Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Sectoren

Informatie en trends

Als ondernemer nét dat stapje voor

Weten wat er nu speelt, maar ook wat er komen gaat. Als ondernemer is dat heel belangrijk. Beslissingen baseren op de ontwikkelingen en trends in de sector. Onze sectorexperts weten er alles van en delen hun kennis. Zie waar de kansen liggen. Nét dat stapje voor dankzij de sectorkennis van ABN AMRO.

Analyse en onderzoek

Sectorprognoses

Alle actuele sectorprognoses: een meerjarige vooruitblik in diverse sectoren.

Stand van sectoren

De stand van sectoren geeft een actueel beeld achter de ontwikkelingen in de verschillende sectoren.

Rapporten

Met regelmaat brengen onze sectorexperts rapporten uit die een blik geven op de ontwikkelen en trends.

Analyses

Onze sector bankers en sectoreconomen publiceren met regelmaat analyses.

ABN AMRO

Op zoek naar een betaalpakket voor de onderneming?

ABN AMRO biedt keuze uit 3 zakelijke betaalpakketten. Zo heb je in één keer alles in huis om de onderneming financieel op orde te krijgen, inclusief zakelijke rekening en betaalpas.

Thema's

Onze thema's

Thema's als personeelstekort, stikstof, duurzaamheid of politiek & wetgeving spelen niet in een enkele sector, maar zijn veel breder. Filter onze sectorinformatie op een thema.

icoon
Bart Banning
Sector Banker Transport & Logistiek

Bart Banning

Als sectorexpert Transport en Logistiek vertaal ik thema's die voor de sector relevant zijn naar visie en strategie voor bedrijven. Ook publiceer ik hierover via sectorrapporten, expertartikelen en columns.

Thema: Zero emissie stadslogistiek

Mijn hoofdthema is de transitie naar een zero emissie stadsdistributie. Hoe kunnen bedrijven door inzet van technologie en digitalisering de binnenstedelijke logistieke stromen rondom bouw-, retail-, afvallogistiek en e-commerce efficiënter en zonder CO2 uitstoot realiseren? Daarnaast kan ik meer vertellen over de subthema's: zero emissie transportmiddelen, asset sharing en de weg naar een succesvolle samenwerking voor het realiseren van een zero emissie stadslogistiek in 2030.

Albert Jan Zwart
Sector Banker Technologie, Media & Telecom

Julia Krauwer

Met een nieuwsgierige blik op de wereld onderzoek ik de trends en ontwikkelingen die niet alleen bepalend zijn voor de sector Technologie, Media en Telecom (TMT), maar ook digitaliserende bedrijven in bredere zin raken.

Thema: Duurzaam digitaliseren

Ik begeef me graag op het snijvlak van digitaal en duurzaam. 'Groene IT' is één van mijn sleutelthema's. Wat kunnen bedrijven bijvoorbeeld doen om het uiteindelijke energiegebruik van datacenters te verkleinen, en wat is het belang van circulaire elektronica? Ook verdiep ik mij in de manieren waarop technologische innovaties de wereld kunnen helpen verduurzamen, zoals kunstmatige intelligentie en 'digital twins'.

Han Mesters
Sector Banker Zakelijke dienstverlening

Han Mesters

Ik ben sector banker Zakelijke dienstverlening en al meer dan 20 jaar werkzaam binnen deze sector. Deze sector is divers en omvat onder meer accountancy, advocatuur, consultancy, notariaat, uitzenders, schoonmaakbedrijven en beveiligingsbedrijven.

Thema: Human capital

Mijn hoofdthema betreft Human Capital. Kenmerkend voor de sector zakelijke dienstverlening is immers dat mensen het verschil maken en dat de primaire taak van management is dat deze, vaak hoog opgeleide professionals, zo goed mogelijk gefaciliteerd worden. HR is dus een kerncompetentie.

David Kemps
Sector Banker Industrie

David Kemps

Als sectorexpert Industrie vertaal ik thema's die voor de sector relevant zijn naar visie en strategie voor bedrijven. Ook publiceer ik hier regelmatig over via sectorrapporten, expertartikelen en columns.

Thema: Servitization

Mijn hoofdthema is de transitie van product naar gebruik. Binnen mijn sector Industrie heb je het dan over het strategische veranderproces van een productfabrikant naar een fabrikant van toegevoegde waarde tot zelfs een leverancier van totaaloplossingen. Door servitization kunnen maakbedrijven beter anticiperen op nieuwe vragen en eisen van hun klanten. Het aanbieden van diensten levert vaak extra omzet en winst op. Ik kan meer vertellen over welke stappen gezet kunnen worden op weg naar servitization aan de hand van praktijkvoorbeelden. Voor welke bedrijven is het interessant en welke valkuilen moeten vermeden worden.

Meld je aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends