Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Actualiteiten, nieuws en trends in de zakelijke dienstverlening

Een stapje voor met onze sectorexpertise

Zakelijke dienstverlening in 2024: wat zeggen onze experts?

Voor ondernemers in de zakelijke dienstverlening blijven personeelstekorten de grootste uitdaging. Met hoge werkdruk en lagere afzet als gevolg. Ook wordt de sector geraakt door de economische afkoeling. Toch voorspellen we een bescheiden groei. Wat is de verwachting? Blijf nét dat stapje voor met onze sectorexpertise.

Twee vrouwelijke ondernemers hebben een meeting

Een gezonde groei in de zakelijke dienstverlening

Wij helpen dromen en ambities waar te maken. Ontdek onze mogelijkheden en zoek de financiering die bij je past. Vraag direct online aan of maak een afspraak met een adviseur.

Arbeidsrelatie meer fluïde door structureel tekort aan mensen

De personeelskrapte heeft historische proporties bereikt. Ondanks dat de economie afkoelt en de beroepsbevolking met meer dan tien miljoen mensen nog nooit zo groot is geweest, duurt de spanning op de arbeidsmarkt voort. Het aantal vacatures overstijgt het aantal werklozen en vacatureborden zijn niet weg te denken uit het straatbeeld.

Lees het rapport

Best gelezen artikelen

Accountant als 'poortwachter' duurzaamheid maakt sector aantrekkelijk voor jong talent

26 november 2021

De toenemende eisen aan bedrijven om te rapporteren over hun maatschappelijke rol levert accountants niet alleen meer werk op, maar maakt het vak ook aantrekkelijker voor jong talent.

Een mens is meer dan hoofd en lijf - vitaal op de werkvloer

11 maart 2024

ABN AMRO is betrokken bij het Code-V initiatief, dat zich tot doel stelt om vrouwelijke ondernemers in Nederland te versnellen. Dat is hard nodig, want vrouwen komen in het bedrijfsleven nogal wat barrières tegen, blijkt uitonderzoek. De bank wil met haar diversity and inclusion-beleid barrières wegnemen en gelijke kansen creëren.

Schulden bij werknemers voorkomen als kernwaarde

20 oktober 2023

René ter Borgh is algemeen directeur van service-, onderhoud-, en calamiteitenbedrijf Ruitenheer, een familiebedrijf uit Almere. Een branche met stevige concurrentie, waar Ter Borgh al sinds zijn twintigste inzet op de hoogste kwaliteit. Ook zet Ruitenheer in op het voorkomen van schuldenproblematiek bij medewerkers. 

Zero emission stadslogistiek

Human Capital

Expertise van Han Mesters

In de sector zakelijke dienstverlening staat de medewerker centraal. Dat is de reden dat HR een kernactiviteit wordt. Voor ABN AMRO brengt sector banker Han Mesters de effecten hiervan in zicht. Hij vertelt graag meer over dit thema tijdens een event.

ABN AMRO

Zakelijke dienstverlening

De zakelijke dienstverlening is de smeerolie van de kenniseconomie. Het is de sector waar mens en kennis centraal staan en nieuwe manieren van werken veelal het eerst worden toegepast. Het is een proeftuin voor andere sectoren. Ook kan het een belangrijke aanjager in de transitie naar een circulaire economie worden.

Meld je aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends