Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Transport en logistiek

Actualiteiten, nieuws en trends in de transport- en logistieksector

ABN AMRO

Financier uw bedrijfsmiddelen met een zakelijke lease

Wilt u een nieuw bedrijfsmiddel aanschaffen, zoals een bestelwagen of machine? Met een zakelijke lease investeer u niet in één keer, maar betaalt u een vast bedrag per maand. Zo houdt u werkkapitaal vrij voor andere zaken.

Weer minder geproduceerd door de Nederlandse industrie

De Nevi Inkoopmanagersindex voor de Nederlandse industrie blijft hangen op een laag niveau. De score van 45,9 in augustus 2023 is marginaal beter dan de 45,3 score in juli. De index scoort al bijna een jaar onder de 50, wat betekent dat de industriële bedrijvigheid al die tijd is blijven afnemen.

Lees de laatste analyse

Best gelezen artikelen

Schaarse ruimte dwingt tot delen van stadshubs

5 april 2023

Bijna een derde van de vervoerders in de stadslogistiek wil met de invoering van zero-emissiezones gebruik gaan maken van stadshubs. Toch komen nog weinig stadshubs van de grond door de schaarse ruimte en hoge huurprijzen. Stadshubs moeten vaker gedeeld worden om deze barrières te kunnen slechten.

Transportsector in rustiger vaarwater

31 maart 2023

Na drie hectische jaren komt de transportsector in 2023 in rustiger vaarwater. Toeleveringsketens hebben zich hersteld van de jarenlange chaos die werd veroorzaakt door de pandemie. Als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande sancties zijn goederenstromen verlegd.

Zero Emissie Stadsdistributie staat voor de deur

7 april 2023

Op de Multimodale Expo op 16 maart in Breda werd tijdens één van de kennissessies gesproken over de route naar zero emissie stadsdistributie. Met de centrale vraag: waar staan we en hoe kunnen we versnellen.

Zero Emissie Stadsdistributie staat voor de deur

Op de Multimodale Expo op 16 maart in Breda werd tijdens één van de kennissessies gesproken over de route naar zero emissie stadsdistributie. Met de centrale vraag: waar staan we en hoe kunnen we versnellen.

Zero emission stadslogistiek

Zero Emissie Stadslogistiek

Expertise van Bart Banning

De transportsector heeft grote ambities op het gebied van CO2-reductie. De Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek is een specifiek thema waar de ontwikkelingen erg snel gaan. Bart Banning vertelt u graag meer over dit thema tijdens uw evenement.

Transport en logistiek

Sector Transport & Logistiek

De sector transport en logistiek profiteert van de aangetrokken wereldwijde goederenhandel en industriële productie. Door het herstel heeft de sector last van een groeiend personeelstekort. Stijgende brandstofkosten en lonen zorgen voor hogere transporttarieven. Bedrijven moeten blijven inzetten op digitalisering en verduurzaming.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends