Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Leontien de Waal

Leontien de Waal

Sector Banker Bouw

Leontien de Waal is sector banker Bouw. Zij volgt de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de gebouwde omgeving en de sub sectoren. Daarmee is ze een klankbord voor ondernemers, investeerders en andere stakeholders. Een persoonlijke uitdaging haalt ze uit het dichter bij elkaar brengen van de business cases van klanten en de kennis, het netwerk en de financieringsmogelijkheden die ABN AMRO heeft. In het bijzonder op het snijvlak van duurzaamheid, circulariteit innovatie en digitalisering.

Vanuit een financieel-bedrijfskundige achtergrond werkte Leontien eerder bij Rabobank, waar ze betrokken is geweest bij diverse strategische projecten, onderzoeken en de inrichting en uitbouw van de bouwexpertise binnen de bank. Vervolgens heeft ze de stap gemaakt naar Van Wijnen, een ontwikkelende bouwer. Daar was ze verantwoordelijk voor het domein continu verbeteren met interne verbeterprogramma’s op het vlak van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Haar gecombineerde ervaring en netwerk, aangevuld met kennis uit de studie Master City Developer (gebiedsontwikkeling), brengt ze in bij ABN AMRO om kansen en toegevoegde waarde te creëren voor klanten van ABN AMRO. Leontien geeft lezingen en publiceert met enige regelmaat analyses en columns.

Leontien de Waal
De Bouw Breekt Door

De Bouw Breekt Door

Leontien de Waal, sector banker Bouw, vlogt in de serie De Bouw Breekt Door over duurzame impact makers. Zij staan met de voeten in de klei en werken aan duurzame innovaties die de status quo binnen de bouwsector doorbreken. Met hun inzet en enthousiasme inspireren ze anderen om te versnellen en (meer) duurzame stappen te maken.

ABN AMRO

De bouwsector

De Nederlandse bouwsector behoorde de afgelopen jaren tot een van de best presterende sectoren, ondanks verschillende uitdagingen waar de sector mee te maken heeft. Gedreven door trends, innovaties en wet- en regelgeving groeit de relevantie van thema’s als duurzaamheid en milieu-impact.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends