Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Nadia Menkveld

Nadia Menkveld

Sectoreconoom Agrarisch en Food

Nadia Menkveld is sectoreconoom Agrarisch en Food. Nadia volgt de ontwikkelingen van deze sectoren op de voet. Naast prognoses schrijft ze over de uitvoer van landbouwproducten en volgt ze de arbeidsmarktontwikkelingen voor de agrarische sector.

Daarnaast schrijft ze over markten in opkomst, zoals vleesvervangers, alternatieve zuivel of alcoholvrije dranken. In haar analyses beantwoordt ze relevante vragen zoals: Wat zijn de laatste consumenteninzichten op het gebied van Food? En hoe hebben deze inzichten invloed op de voedingsmiddelenindustrie?

Nadia Menkveld
Agrarisch

De agrarische sector

De Nederlandse land- en tuinbouw kenmerkt zich door productiviteit en kwaliteit. Het merendeel van de productie wordt geëxporteerd. Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk zijn de belangrijkste bestemmingen.

Food

De foodsector

De sector Food, met een totale omzet van ongeveer 150 miljard euro, is met ruim 200.000 banen een belangrijke werkgever. Robotisering, digitalisering en duurzaamheid zijn thema’s waarop ondernemers in de sector zich internationaal onderscheiden. 

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends