Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Agrarisch

Actualiteiten, nieuws en trends in de agrarische sector

Prijsstijging voor pluimveevlees en eieren in supermarkt

In november van dit jaar steeg de supermarktprijs van eieren met 22 procent en van pluimveevlees met 19 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook pluimveehouders kregen een hogere prijs. Deze hogere prijs is nodig om de hogere kosten goed te maken.

Lees de laatste sectorprognose

Best gelezen artikelen

Akkerbouw: Aanpassen aan veranderend klimaat grote opgave

30 mei 2023

Nederlandse akkerbouwers spelen een belangrijke rol in de voedselvoorziening. Nu het in de toekomst droger en warmer wordt, zal die rol groter worden. Nederlandse akkerbouwers zullen zich dan wel beter moeten wapenen tegen klimaatverandering. Hoe dit gedaan kan worden is per akkerbouwer verschillend.

Consument besteedt minder aan bloemen en planten

8 december 2022

De sierteelt zag de afgelopen twee jaar een flinke piek in afzetvolumes. De piek zet zich om in een daling. Consumenten geven hun geld weer meer uit aan horeca en vakanties, dan aan bloemen en planten. Nu de koopkracht ook afneemt zullen consumenten scherpere keuzes maken waar ze hun geld aan uitgeven.

Een duurzamere voedselproductie: bereken de echte prijs

5 juli 2022

Het tonen van de sociale kosten en milieukosten op het prijsetiket of een keurmerk voor voedsel op Europees niveau kan helpen om consumenten duurzamere keuzes te laten maken. Ook moeten bedrijven in de agrifoodketen meer samenwerken over de grens om een eerlijker speelveld met gelijke standaarden te creëren, zodat verduurzaming echt op gang kan komen.

Agrarisch

De agrarische sector

De Nederlandse land- en tuinbouw kenmerkt zich door productiviteit en kwaliteit. Het merendeel van de productie wordt geëxporteerd. Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk zijn de belangrijkste bestemmingen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends