Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Bouw

Actualiteiten, nieuws en trends in de bouwsector

ABN AMRO

Een gezonde groei in de bouwsector

Wij helpen u uw dromen en ambities waar te maken. Ontdek onze mogelijkheden en zoek de financiering die bij u past. Vraag direct online aan of maak een afspraak met een adviseur.

Digitalisering in bouw neemt toe, maar nog veel te winnen

De lijst met uitdagingen in de bouw is groot. Een dringende behoefte aan duurzame gebouwen, personeelstekort, de energietransitie, beperking van het beslag op grondstoffen: ze lijken onmogelijk met elkaar samen te gaan. Digitalisering kan helpen om de grote opgaven te verwezenlijken en tegelijkertijd duurzaamheid, betaalbaarheid en veiligheid te verbeteren. Hoe staat de bouw er op het vlak van digitalisering voor en wat merken werknemers?.

Lees de stand van de Bouw

ABN AMRO

PROVADA 2024

Ook dit jaar neemt ABN AMRO weer deel aan PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. Op 11, 12 en 13 juni delen interessante sprekers bij de stand van de bank, manieren om mensen en organisaties te activeren om samen positieve impact te maken op de gebouwde omgeving.

De Bouw Breekt Door

De Bouw Breekt Door

Leontien de Waal, sector banker Bouw, vlogt in de serie De Bouw Breekt Door over duurzame impact makers. Zij staan met de voeten in de klei en werken aan duurzame innovaties die de status quo binnen de bouwsector doorbreken. Met hun inzet en enthousiasme inspireren ze anderen om te versnellen en (meer) duurzame stappen te maken.

Best gelezen artikelen

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen: regeren is vooruitzien

16 april 2024

Tijdens het live Wkb webinar dat ABN AMRO organiseerde, bespraken de experts uit de bouwsector met elkaar welke acties ondernemers moeten nemen om te voldoen aan de Wkb (Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen).

Bouw maakt zich op voor minder 2024

16 november 2023

De Bouwsector wacht een minder 2024. De sector krimpt naar verwachting met 2,5 procent, met name door een afname in woningbouw.

Digitalisering in bouw neemt toe, maar nog veel te winnen

5 april 2024

De lijst met uitdagingen in de bouw is groot. Een dringende behoefte aan duurzame gebouwen, personeelstekort, de energietransitie, beperking van het beslag op grondstoffen: ze lijken onmogelijk met elkaar samen te gaan.

ABN AMRO

Green Building Talks

Een duurzame gebouwde omgeving speelt een cruciale rol in de transitie naar een klimaatbestendige wereld. Video's over de uitdagingen en kansen voor duurzaamheid in de gebouwde omgeving.

Bouw

De bouwsector

Voor de bouwsector sloeg jarenlange groei om in krimp als gevolg van stikstof, PFAS en de coronacrisis. De behoefte aan nieuwbouw, onderhoud en verduurzaming blijft groot. Industrieel, modulair, circulair bouwen en digitalisering kunnen bijdragen aan de betaalbaarheid. Bouwbedrijven die hier op inspelen zijn toekomstbestendiger.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends