Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Food

Actualiteiten, nieuws en trends in de foodsector

Boodschappen kar met stokbroden en groenten

Een gezonde groei in de foodsector

Als ondernemer in de snel veranderende foodsector, zijn er tal van opties om na te denken over groei. Denk aan een sterkere positie in de keten, het beheersen van risico's en investeren in duurzame ontwikkelingen. Bekijk onze mogelijkheden of krijg advies op maat.

Levensmiddelenindustrie: terug naar niet zo normaal

De levensmiddelenindustrie heeft een aantal turbulente jaren achter de rug. Voor komend jaar lijken eerdere excessen, zoals extreme inflatie en energietekorten, wat naar de achtergrond te verdwijnen. Hierdoor komen de structurele uitdagingen weer wat hoger op de agenda van bedrijven te staan. Dit zijn arbeidstekorten, verduurzaming en veiligstellen van grondstoffen.

Lees de sectorprognose

Best gelezen artikelen

CSRD zorgt voor opschudding in het supermarktschap

11 maart 2024

Wetgeving en maatschappelijke druk maken duurzaamheidsprestaties inzichtelijk en transparant. Supermarkten worden gedwongen transparant te zijn en keuzes te maken omtrent de duurzaamheid van hun assortiment.

Voedingsindustrie kwetsbaar voor klimaatverandering

9 april 2024

Als bedrijven hun inkoop van grondstoffen niet goed diversifiëren en afhankelijk zijn van landen die gevoelig zijn voor klimaatverandering, lopen ze het risico vaker blootgesteld te worden aan klimaat gerelateerde risico's.

Levensmiddelenindustrie: terug naar niet zo normaal

16 februari 2024

De levensmiddelenindustrie heeft een aantal turbulente jaren achter de rug. Voor komend jaar lijken eerdere excessen, zoals extreme inflatie en energietekorten, wat naar de achtergrond te verdwijnen.

Food

De foodsector

De sector Food, met een totale omzet van ongeveer 150 miljard euro, is met ruim 200.000 banen een belangrijke werkgever. Robotisering, digitalisering en duurzaamheid zijn thema’s waarop ondernemers in de sector zich internationaal onderscheiden. 

Meld je aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends