Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Technologie

Actualiteiten, nieuws en trends in de TMT-sector

ABN AMRO

Cybersecurity: veilig ondernemen

Cybercriminaliteit is een steeds groter probleem. 1 op de 3 ondernemers wordt slachtoffer van cybercriminaliteit. Met onze kennis, expertise en oplossingen zorgen we ervoor dat u veilig kunt ondernemen.

Generatieve AI pakt rol in de duurzaamheidstransitie

Sinds 2018 staken investeerders 793 miljoen dollar in jonge bedrijven die ‘generatieve AI’ toepassen voor duurzaamheidsdoeleinden. Deze vorm van kunstmatige intelligentie kan op basis van instructies allerlei zaken creëren, zoals tekst, 3D-ontwerpen en zelfs nieuwe materialen. Tegenover de potentiële duurzaamheidswinst staat echter wel het grote energiegebruik van AI-technologie.

Lees het rapport

ABN AMRO

Podcast De Innovatiegolf

Een podcast over technologische innovaties. Elke aflevering schuift een andere ondernemer aan tafel bij podcast-host en startup-kenner Harry Dijkema en tech-expert Julia Krauwer. 

Best gelezen artikelen

Generatieve AI pakt rol in de duurzaamheidstransitie

14 december 2023

Sinds 2018 staken investeerders 793 miljoen dollar in jonge bedrijven die ‘generatieve AI’ toepassen voor duurzaamheidsdoeleinden. Deze vorm van kunstmatige intelligentie kan op basis van instructies allerlei zaken creëren, zoals tekst, 3D-ontwerpen en zelfs nieuwe materialen.

AR en VR: de verrijking van de werkelijkheid

21 december 2023

De opkomst van augmented reality en virtual reality belooft al jaren een revolutionaire verandering in onze interactie met technologie. Apple begeeft zich als pionier op dit terrein met de aankondiging van de innovatieve Apple Vision Pro.

Cyberdreiging zet ondernemers aan tot maatregelen

8 april 2022

Het aantal bedrijven dat te maken heeft gehad met een cyberaanval is het afgelopen jaar sterk gestegen. Hoewel de risicoperceptie van ondernemers vrijwel gelijk is gebleven, blijkt uit onderzoek van ABN AMRO onder 233 bedrijven dat de bereidheid tot het nemen van maatregelen toeneemt.

De toekomst van online gepersonaliseerd adverteren

20 april 2023

Online-advertentiemarkt evolueert onder maatschappelijke druk

tmt sector

Sector Technologie, Media & Telecom

De sector Technologie, Media & Telecom groeit snel. Door de toenemende inzet van software, algoritmen en sensoren staat ze aan de basis van digitale vernieuwing in andere sectoren. Zelf ondervindt de sector ook de disruptieve gevolgen van de digitale vernieuwing. Dit maakt het dynamisch.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends