Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Leisure

Actualiteiten, nieuws en trends in de leisure sector

ABN AMRO

Een gezonde groei in de sector Leisure

Wij helpen u uw dromen en ambities waar te maken. Ontdek onze mogelijkheden en zoek de financiering die bij u past. Vraag direct online aan of maak een afspraak met een adviseur.

Regionale verschillen in voorkeuren voor uitjes

Pretparken zijn vooral populair onder mensen uit het zuiden van Nederland, musea hebben de voorkeur bij inwoners uit de westelijke provincies. Dit blijkt uit onze consumentenenquête uitgevoerd door Panelwizard onder ruim 1.000 respondenten.

Lees de stand van  sectoren

Best gelezen artikelen

Natuurlijk genieten

10 januari 2024

De vakantiebestedingen van 25 tot 35-jarigen en 45 tot 55-jarigen groeien sneller dan de bestedingen van jonge gezinnen. Zo stijgen de totale jaarlijkse vakantiebestedingen van Nederlanders tussen 25 en 35 jaar naar verwachting met 32 procent tot 5,75 miljard euro. 

Behoefte aan ontspanning stuwt vrijetijdssector

20 december 2023

Ervaringen opdoen is populair, met name onder jongeren. Dit blijkt uit een enquête onder ruim 1.000 respondenten uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van ABN AMRO. Het stuwt de vrijetijdssector in de aankomende jaren.

Personeelstekort horeca vraagt om creativiteit

2 november 2023

De arbeidsmarkt in de horeca staat al geruime tijd onder druk. Hoewel de afkoeling van de economie tijdelijk enige verlichting kan geven, is de krapte structureel. Horecaondernemers moeten meer dan ooit creatief zijn in werving en behoud van werknemers. Inzetten op levensfasebewust personeelsbeleid, duidelijke duurzaamheidsambities en het welzijn van werknemers biedt kansen.

Leisure

Sector Leisure

De sector Leisure heeft een zware periode grotendeels achter de rug. De terrassen beginnen vol te raken, het aantal toeristen neemt toe en evenementen kunnen weer georganiseerd worden. De personeelstekorten zijn nu de grootste uitdaging. Digitaliseren en het spreiden van gasten kunnen de impact daarvan beperken.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends