Man kijkend naar laptop

Insights

Inzicht, trends en tips voor ondernemers in elke sector

Lees de laatste ontwikkelingen en trends uit uw sector. Volg de bevindingen van onze experts en andere ondernemers en ontdek alles over veilig zakendoen. Laat u inspireren door onze artikelen met een blik op diversiteit en inclusiviteit.

Sectoren

Blijf op de hoogte van diverse branches en sectoren in Nederland.

Vrouwen aan de top

ABN AMRO heeft inclusiviteit hoog in het vaandel staan en streeft naar gelijkheid. Ook in de top. Ontdek in de serie 'Vrouwen aan de top' wie de vrouwen zijn die binnen de bank een topfunctie bekleden.

Cybersecurity

Cybercriminaliteit blijft groeien en is een steeds groter probleem voor ondernemers. Met onze kennis, expertise en oplossingen zorgen we ervoor dat u veilig verder kunt.

ABN AMRO

Podcast De Innovatiegolf

Een maandelijks terugkerende podcast over technologische innovaties. Elke aflevering schuift een andere ondernemer aan tafel bij podcast-host en startup-kenner Harry Dijkema en tech-expert Julia Krauwer. Het duo neemt een duik in de technologie en onderzoekt wat deze betekent op het vlak van klimaat, circulaire economie of sociale impact.

icoon
Provada intro

PROVADA 2023

Ook dit jaar neemt ABN AMRO deel aan de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. Op 13, 14 en 15 juni presenteren we weer interessante sprekers in onze stand. Ze praten u bij over manieren om mensen en organisaties te activeren om samen positieve impact te maken op de gebouwde omgeving.

Ontvang de gratis Insights nieuwsbrief

icoon

De nieuwsbrief van ruim 45.000 ondernemers

Blijf dagelijks op de hoogte van onze expertise

icoon

Krijg inzichten van onze experts

Onze experts geven u inzicht in sectorinformatie, trends en veilig zakendoen

icoon

Laat u inspireren

Krijg inspiratie van de ondernemersverhalen en interessante evenementen uit elke sector

Ontvang de gratis Insights nieuwsbrief

icoon

De nieuwsbrief van ruim 45.000 ondernemers

Blijf dagelijks op de hoogte van onze expertise

icoon

Krijg inzichten van onze experts

Onze experts geven u inzicht in sectorinformatie, trends en veilig zakendoen

icoon

Laat u inspireren

Krijg inspiratie van de ondernemersverhalen en interessante evenementen uit elke sector

Ook interessant

Ondernemersverhalen

Benieuwd naar de verhalen van andere ondernemers? Lees hoe zij voor hun business succesvolle oplossingen hebben bedacht en uitgevoerd.

Ondernemen in onzekere tijden

Voor ondernemers en consumenten zijn het onzekere tijden. Zaken als de inflatie, de stikstofcrisis, de energieprijs en het personeelstekort houden veel mensen bezig. Hier vindt u informatie over de economie, producten en diensten om uw bedrijf te helpen in deze onzekere tijden.

Tips voor ondernemers

Hoe laat u uw bedrijf groeien? Wat zijn de fijne kneepjes van acquisitie, netwerken, time management of administratie? De beste tips voor uw onderneming krijgt u van andere ondernemers.

Albert Jan Zwart
Sector Banker Technologie, Media & Telecom

Julia Krauwer

Met een nieuwsgierige blik op de wereld onderzoek ik de trends en ontwikkelingen die niet alleen bepalend zijn voor de sector Technologie, Media en Telecom (TMT), maar ook digitaliserende bedrijven in bredere zin raken.

Thema: Duurzaam digitaliseren

Ik begeef me graag op het snijvlak van digitaal en duurzaam. 'Groene IT' is één van mijn sleutelthema's. Wat kunnen bedrijven bijvoorbeeld doen om het uiteindelijke energiegebruik van datacenters te verkleinen, en wat is het belang van circulaire elektronica? Ook verdiep ik mij in de manieren waarop technologische innovaties de wereld kunnen helpen verduurzamen, zoals kunstmatige intelligentie en 'digital twins'.

David Kemps
Sector Banker Industrie

David Kemps

Als sectorexpert Industrie vertaal ik thema's die voor de sector relevant zijn naar visie en strategie voor bedrijven. Ook publiceer ik hier regelmatig over via sectorrapporten, expertartikelen en columns.

Thema: Servitization

Mijn hoofdthema is de transitie van product naar gebruik. Binnen mijn sector Industrie heb je het dan over het strategische veranderproces van een productfabrikant naar een fabrikant van toegevoegde waarde tot zelfs een leverancier van totaaloplossingen. Door servitization kunnen maakbedrijven beter anticiperen op nieuwe vragen en eisen van hun klanten. Het aanbieden van diensten levert vaak extra omzet en winst op. Ik kan u meer vertellen over welke stappen gezet kunnen worden op weg naar servitization aan de hand van praktijkvoorbeelden. Voor welke bedrijven is het interessant en welke valkuilen moeten vermeden worden.

Han Mesters
Sector Banker Zakelijke dienstverlening

Han Mesters

Ik ben sector banker Zakelijke dienstverlening en al meer dan 20 jaar werkzaam binnen deze sector. Deze sector is divers en omvat onder meer accountancy, advocatuur, consultancy, notariaat, uitzenders, schoonmaakbedrijven en beveiligingsbedrijven.

Thema: Human capital

Mijn hoofdthema betreft Human Capital. Kenmerkend voor de sector zakelijke dienstverlening is immers dat mensen het verschil maken en dat de primaire taak van management is dat deze, vaak hoog opgeleide professionals, zo goed mogelijk gefaciliteerd worden. HR is dus een kerncompetentie.

Bart Banning
Sector Banker Transport & Logistiek

Bart Banning

Als sectorexpert Transport en Logistiek vertaal ik thema's die voor de sector relevant zijn naar visie en strategie voor bedrijven. Ook publiceer ik hierover via sectorrapporten, expertartikelen en columns.

Thema: Zero emissie stadslogistiek

Mijn hoofdthema is de transitie naar een zero emissie stadsdistributie. Hoe kunnen bedrijven door inzet van technologie en digitalisering de binnenstedelijke logistieke stromen rondom bouw-, retail-, afvallogistiek en e-commerce efficiënter en zonder CO2 uitstoot realiseren? Daarnaast kan ik u meer vertellen over de subthema's: zero emissie transportmiddelen, asset sharing en de weg naar een succesvolle samenwerking voor het realiseren van een zero emissie stadslogistiek in 2030.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends