Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Albert Jan Swart

Albert Jan Swart

Sectoreconoom Industrie & Transport en Logistiek

Albert Jan Swart is sectoreconoom bij ABN AMRO. Binnen de afdeling Sector Expertise richt hij zich op de sectoren Industrie en Transport & Logistiek. Hij doet onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van technologie of de arbeidsmarkt.

Zijn aandacht gaat ook uit naar de manier waarop ondernemers op deze ontwikkelingen proberen in te spelen bij het bepalen van hun strategie. Hij gaat graag bij bedrijven langs om daarover in gesprek te gaan. Voorheen werkte Albert Jan als financieel journalist, onder meer bij De Telegraaf, en als data-analist op de afdeling Strategie bij informatieleverancier Elsevier, onderdeel van RELX Group. Studeren deed hij ook: Duits (in Berlijn), Nederlands (in Nederland) en Bedrijfskunde (aan Nyenrode).

Albert Jan Swart

Albert-Jan Swart in de media

ABN AMRO

Sector Transport & Logistiek

De sector transport en logistiek profiteert van de aangetrokken wereldwijde goederenhandel en industriële productie. Door het herstel heeft de sector last van een groeiend personeelstekort. Stijgende brandstofkosten en lonen zorgen voor hogere transporttarieven. Bedrijven moeten blijven inzetten op digitalisering en verduurzaming.

Meld je aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends