Retail

Actualiteiten en trends in de retailsector

Luxemerken profiteren van kooplustige, welvarende consument

In 2022 herstelde de branche in luxemerken zich wereldwijd sterk. Ook in Nederland veerde de markt op. De inflatie lijkt de meer welvarende consument niet of nauwelijks te raken en daarmee ook niet de verkoop van luxeproducten en -diensten.

Lees de laatste stand van de retail

Best gelezen artikelen

Hoe Zeeman de harten van steeds meer Nederlanders verovert

30 januari 2023

Goed, goedkoop en ook nog eens verantwoord gemaakt? Zeeman bewijst keer op keer dat het kan en verovert zo de harten van steeds meer Nederlanders.

Webwinkels beconcurreren traditionele retail

20 december 2022

Webwinkels hadden door de coronacrisis de wind in de zeilen. Hoewel de onlineverkopen in 2022 gedaald zijn ten opzichte van het 2021 is het onlinekanaal niet meer weg te denken. Voor 2023 verwacht ABN AMRO een bescheiden groei van 1 procent.

Krimp bij supermarkten en voedingsspeciaalzaken

16 december 2022

Supermarkten en voedingsspeciaalzaken zien hun verkopen dalen. Dat komt onder meer omdat de horeca in 2022 weer open is. In 2023 zal deze daling, zich voortzetten, is de verwachting.

Kritische consument dwingt winkelier tot transformatie

De retailsector

Online winkelen groeit. Naast retailers van kleding, schoenen en nieuwe auto's, hebben ook fysieke winkels het zwaar. Goede onlineproposities heeft veel retailers door de crisis geholpen. De verwachting is dat in de winkelstraat kwantiteit ruimte maakt voor kwaliteit, inspiratie en beleving.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends