduurzamen. Wij denken graag mee zodat je de juiste duurzame start maakt.

ABN AMRO

Op zoek naar een betaalpakket voor de onderneming?

ABN AMRO biedt keuze uit 3 zakelijke betaalpakketten. Zo heb je in één keer alles in huis om de onderneming financieel op orde te krijgen, inclusief zakelijke rekening en betaalpas.

icoon

Ontvang de gratis Insights nieuwsbrief

icoon

De nieuwsbrief van ruim 45.000 ondernemers

Blijf dagelijks op de hoogte van onze expertise

icoon

Krijg inzichten van onze experts

Onze experts geven u inzicht in sectorinformatie, trends en veilig zakendoen

icoon

Laat u inspireren

Krijg inspiratie van de ondernemersverhalen en interessante evenementen uit elke sector

Ontvang de gratis Insights nieuwsbrief

icoon

De nieuwsbrief van ruim 45.000 ondernemers

Blijf dagelijks op de hoogte van onze expertise

icoon

Krijg inzichten van onze experts

Onze experts geven u inzicht in sectorinformatie, trends en veilig zakendoen

icoon

Laat u inspireren

Krijg inspiratie van de ondernemersverhalen en interessante evenementen uit elke sector

Ook interessant

Ondernemersverhalen

Benieuwd naar de verhalen van andere ondernemers? Lees hoe zij voor hun business succesvolle oplossingen hebben bedacht en uitgevoerd.

Experts aan het woord

Op allerlei podia en platforms gaan onze experts en vertegenwoordigers tijdens evenementen in gesprek met ondernemers en anderen over actuele onderwerpen. Zij praten over zaken als cybersecurity, duurzaam ondernemen en social impact.

Tips voor ondernemers

Hoe laat u uw bedrijf groeien? Wat zijn de fijne kneepjes van acquisitie, netwerken, time management of administratie? De beste tips voor uw onderneming krijgt u van andere ondernemers.

ABN AMRO

Podcast De Innovatiegolf

Een podcast over technologische innovaties. Elke aflevering schuift een andere ondernemer aan tafel bij podcast-host en startup-kenner Harry Dijkema en tech-expert Julia Krauwer. 

Verhuisdoos wordt uitgepakt in een nieuw kantoor.

Voor de groeiende ondernemer

Als bevlogen ondernemer wilt u niets liever dan uw onderneming te laten bloeien. Wij kunnen u hierbij helpen met advies en tips zodat u zich volledig kan richten op de groei van uw bedrijf.

Casper Burgering
Senior econoom Sustainability Research

Casper Burgering

Ik analyseer de economische gevolgen van de energietransitie voor alle grote eindgebruikers van energie. Ook volg ik de kritische metalen, die onmisbaar zijn voor de transitie. De conclusies daarvan verwerk ik in publicaties, columns en presentaties.

Thema: Decarbonisatiestrategie voor bedrijfsleven

Decarbonisatie staat hoog op de agenda. Ook op die van mij. Hoe kunnen bedrijven hun emissies van broeikasgassen verminderen? Welke koolstofvrije opties zijn daarvoor het meest effectief? En wat zijn met name de drijfveren voor bedrijven om te decarboniseren? Voor antwoorden op deze en andere koolstofvrije vragen ben ik beschikbaar.

Albert Jan Zwart
Sector Banker Technologie, Media & Telecom

Julia Krauwer

Met een nieuwsgierige blik op de wereld onderzoek ik de trends en ontwikkelingen die niet alleen bepalend zijn voor de sector Technologie, Media en Telecom (TMT), maar ook digitaliserende bedrijven in bredere zin raken.

Thema: Duurzaam digitaliseren

Ik begeef me graag op het snijvlak van digitaal en duurzaam. 'Groene IT' is één van mijn sleutelthema's. Wat kunnen bedrijven bijvoorbeeld doen om het uiteindelijke energiegebruik van datacenters te verkleinen, en wat is het belang van circulaire elektronica? Ook verdiep ik mij in de manieren waarop technologische innovaties de wereld kunnen helpen verduurzamen, zoals kunstmatige intelligentie en 'digital twins'.

Han Mesters
Sector Banker Zakelijke dienstverlening

Han Mesters

Ik ben sector banker Zakelijke dienstverlening en al meer dan 20 jaar werkzaam binnen deze sector. Deze sector is divers en omvat onder meer accountancy, advocatuur, consultancy, notariaat, uitzenders, schoonmaakbedrijven en beveiligingsbedrijven.

Thema: Human capital

Mijn hoofdthema betreft Human Capital. Kenmerkend voor de sector zakelijke dienstverlening is immers dat mensen het verschil maken en dat de primaire taak van management is dat deze, vaak hoog opgeleide professionals, zo goed mogelijk gefaciliteerd worden. HR is dus een kerncompetentie.

Richard Verbrugge
Information Security Risk Officer

Richard Verbrugge

Bij ABN AMRO informeer en train ik collega’s over relevante ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit en cybersecurity. Mijn werk inspireerde mij een thriller over cybercrime te schrijven: ‘De lokroep van de schaduw’.

Thema: Security Awareness & Educatie

Medewerkers van organisaties zijn het favoriete doelwit van cybercriminelen. Naast goede cybersecurity maatregelen zijn bewustwording en gedragsverandering belangrijke thema’s in mijn verhaal. Uiteraard vertel ik u ook graag over de diverse typen aanvallers, hun motieven en methoden en wat er tegen te doen.

David Kemps
Sector Banker Industrie

David Kemps

Als sectorexpert Industrie vertaal ik thema's die voor de sector relevant zijn naar visie en strategie voor bedrijven. Ook publiceer ik hier regelmatig over via sectorrapporten, expertartikelen en columns.

Thema: Servitization

Mijn hoofdthema is de transitie van product naar gebruik. Binnen mijn sector Industrie heb je het dan over het strategische veranderproces van een productfabrikant naar een fabrikant van toegevoegde waarde tot zelfs een leverancier van totaaloplossingen. Door servitization kunnen maakbedrijven beter anticiperen op nieuwe vragen en eisen van hun klanten. Het aanbieden van diensten levert vaak extra omzet en winst op. Ik kan meer vertellen over welke stappen gezet kunnen worden op weg naar servitization aan de hand van praktijkvoorbeelden. Voor welke bedrijven is het interessant en welke valkuilen moeten vermeden worden.

Bart Banning
Sector Banker Transport & Logistiek

Bart Banning

Als sectorexpert Transport en Logistiek vertaal ik thema's die voor de sector relevant zijn naar visie en strategie voor bedrijven. Ook publiceer ik hierover via sectorrapporten, expertartikelen en columns.

Thema: Zero emissie stadslogistiek

Mijn hoofdthema is de transitie naar een zero emissie stadsdistributie. Hoe kunnen bedrijven door inzet van technologie en digitalisering de binnenstedelijke logistieke stromen rondom bouw-, retail-, afvallogistiek en e-commerce efficiënter en zonder CO2 uitstoot realiseren? Daarnaast kan ik meer vertellen over de subthema's: zero emissie transportmiddelen, asset sharing en de weg naar een succesvolle samenwerking voor het realiseren van een zero emissie stadslogistiek in 2030.

Meld je aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends