Pierre Berntsen
Directeur Agrarische Bedrijven
In november van dit jaar steeg de supermarktprijs van eieren met 22 procent en van pluimveevlees met 19 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook pluimveehouders kregen een hogere prijs. Deze hogere prijs is nodig om de hogere kosten goed te maken.
30 mei 2023
Nederlandse akkerbouwers spelen een belangrijke rol in de voedselvoorziening. Nu het in de toekomst droger en warmer wordt, zal die rol groter worden. Nederlandse akkerbouwers zullen zich dan wel beter moeten wapenen tegen klimaatverandering. Hoe dit gedaan kan worden is per akkerbouwer verschillend.
8 december 2022
De sierteelt zag de afgelopen twee jaar een flinke piek in afzetvolumes. De piek zet zich om in een daling. Consumenten geven hun geld weer meer uit aan horeca en vakanties, dan aan bloemen en planten. Nu de koopkracht ook afneemt zullen consumenten scherpere keuzes maken waar ze hun geld aan uitgeven.
5 juli 2022
Het tonen van de sociale kosten en milieukosten op het prijsetiket of een keurmerk voor voedsel op Europees niveau kan helpen om consumenten duurzamere keuzes te laten maken. Ook moeten bedrijven in de agrifoodketen meer samenwerken over de grens om een eerlijker speelveld met gelijke standaarden te creëren, zodat verduurzaming echt op gang kan komen.
Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends