Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO
icoon

Veelgekozen oplossingen

Cyber Veilig en Zeker

Onze vier-in-één-cyberoplossing die voorkomt, versterkt, beschermt en vergoedt. Speciaal voor MKB-ondernemers.

Vrijblijvend cybergesprek

Plan een cybergesprek in met onze cyberconsultants en ontdek welke risico’s u loopt en hoe u de cybersecurity van uw bedrijf verbetert.

Cyberverzekering

Bescherm uw bedrijf met onze zakelijke cyberverzekering, krijg uitgebreide dekking en 24/7 hulp van onze specialisten.

Mkb isoleert zich door beperkt bewustzijn cyberdreiging

Mkb isoleert zich door beperkt bewustzijn cyberdreiging

Cybercriminelen richten zich steeds meer op het mkb, zo blijkt uit onderzoek van ABN AMRO onder 233 zakelijke klanten. Toch onderschatten kleinere organisaties de risico’s van cybercriminaliteit.

ABN AMRO

Stel een Cyber Response Plan op

Download onze gratis tips en stel zelf een Cyber Response Plan op. Zo kunt u incidenten opsporen en weten uw medewerkers hoe te handelen.

Meer informatie over cybersecurity

Cyberdownloads

Ontdek de cyberdownloads die wij aanbieden en ga zelf alvast aan de slag met het optimaliseren van uw cyberweerbaarheid.

Cyberwebinars

Kom meer te weten over cybersecurity in verschillende sectoren met de cyberwebinars die we terugkerend organiseren.

Cyberartikelen

Verhoog uw kennis over cybersecurity met de artikelen die zijn geschreven door onze specialisten.

Ga vrijblijvend in gesprek met onze experts

Ontdek wat u kunt doen om uw bedrijf te beschermen.

Veelgestelde vragen over veilig zakendoen

Vreselijk natuurlijk als u bent opgelicht. Cybercriminelen proberen van alles om slachtoffers te maken. Wij kunnen u gelukkig vaak wel helpen. 

Bent u telefonisch benaderd of opgelicht? Kom meer te weten hoe criminelen te werk gaan en wat welke stappen u kunt ondernemen.

Lees meer over oplichting via de telefoon

Bekijk andere vormen van oplichting

Het kan zijn dat u dan slachtoffer bent van 'smishing': dat is phishing via sms'jes.

Wat doet u met de valse WhatsApp of sms?

  • Klik niet op links of bijlagen in de e-mail, WhatsApp of sms
  • Beantwoord de WhatsApp of sms niet
  • Maak een screenshot van de valse sms of WhatsApp en stuur de screenshot via sms door naar: 097-008101095
  • Verwijder de WhatsApp of sms
  • Verder hoeft u niets te doen

Lees meer over phishing

In de eerste plaats is dat natuurlijk enorm schrikken. En het is heel naar voor u dat er fraude is gepleegd met uw rekening.

Bent u geld kwijt? Of zijn uw persoonsgegevens bij criminelen terechtgekomen? Of heeft u wel betaald, maar het product nooit gekregen?

Dit kunt u direct doen

Neem contact met ons op

Wilt u liever iemand spreken? Bel dan naar 088 - 22 62 630.

Twijfelt u of het fraude is? Oplichters blijven nieuwe vormen van fraude bedenken. Laat u hierdoor niet verrassen.

Lees meer over oplichting

Vind recente fraudes

Phishing betekent vissen of hengelen. Cybercriminelen proberen via een valse e-mail binnen te komen op uw computernetwerk. Dat doen ze door in e-mails gevaarlijke links te verstoppen. Ook proberen ze wachtwoorden te pakken te krijgen. Die e-mails lijken vaak echt en betrouwbaar, dus let goed op. Kom meer te weten over phishing of welke stappen u kunt ondernemen als u per ongeluk op een link hebt geklikt.

Lees meer over phishing

  • Stuur de e-mail altijd zo snel mogelijk door naar naar ons. Deskundige ABN AMRO-medewerkers onderzoeken de e-mails. Wij ontvangen dagelijks tientallen valse e-mails van onze klanten. Met de valse e-mails die wij samen met andere banken en instanties verzamelen, komen we criminele sites eerder op het spoor. En zo zorgen we ervoor dat deze sites offline gaan.
  • Een verdachte e-mail doorsturen

  • Verwijder de mail uit uw mailbox en leeg de prullenbak in uw mailprogramma.
  • Informeer de systeembeheerder in uw organisatie. Vertel directe collega’s dat u een mail heeft ontvangen die mogelijk vals is. Zo voorkomt u verdere schade binnen uw bedrijf.
  • Koppel uw computer, als dat kan, los van het netwerk als u ontdekt dat u op een onbetrouwbare link hebt geklikt, een schadelijke bijlage hebt geopend of als uw laptop ander onvoorspelbaar gedrag vertoont. Laat uw computer opschonen door een professional. Heeft u bankzaken online geregeld?

    Neem dan ook direct contact op met ons

  • Wilt u een valse website melden? Dat kan. Meld de site dan aan bij Phishing Initiative, die zorgt dat valse sites uit de lucht gaan zodat ze geen schade meer kunnen veroorzaken. 

Het kan zijn dat u op een website terecht bent gekomen, die er precies zo uitziet, als een betrouwbare site. Maar de kans is groot dat het een site is van een cybercrimineel. Vul hier dus geen gegevens in.

Hebt u toch gegevens ingevuld, let dan goed op. Want het kan zijn dat u gebeld wordt door iemand die zegt van een bedrijf te zijn dat u kent en vertrouwt, maar dat is dan ook een cybercrimineel. Als dit gebeurt, raak niet in paniek en maak zeker geen geld over. Doe dat ook niet als iemand u belt en zegt van uw bank te zijn. Als iemand u bijvoorbeeld vraagt om uw rekening veilig te stellen, boek dan geen geld over, klik niet op links en geef geen wachtwoorden.

Geef aan ons door dat u op de link heeft geklikt. Dit doet u door bij ons een melding te maken en aan te geven dat het gaat om een verdachte e-mail of sms. Hier kunt u ons het bericht doorsturen en aangegeven dat u op de link heeft geklikt. Vervolgens kunt de stappen die wij u adviseren volgen. 

Meld fraude bij ons

Ransomware is kwaadaardige software. Cybercriminelen gebruik ransomware om computers en andere apparaten te gijzelen. Ze blokkeren die dan of versleutelen gegevens. Wilt u de computer weer gebruiken of bij uw gegevens, dan eisen de criminelen vaak losgeld.

Lees meer over ransomware

Malware is kwaadaardige software. Die kan op allerlei manieren uw systeem bedreigen. Dat kan best onschuldig zijn. Maar ook ernstig. Ransomware is een vorm van malware. Cybercriminelen gijzelen uw systeem en blokkeren bijvoorbeeld gegevens. Ze eisen dan losgeld, voordat u weer toegang krijgt.

Lees meer over ransomware

Hoe werkt ransomwerk of gijzelsoftware? Hoe u het kunt opmerken en wat u ertegen kunt doen?

Lees meer over ransomware

ABN AMRO

Security Awareness & Educatie

Medewerkers van organisaties zijn het favoriete doelwit van cybercriminelen. Risicobewustzijn op elk niveau is daarom een must voor elke organisatie. Richard Verbrugge, Information Security Risk Officer bij ABN AMRO, weet welke stappen en maatregelen u kunt nemen om uw organisatie te beschermen. 

Vrouw kijkt naar computerschermen

Cybersecurity

Cybercriminaliteit blijft groeien en is een steeds groter probleem voor ondernemers. Inmiddels wordt zelfs 1 op de 3 ondernemers slachtoffer van cybercriminaliteit. Bij ABN AMRO denken we graag mee over de uitdagingen van uw bedrijf. Als bank hebben wij jarenlange ervaring in cybersecurity en het beschermen en beveiligen van onze digitale activa en die van onze klanten. Met onze kennis, expertise en oplossingen zorgen we ervoor dat u veilig verder kunt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends