Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Albert Jan Swart

Paul Bisschop

Sectoreconoom Bouw en Vastgoed

Paul Bisschop is sectoreconoom Bouw en Vastgoed bij ABN AMRO. Hij volgt de ontwikkelingen in deze sectoren op de voet en publiceert hier regelmatig over, bijvoorbeeld in de periodieke sectorprognoses. Terugkerende onderwerp in beide sectoren is verduurzaming.

Voorheen werkte Paul als onderzoeker aan onderwijs- en arbeidsmarktvraagstukken. Hij heeft vanuit die positie specifieke interesse voor de uitdagingen rondom personeelstekorten in de bouw. Paul heeft Economics gestudeerd aan de Vrije Universiteit en volgt momenteel een MBA Big Data & Business Analytics aan de Amsterdam Business School.

Albert Jan Swart
ABN AMRO

De bouwsector

De Nederlandse bouwsector behoorde de afgelopen jaren tot een van de best presterende sectoren, ondanks verschillende uitdagingen waar de sector mee te maken heeft. Gedreven door trends, innovaties en wet- en regelgeving groeit de relevantie van thema’s als duurzaamheid en milieu-impact.

Real Estate

De vastgoedsector

De waarde van het Nederlandse vastgoed is sterk gestegen. Door de economische groei was er meer vraag naar kwaliteit en duurzaamheid. Die waarde komt onder druk te staan als gevolg van het coronavirus. Technologie en hergebruik kan de opbrengsten optimaliseren, kosten reduceren en een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de sector.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends