Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Technologie

Actualiteiten, nieuws en trends in de TMT-sector

ABN AMRO

Cybersecurity: veilig ondernemen

Cybercriminaliteit is een steeds groter probleem. 1 op de 3 ondernemers wordt slachtoffer van cybercriminaliteit. Met onze kennis, expertise en oplossingen zorgen we ervoor dat je veilig kunt ondernemen.

Mediasector groeit ondanks stagnerende economie

De mediasector boekt in 2024 een omzetgroei van 6 procent, zo verwacht ABN AMRO. Met name de koopkrachtstijging van 2,7 procent verleent de sector een positieve impuls. Digitalisering en nieuwe media vormen de groeimotor van de sector; traditionele media krimpen juist. Voor 2025 wordt een volumegroei van 1,5 procent verwacht, in lijn met de verwachte BBP-groei.

Lees de sectorprognose

ABN AMRO

Podcast De Innovatiegolf

Een podcast over technologische innovaties. Elke aflevering schuift een andere ondernemer aan tafel bij podcast-host en startup-kenner Harry Dijkema en tech-expert Julia Krauwer. 

Best gelezen artikelen

Cyberaanval schudt ondernemer lang niet altijd wakker

23 april 2024

Afgelopen jaar kreeg bijna driekwart van de Nederlandse bedrijven te maken met een cyberaanval. Hoewel de nadelige gevolgen van cyberaanvallen veelvuldig in het nieuws komen, moet een ondernemer vaak eerst schade hebben geleden voordat deze de risico’s erkent. 

Recordbedrag buitgemaakt met gijzelsoftware

14 mei 2024

Waar phishing en logins veelal het startpunt vormen van een aanval, zijn het andere instrumenten die worden ingezet op het moment dat het slachtoffer dieper in de fuik is beland. Zo is de installatie van malware een strategie van cybercriminelen om hun uiteindelijk doel te bereiken.

Mediasector groeit ondanks stagnerende economie

29 mei 2024

De mediasector boekt in 2024 een omzetgroei van 6 procent, verwacht ABN AMRO. Vooral de koopkrachtstijging van 2,7 procent verleent de sector een positieve impuls. Digitalisering en nieuwe media vormen de groeimotor van de sector; traditionele media krimpen juist.

De toekomst van online gepersonaliseerd adverteren

20 april 2023

Online-advertentiemarkt evolueert onder maatschappelijke druk

tmt sector

Sector Technologie, Media & Telecom

De sector Technologie, Media & Telecom groeit snel. Door de toenemende inzet van software, algoritmen en sensoren staat ze aan de basis van digitale vernieuwing in andere sectoren. Zelf ondervindt de sector ook de disruptieve gevolgen van de digitale vernieuwing. Dit maakt het dynamisch.

Meld je aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends