Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Industrie

Actualiteiten, nieuws en trends in de industriesector

ABN AMRO

Eenvoudig boekhouden in de industriesector

Voor ondernemers is overzicht houden in de financiële administratie soms een uitdaging. Met ons alles-in-één boekhoudpakket is uw financieel overzicht altijd up-to-date. Of koppel uw eigen pakket direct met Internet Bankieren Zakelijk.

Weer minder geproduceerd door de Nederlandse industrie

De Nevi Inkoopmanagersindex voor de Nederlandse industrie blijft hangen op een laag niveau. De score van 45,9 in augustus 2023 is marginaal beter dan de 45,3 score in juli. De index scoort al bijna een jaar onder de 50, wat betekent dat de industriële bedrijvigheid al die tijd is blijven afnemen.

Lees de laatste analyse

Best gelezen artikelen

Nederlandse industrie zet mes in productie en banen

2 oktober 2023

De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie neemt verder af. De Nevi Inkoopmanagersindex voor de Nederlandse industrie is in september opnieuw gedaald, van 45.9 naar 43.6, de laagste score sinds mei 2020.

Consolidatie in de metaalbewerking

15 maart 2023

De Nederlandse metaalbewerkers worden geconfronteerd met personeelskrapte, oplopende kosten voor digitalisering en hoge investeringen in het machinepark. Het is de vraag of het grote aantal relatief kleine bedrijven binnen de sector deze kosten kunnen dragen. Consolidatie ligt dan ook voor de hand.

Industrie in de ban van geopolitiek

25 april 2023

De Nederlandse industriële productie staat onder druk en daalt in 2023 naar verwachting met 3 procent. De hogere rente leidt tot afbouw van voorraden en een lagere vraag naar bouwmaterialen en investeringsgoederen.

Servitization

Servitization

Expertise van David Kemps

Diensten krijgt een steeds grotere rol in het verdienmodel van maakbedrijven. Het thema 'servitization' staat centraal in veel van het onderzoek en de publicaties van David Kemps. Hij vertelt u graag meer over dit thema tijdens uw evenement.

Sentiment industriele ondernemers is hersteld van zomerdipje

De industriesector

De industrie is een zwaargewicht in onze economie. De export is een aanjager maar zorgt ook voor onzekerheid. Samenwerking in de keten, innovatie en duurzaamheid hebben een positieve invloed op de groei. Investeren in nieuwe technologieën blijft nodig om het concurrentievoordeel te behouden.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends