Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Industrie

Actualiteiten, nieuws en trends in de industriesector

ABN AMRO

Eenvoudig boekhouden in de industriesector

Voor ondernemers is overzicht houden in de financiële administratie soms een uitdaging. Met ons alles-in-één boekhoudpakket is uw financieel overzicht altijd up-to-date. Of koppel uw eigen pakket direct met Internet Bankieren Zakelijk.

Nederlandse industrie ziet nieuwe orders toenemen

De lente hangt in de lucht. De Nevi Inkoopmanagersindex voor de Nederlandse industrie stijgt van 49.3 in februari naar 49.7 in maart 2024

Lees de analyse

Best gelezen artikelen

Nederlandse industrie ziet nieuwe orders toenemen

2 april 2024

De lente hangt in de lucht. De Nevi Inkoopmanagersindex voor de Nederlandse industrie stijgt van 49.3 in februari naar 49.7 in maart 2024. Dit is nipt onder de neutrale score van 50.

Generatieve AI stuwt innovatiekracht industrie

25 januari 2024

Artificiële intelligentie (AI) kan alternatieven helpen vinden voor schaarse grondstoffen, zo laat Microsoft zien. Het bedrijf heeft met behulp van AI en supercomputers in negen maanden een nieuwe oplaadbare batterij ontworpen die 70 procent minder lithium bevat.

Bijmengplicht duurzaam plastic nekt kunststofverwerkers

8 februari 2024

In een poging om de vraag naar kunststofrecyclaat en biogebaseerde kunststof te verhogen, wil de overheid de Nederlandse kunststofverwerkers verplichten om een bepaald percentage gerecycled kunststof of biogebaseerde kunststof bij te mengen in hun productieproces vanaf 2027.

Servitization

Servitization

Expertise van David Kemps

Diensten krijgt een steeds grotere rol in het verdienmodel van maakbedrijven. Het thema 'servitization' staat centraal in veel van het onderzoek en de publicaties van David Kemps. Hij vertelt u graag meer over dit thema tijdens uw evenement.

Sentiment industriele ondernemers is hersteld van zomerdipje

De industriesector

De industrie is een zwaargewicht in onze economie. De export is een aanjager maar zorgt ook voor onzekerheid. Samenwerking in de keten, innovatie en duurzaamheid hebben een positieve invloed op de groei. Investeren in nieuwe technologieën blijft nodig om het concurrentievoordeel te behouden.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends