Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Agrarisch

Actualiteiten, nieuws en trends in de agrarische sector

ABN AMRO

Financieren van uw agrarische onderneming

Wij helpen u uw dromen en ambities waar te maken. Ontdek onze mogelijkheden en zoek de financiering die bij u past. Vraag direct online aan of maak een afspraak met een adviseur.

Land- en tuinbouw: korte termijn gunstig, lange termijn onzeker

Voor een tweede jaar op rij hebben land- en tuinbouwondernemers een relatief goed jaar achter de rug. De prijzen van veel agrarische producten zijn bovengemiddeld hoog en de kosten liggen over het algemeen wat lager dan vorig jaar.

Lees de sectorprognose

Best gelezen artikelen

Andere inkomstenbron door unieke ligging boerenbedrijf

1 mei 2024

In natuurgebied De Grote Sniep, in het Groene Hart, hebben vader en zoon Samsom hun biologische boerderij met 115 koeien en 75 jongvee. Om mensen te laten meegenieten van hun natuur realiseerde de familie Samsom in 2015 een paviljoen met uitkijktoren.

Wie wacht eigenlijk op wie in de varkensvleesketen?

26 april 2024

Op 18 april organiseerde ABN AMRO een seminar over het verlagen van de CO2-voetafdruk van varkensvlees door het gebruik van rest- en nevenstromen uit de voedingsmiddelenindustrie.

Duurzame landbouwpraktijken opschalen met AI

2 april 2024

Nu de wereldbevolking blijft groeien en de vraag naar voedsel toeneemt, is de behoefte aan duurzame en efficiënte landbouwpraktijken groter dan ooit. Kunstmatige intelligentie kan op diverse manieren ondersteunen.

Agrarisch

De agrarische sector

De Nederlandse land- en tuinbouw kenmerkt zich door productiviteit en kwaliteit. Het merendeel van de productie wordt geëxporteerd. Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk zijn de belangrijkste bestemmingen.

Meld je aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends