Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Martijn Leguijt

Martijn Leguijt

Sectoranalist Agrarisch en Food

Martijn Leguijt is sectoranalist Agrarisch en Food. Hij analyseert dagelijks trends in de markt en de samenleving en kijkt wat de impact hiervan is voor de agrarische- en voedingsketen en voor individuele ondernemers in die ketens. Hij heeft ervaring met (financiële) analyses op zowel sectorniveau als bedrijfsniveau in de landbouw, agribusiness en de foodindustrie. 

Van huis uit heeft Martijn altijd een sterke interesse gehad in de agrarische en foodsector. Na zijn studie Bedrijfskunde aan de Agrarische Hogeschool heeft hij binnen ABN AMRO diverse functies gehad voordat hij aan de slag ging als sectoranalist voor de agrarische sector. Sinds een aantal jaar is daar de foodsector bijgekomen. 

Martijn Leguijt
Agrarisch

De agrarische sector

De Nederlandse land- en tuinbouw kenmerkt zich door productiviteit en kwaliteit. Het merendeel van de productie wordt geëxporteerd. Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk zijn de belangrijkste bestemmingen.

Food

De foodsector

De sector Food, met een totale omzet van ongeveer 150 miljard euro, is met ruim 200.000 banen een belangrijke werkgever. Robotisering, digitalisering en duurzaamheid zijn thema’s waarop ondernemers in de sector zich internationaal onderscheiden. 

Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends