Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Mario Bersem

Mario Bersem

Sectoreconoom Zakelijke Dienstverlening en Technologie, Media & Telecom

Mario Bersem is sectoreconoom bij ABN AMRO. Binnen de afdeling Sector Expertise richt hij zich op de sectoren Zakelijke Dienstverlening en Technologie, Media & Telecom. Hij doet onderzoek naar trends en ontwikkelingen, innovaties en regelgeving en vertaalt deze naar kansen, uitdagingen en prognoses voor de sector. Mario gaat regelmatig bij bedrijven langs om met ondernemers in gesprek te gaan of om een presentatie te geven.

Voorheen werkte Mario aan de Universiteit van Amsterdam, de Copenhagen Business School en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar deed hij onderzoek en gaf les over financiële markten en ondernemingsfinanciering. Mario studeerde af aan het Tinbergen Instituut en promoveerde in 2012 op een proefschrift over kapitaalmarktfricties. Hij werkte ook nog drie jaar bij een hedgefonds waar hij ervaring opdeed als handelaar, risicomanager en chief economist.

Mario Bersem
Gloeilamp
Zakelijke dienstverlening

Zakelijke dienstverlening

De zakelijke dienstverlening is de smeerolie van de kenniseconomie. Het is de sector waar mens en kennis centraal staan en nieuwe manieren van werken veelal het eerst worden toegepast. Het is een proeftuin voor andere sectoren. Ook kan het een belangrijke aanjager in de transitie naar een circulaire economie worden.

tmt sector

Sector Technologie, Media & Telecom

De sector Technologie, Media & Telecom groeit snel. Door de toenemende inzet van software, algoritmen en sensoren staat ze aan de basis van digitale vernieuwing in andere sectoren. Zelf ondervindt de sector ook de disruptieve gevolgen van de digitale vernieuwing. Dit maakt het dynamisch.

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends