Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Energie

Actualiteiten, nieuws en trends in de energiesector

Neem contact op met de sectoranalist Energie

icoon

E-mail

Heeft u een vraag? Stuur een bericht naar Peter van Ees wanneer het u uitkomt.

icoon

LinkedIn

Liever anders contact? Stuur een bericht naar Peter van Ees via LinkedIn.

Neem contact op met de sectoranalist Energie

icoon

E-mail

Heeft u een vraag? Stuur een bericht naar Peter van Ees wanneer het u uitkomt.

icoon

LinkedIn

Liever anders contact? Stuur een bericht naar Peter van Ees via LinkedIn.

ABN AMRO

Energielabel van uw bedrijfspand in 2023

Sinds 1 januari 2023 moeten kantoorpanden van 100 m2 en groter minimaal energielabel C hebben. Mogelijk geldt dit ook voor uw pand. Check wat het energielabel van uw kantoorpand nu is en ga aan de slag met verduurzamen.

Bereid u voor: een wereld vol sancties

De sancties tegen Rusland hebben grote economische gevolgen voor Europa en de kans dat ze spoedig worden opgeheven is klein. Daarnaast leiden wereldwijde politieke spanningen tot onduidelijkheid over de mate waarin Europa minder afhankelijk van het buitenland wil en kan worden. Hiervoor schetsen we drie scenario’s.

Lees de analyse

Best gelezen artikelen

Indikken: Oorzaken en oplossingen voor netcongestie

19 oktober 2023

Verschillende organisaties werken aan oplossingen om de pijn van netcongestie te verzachten, blijkt uit interviews door ABN AMRO.

Duurzaam digitaliseren met groene software

13 juli 2022

Hoe meer we digitaal doen, hoe meer datacenters er nodig zijn. Die kosten veel stroom en de bouw ervan stuit op weerstand in de maatschappij. “Het kan anders”, zegt Patrick de Ridder, directeur van Alterio.

Iedereen een airco: meer stroom nodig op hete dagen

26 september 2023

De steeds warmere zomers leiden tot een run op airco’s. De vraag stijgt wereldwijd en ook in Nederland. Het aantal vaste airco-installaties in woningen neemt steeds sneller toe.

Duurzame energie

Energy Transition Thursday

In deze video's neemt Sector Banker Arnold Mulder u mee langs alle Green Deal voorstellen van de Europese Unie. Na twee uur bent u EU Green Deal expert.

Energie

Sector Energie

De energiesector is sterk in beweging nu de energietransitie steeds meer vaart krijgt. ABN AMRO wil een leidende rol spelen in het versnellen van de energietransitie, die bol staat van de kansen én obstakels. Lees in onze publicaties meer over onze inzichten om de kansen te pakken, en de obstakels te overwinnen.

ABN AMRO

Zonnepanelen op uw bedrijfsdak

Met zonnepanelen op uw bedrijfsdak, bespaart u op energiekosten, voldoet u sneller aan wet- en regelgeving en draagt u bij aan een duurzamere toekomst. Zonnepanelen aanschaffen, financieren of leasen? Plan een vrijblijvend gesprek en ontdek de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends