Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Agrarisch

Actualiteiten, nieuws en trends in de agrarische sector

Een stapje voor met onze sectorexpertise

De agrarische sector in 2024: dit verwachten onze experts

De resultaten voor varkenshouders, pluimveehouders en glastuinders liggen op een hoog niveau. Voor melkveehouders is het beeld minder positief. Voor alle ondernemers is het langetermijnperspectief van groot belang. Juist dat is nu onzeker. Verduurzaming blijft een belangrijk thema. Wat is de verwachting voor 2024? Onze sectorexperts zochten het uit.

ABN AMRO

Financieren van de agrarische onderneming

Wij helpen dromen en ambities waar te maken. Ontdek onze mogelijkheden en zoek de financiering die bij je past. Vraag direct online aan of maak een afspraak met een adviseur.

Meer over zakelijk financieren Maak een afspraak

Land- en tuinbouw: korte termijn gunstig, lange termijn onzeker

Voor een tweede jaar op rij hebben land- en tuinbouwondernemers een relatief goed jaar achter de rug. De prijzen van veel agrarische producten zijn bovengemiddeld hoog en de kosten liggen over het algemeen wat lager dan vorig jaar.

Lees de prognose uit december

Best gelezen artikelen

Weerbaarheid land- en tuinbouw verbetert, toekomst onzeker

13 juni 2024

De landbouw- en tuinbouw staat er financieel goed voor. Na een sterk 2023 lijkt ook dit jaar relatief gunstig te worden door hoge, stabiele prijzen en lagere kosten. Wel is het natte weer dit jaar een onzekere factor.

Onzekerheid door weer, maar groot deel agrarische sector staat er goed voor

27 juni 2024

De volumes in de land- en tuinbouw staan onder druk en zullen dit jaar naar verwachting licht dalen. Wel staat de sector er financieel goed voor. Toch is het natte weer een onzekere factor.

Andere inkomstenbron door unieke ligging boerenbedrijf

1 mei 2024

In natuurgebied De Grote Sniep, in het Groene Hart, hebben vader en zoon Samsom hun biologische boerderij met 115 koeien en 75 jongvee. Om mensen te laten meegenieten van hun natuur realiseerde de familie Samsom in 2015 een paviljoen met uitkijktoren.

Agrarisch

De agrarische sector

De Nederlandse land- en tuinbouw kenmerkt zich door productiviteit en kwaliteit. Het merendeel van de productie wordt geëxporteerd. Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk zijn de belangrijkste bestemmingen.

Meld je aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends