Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Food

Actualiteiten, nieuws en trends in de foodsector

Verhuisdoos wordt uitgepakt in een nieuw kantoor.

Voor de groeiende ondernemer

Als bevlogen ondernemer wilt u niets liever dan uw onderneming te laten bloeien. Wij kunnen u hierbij helpen met advies en tips zodat u zich volledig kan richten op de groei van uw bedrijf.

Veel innovatieve bedrijven op Foodbeurs Anuga

Eens in de twee jaar vindt in Keulen de Anuga plaats, een van de grootste foodbeurzen van Europa; duizenden voedselbedrijven verdeeld over elf hallen tonen hun producten, kennis en technologieën. De meest recente editie is net achter de rug; ditmaal staat de beurs vooral in het teken van plantaardige producten, een uitgebreid vriesaanbod, generatie Z en internationale smaken.

Lees de analyse

Best gelezen artikelen

De half plantaardige hamburger als duurzamere keuze

30 januari 2024

Enkco en Meat-You-Halfway slaan de handen ineen voor een nieuwe generatie producten: gemalen vleesproducten zoals hamburgers en gehaktballetjes die voor minimaal de helft bestaan uit plantaardige ingrediënten.

Fabrikant levert direct aan huis, maar niet voor omzet

15 december 2023

De directe online verkoop van voedingsmiddelen buiten de supermarkt om blijft vooral beperkt tot exclusieve en houdbare producten. Consumenten willen best meer direct bij de fabrikant afnemen, maar verwachten dan wel een flink lagere prijs.

Maatschappelijke druk dwingt zoetwarenindustrie tot innovatie

7 juni 2021

Hoewel consumenten in 2021 meer snoep en chocolade kochten, staat de snoepbranche onder een steeds grotere maatschappelijke druk om gezondere en duurzamere producten op de markt te brengen.

Food

De foodsector

De sector Food, met een totale omzet van ongeveer 150 miljard euro, is met ruim 200.000 banen een belangrijke werkgever. Robotisering, digitalisering en duurzaamheid zijn thema’s waarop ondernemers in de sector zich internationaal onderscheiden. 

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends