Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Podcast De Innovatiegolf

De invloed van technologie op mens, bedrijf en planeet

De Innovatiegolf is een podcast over technologische innovaties. Elke aflevering schuift een andere ondernemer aan tafel bij podcast host en startup-kenner Harry Dijkema en tech-expert Julia Krauwer. Het gezelschap neemt een duik in de technologie en onderzoekt wat deze betekent op het vlak van klimaat, circulaire economie of sociale impact.

ABN AMRO

Maak kennis met de podcast-hosts

Startup-kenner Harry Dijkema en tech-expert Julia Krauwer duiken met hun gasten in allerlei technologische innovaties.

Julia Krauwer

Als sector banker Technologie, Media & Telecom bij ABN AMRO houdt Julia Krauwer de technologische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Met een nuchtere blik onderzoekt zij de kansen en uitdagingen van onder andere artificial intelligence (AI), internet-of-things en cloudtechnologie voor maatschappij, bedrijfsleven en planeet.

Harry Dijkema

Sinds hij in 2020 het startup-team voor ABN AMRO oprichtte, sprak hij met honderden ondernemers. U kunt hem gerust een startup-kenner noemen. Daarnaast is Harry Dijkema een veelgevraagde presentator en podcast-host. Hij maakt programma’s over ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie.

Speech-to-text: automatische ondertiteling met menselijke laag
Podcastaflevering 5

Speech-to-text: automatische ondertiteling met menselijke laag

Met de groeiende hoeveelheid video- en audiomateriaal stijgt ook de behoefte aan ondertitelings- en transcriptiediensten. Daarvoor kan heel goed kunstmatige intelligentie toegepast worden, weet de ondernemer in deze aflevering. Hoewel de onderliggende modellen steeds accurater spraak naar tekst omzetten, zijn er nog altijd mensen nodig voor de puntjes op de i.

Virtuele mensen: AI-gegenereerde fashionmodellen
Podcastaflevering 4

Virtuele mensen: AI-gegenereerde fashionmodellen

Virtuele versies van de mens bestaan al sinds de eerste videogames. Maar tegenwoordig duiken ze ook op andere plekken op, bijvoorbeeld als ‘influencers’ op sociale media of als fashionmodellen. De ondernemer in deze aflevering probeert de mode-industrie te transformeren met AI-gegenereerde modellen die niet van echt te onderscheiden zijn.

Computer vision: een slimme bril voor blinden
Podcastaflevering 3

Computer vision: een slimme bril voor blinden

Uw telefoon ontgrendelen via gezichtsherkenning of het automatisch labelen van foto’s – het zijn beide voorbeelden van ‘computer vision’. Dit soort technologie is handig voor iedereen, maar voor sommigen zelfs levensveranderend. De onderneming in deze aflevering ontwikkelde een slimme bril als dagelijks hulpmiddel voor blinden en slechtzienden.

Privacyvriendelijk internet: contextueel adverteren
Podcastaflevering 2

Privacyvriendelijk internet: Contextueel adverteren

Bij contextueel adverteren is niet de websitebezoeker, maar de inhoud van de website bepalend voor het soort advertentie dat wordt getoond. Deze strategie draagt bij aan een privacyvriendelijk internet waarin persoonlijke data niet meer gebruikt hoeven te worden voor effectieve advertenties.

Generatieve AI: het verschil tussen echt en nep
Podcastaflevering 1

Generatieve AI: Het verschil tussen echt en nep

Deepfakes staan vooral bekend om de schadelijke toepassingen ervan, zoals identiteitsfraude en de verspreiding van nepnieuws. De ondernemer uit deze aflevering sprong op de innovatiegolf van generatieve AI en specialiseerde zich in de detectie van deepfakes.

ABN AMRO

Cybersecurity

Experts verwachten de komende jaren een verdere stijging van het cyberrisico voor ondernemers. Een cyberaanval kan grote impact hebben op uw bedrijf. Hoe voorkomt u een aanval?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends