Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Bouw

Actualiteiten, nieuws en trends in de bouwsector

Bouw maakt zich op voor minder 2024

De bouw gaat in 2024 een jaar tegemoet van krimp. Door minder activiteit bij woningbouwers, architectenbureaus en in de hout- en bouwmaterialenindustrie neemt het volume in de sector naar verwachting af met 2,5 procent. Andere subsectoren binnen de bouw blijven groeien: zo profiteren installatiebedrijven en ingenieursbureaus van opdrachten gerelateerd aan de energietransitie en klimaatuitdagingen. In 2025 ontstaat weer ruimte voor groei.

Lees de laatste sectorprognose van bouw

Best gelezen artikelen

Positie mkb en verduurzaming op inframarkt onder druk

18 oktober 2023

Bouwbedrijven komen in de verdrukking bij infrastructurele projecten. De prijsdruk leidt tot vertraging bij het verduurzamen van projecten.

Turbulentie in prijzen van bouwmaterialen houdt aan

22 augustus 2023

Hoewel materiaalkosten in de bouw gemiddeld genomen afnemen, nemen de prijzen van enkele bouwmaterialen nog altijd toe.

Groen dak: winst voor klimaat en bewoner

27 september 2023

Hitte en droogte komen steeds vaker voor en met name steden ervaren de gevolgen. Groene daken bieden een oplossing tegen de toenemende hittestress.

Provada intro

PROVADA 2023

Ook dit jaar nam ABN AMRO deel aan PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. Op 13, 14 en 15 juni deelden interessante sprekers bij de stand van de bank, manieren om mensen en organisaties te activeren om samen positieve impact te maken op de gebouwde omgeving.

ABN AMRO

Zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand kunt u besparen op uw energiekosten, voldoet u sneller aan wet- en regelgeving en draagt u bij aan een duurzamere toekomst. Wij helpen klanten daarom graag van A tot Z bij het regelen van zakelijke zonnepanelen.

Bouw

De bouwsector

Voor de bouwsector sloeg jarenlange groei om in krimp als gevolg van stikstof, PFAS en de coronacrisis. De behoefte aan nieuwbouw, onderhoud en verduurzaming blijft groot. Industrieel, modulair, circulair bouwen en digitalisering kunnen bijdragen aan de betaalbaarheid. Bouwbedrijven die hier op inspelen zijn toekomstbestendiger.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends