Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Healthcare

Actualiteiten, nieuws en trends in de zorgsector

Verhogen uitkeringen beter dan afschaffen eigen risico

De lessen uit de WMO zijn een reden om anders te kijken naar de discussie rondom het afschaffen van het eigen risico in de zorgverzekeringswet.

Lees verder

Deep learning helpt kanker opsporen op scans

Deep learning helpt kanker opsporen op scans

De podcastserie De Innovatiegolf gaat in op het toepassen van 'deep learning' in de zorg. 'Deep learning’ is een AI-technologie die uitermate geschikt is voor het analyseren van ongestructureerde data, zoals CT-scans.

Best gelezen artikelen

Verhogen uitkeringen beter dan afschaffen eigen risico

17 januari 2024

De lessen uit de WMO zijn een reden om anders te kijken naar de discussie rondom het afschaffen van het eigen risico in de zorgverzekeringswet. Andere manieren om de financieel kwetsbaren te ondersteunen leiden waarschijnlijk tot minder kosten voor de premie betaler.

Zorg gaat strijd om personeel aan

3 november 2023

De zorgsector wil met een forse loonsverhoging meer vast personeel aantrekken om het personeelstekort terug te dringen. De stijging van loonkosten zien zorginstellingen volgend jaar niet geheel terug in de tarieven die ze ontvangen.

Duurzaam zorgvastgoed is uitdaging van 8 miljard euro

22 maart 2021

De langdurige zorg zal zo'n 8 miljard moeten investeren om het klimaatdoel van 2030 te halen. Het gaat dan om het verduurzamen van het vastgoed, waarbij de sector zoveel mogelijk inzet op nieuwbouw. De jaarlijkse kosten lopen in dit geval op tot 432 miljoen euro.

ABN AMRO

Tips voor medici

Volg als medicus de laatste ontwikkelingen binnen de zorgsector. Lees onze tips voor huisartsen, tandartsen, dierenartsen en fysiotherapeuten. Zo kunt u zich op zowel zakelijk als privégebied, focussen op gezonde financiële keuzes.

Healthcare

De zorgsector

De zorg verandert, verduurzaamt en verbetert continu. Om de zorg betaalbaar te houden is het belangrijk dat iedereen tot op hoge leeftijd thuis kan blijven wonen en zelf regie kan houden. Dat vereist samenwerking en gebruik van digitale hulpmiddelen. 

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends