Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Real Estate

Actualiteiten, nieuws en trends in de vastgoedsector

ABN AMRO

Routekaart voor verduurzamen vastgoed

Uw vastgoed verduurzamen? In onze Routekaart voor verduurzaming vindt u scenario’s voor energiebesparing, actiepunten én een overzicht van kosten, besparingen en financieringsmogelijkheden. Een meerjarig stappenplan om te starten met verduurzamen. Ontdek welke optie past bij uw situatie.

Aantallen woningen voor ouderen laag

En daarmee staat ook direct de woonzorgopgave onder druk. Dat wordt nog verder duidelijk als het aantal woningen voor ouderen in kaart wordt gebracht. Volgens de database van Cobouw Bouwberichten (zie onderaan pagina) kunnen we voor 2024 rekening houden met realisatie van circa 2.800 woningen die expliciet bedoeld zijn voor ouderen. Ter vergelijking: volgens de database worden in 2024 in totaal 75.000 woningen opgeleverd. Het aandeel woningen ten behoeve van ouderen is daarmee 3,7 procent van de woningen die in 2024 worden gerealiseerd. Om de ambitie van het kabinet te volgen, moet het aantal woningen voor ouderen tot 2030 ieder jaar gemiddeld 36.000 zijn, 32 procent van de nieuw te bouwen woningen.

Lees de stand van vastgoed

ABN AMRO

PROVADA 2024

Ook dit jaar neemt ABN AMRO weer deel aan PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. Op 11, 12 en 13 juni delen interessante sprekers bij de stand van de bank, manieren om mensen en organisaties te activeren om samen positieve impact te maken op de gebouwde omgeving.

Best gelezen artikelen

Aandacht voor seniorenwoningen werpt onvoldoende vruchten af

6 mei 2024

Nederland vergrijst in rap tempo en heeft tegelijkertijd een woningtekort. Realisatie van meer passende woningen voor ouderen kan zorgen voor doorstroom en een efficiëntere benutting van de bestaande woningvoorraad. 

Roerige periode vastgoedsector houdt in 2024 aan

7 december 2023

De vastgoedsector krijgt in 2024 te maken met de nasleep van de snel gestegen rente en een afnemende groei van de economie. Als gevolg daarvan daalt de waarde van commercieel vastgoed naar verwachting met nog eens 3,5 procent, na een daling van 10 procent in 2023.

Ontwikkelaar Cocon Vastgoed verandert oud in duurzaam

14 maart 2023

Sinds 2023 moeten alle kantoorpanden energielabel C hebben. Voor vastgoedontwikkelaar Cocon Vastgoed gaat dat niet ver genoeg. Deze specialist in het investeren in bestaande gebouwen maakte al bijna tien jaar geleden de keuze: al hun panden kregen een A-label.

Real Estate

De vastgoedsector

De waarde van het Nederlandse vastgoed is sterk gestegen. Door de economische groei was er meer vraag naar kwaliteit en duurzaamheid. Die waarde komt onder druk te staan als gevolg van het coronavirus. Technologie en hergebruik kan de opbrengsten optimaliseren, kosten reduceren en een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de sector.

Meld je aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends