Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Retail

Actualiteiten, nieuws en trends in de retailsector

ABN AMRO

Een gezonde groei in de retailsector

Wij helpen u uw dromen en ambities waar te maken. Ontdek onze mogelijkheden en zoek de financiering die bij u past. Vraag direct online aan of maak een afspraak met een adviseur.

Ook 2024 uitdagend jaar voor retail

Ondanks een licht herstel van de koopkracht wordt 2024 voor detailhandelaren opnieuw een uitdagend jaar. Ondernemers hebben last van een afnemende vraag en een wispelturige consument en kampen daarnaast met gestegen kosten van personeel, energie, inkoop en huur.

Lees de sectorprognose

Best gelezen artikelen

Van fast naar slow, flow en honest fashion

11 januari 2024

Door de toenemende welvaart in de wereld neemt ook de vraag naar kleding toe, met name naar goedkope kleding. Die kleding wordt nog veelvuldig in Azië gemaakt waar arbeiders veelal geen ‘leefbaar loon’ ontvangen, het milieu een zware tol betaalt door vervuiling en uiteindelijk veel goedkope kleding na kortstondig gebruik ergens op een vuilnisbelt belandt.

Sterke afname aantal kledingwinkels, behalve tweedehands

5 september 2023

Het aantal modewinkels is sinds het uitbreken van de coronapandemie met 10 procent gedaald. De hardste klappen zijn gevallen bij winkels in schoenen, damesmode en kinderkleding. Opmerkelijk is de aanhoudende toename van het aantal winkels die tweedehands kleding verkopen. 

Craze lanceert CO2-negatieve plasticvervanger voor spaaracties

21 november 2023

Van voetbalplaatjes tot poppetjes: spaaracties in supermarkten zijn populair maar zeker de plastic varianten zijn niet duurzaam. Impact Nation hielp loyaliteitsbedrijf Craze met de zoektocht naar een natuurlijk afbreekbare plasticvervanger van rioolslib.

Retailer of the Year

Retailer of the Year 2023

‘Retailer of the Year’ is de jaarlijkse verkiezing waar consumenten hun mening kunnen geven over hun favoriete (web)winkels. Dit jaar was het de 21e editie. Ontdek wie de winnaars zijn gevallen en lees inspirerende ondernemersverhalen.

Retail

De retailsector

Online winkelen groeit. Naast retailers van kleding, schoenen en nieuwe auto's, hebben ook fysieke winkels het zwaar. Goede onlineproposities heeft veel retailers door de crisis geholpen. De verwachting is dat in de winkelstraat kwantiteit ruimte maakt voor kwaliteit, inspiratie en beleving.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends