Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Real Estate

Actualiteiten, nieuws en trends in de vastgoedsector

ABN AMRO

Een gezonde groei in de bouwsector

Wij helpen u uw dromen en ambities waar te maken. Ontdek onze mogelijkheden en zoek de financiering die bij u past. Vraag direct online aan of maak een afspraak met een adviseur.

Tweespalt en flexibiliteit; trends in een veranderende kantorenmarkt

Door krapte op de arbeidsmarkt en de hoge inflatie krijgt het bedrijfsleven in 2023 te maken met sterk stijgende loonkosten. In 2022 stegen de cao-lonen al met 3,2 procent; het was de grootste stijging sinds 2008. Dit jaar stijgen de loonkosten naar verwachting met zelfs 6,1 procent. Voor het gehele bedrijfsleven leidt dat tot een stijging van de loonkosten met circa 17 miljard euro, zo blijkt uit berekeningen van ABN AMRO.

Lees de laatste analyse

Best gelezen artikelen

Urgentie voor groenblauwe infrastructuur in stedelijke gebieden neemt toe

21 november 2023

Onlangs publiceerde het KNMI de nieuwe klimaatscenario’s en waarschuwt daarbij voor zwaardere weersextremen, waaronder toenemende frequentie en intensiteit van piekbuien. Dit bedreigt de veiligheid van mensen en vergroot de kans op financiële schade voor woningeigenaren.

Tweespalt en flexibiliteit; trends in een veranderende kantorenmarkt

31 oktober 2023

Sinds de coronapandemie gelden er andere wetten op de kantorenmarkt. Werknemers hebben thuiswerken op grote schaal omarmd en door de snelle rentestijging zijn investeringen in korte tijd weggezakt. Dit artikel bespreekt vijf trends in een snel veranderende markt.

Markt nieuwe huurwoningen staat nog onder druk

24 oktober 2023

Het aantal vergunningen voor de bouw van nieuwe huurwoningen in grote steden is in het afgelopen kwartaal weer gedaald. De ontwikkeling van huurwoningen heeft te lijden onder een gestegen rente en gestegen kosten voor bouwmateriaal en arbeid.

Provada intro

PROVADA 2023

Ook dit jaar nam ABN AMRO deel aan PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. Op 13, 14 en 15 juni deelden interessante sprekers bij de stand van de bank, manieren om mensen en organisaties te activeren om samen positieve impact te maken op de gebouwde omgeving.

ABN AMRO

Zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand kunt u besparen op uw energiekosten, voldoet u sneller aan wet- en regelgeving en draagt u bij aan een duurzamere toekomst. Wij helpen klanten daarom graag van A tot Z bij het regelen van zakelijke zonnepanelen.

Real Estate

De vastgoedsector

De waarde van het Nederlandse vastgoed is sterk gestegen. Door de economische groei was er meer vraag naar kwaliteit en duurzaamheid. Die waarde komt onder druk te staan als gevolg van het coronavirus. Technologie en hergebruik kan de opbrengsten optimaliseren, kosten reduceren en een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de sector.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends