Het aantal zonneparken in Nederland groeit. Een goede ontwikkeling. Want zonne-energie speelt een belangrijke rol in de energietransitie. ABN AMRO investeert in dergelijke duurzame financiële oplossingen. Graag gaan we met u in gesprek over uw plannen en ambities.

Voetbalvelden vol zonnepanelen

Braakliggende terreinen of daken van bedrijven: het zijn uitstekende plekken voor de aanleg van grootschalige zonneparken. En dat gebeurt steeds vaker. Waar het beeld van zonnepanelen op particuliere daken al niet meer weg te denken valt, verschuift de focus nu naar grootschalige projecten die de Nederlandse zonne-energie moet verdubbelen. Kortom, we staan aan de vooravond van een duurzamer tijdperk. Met zonneparken zo groot als tientallen voetbalvelden.

ABN AMRO onderstreept het belang van een verduurzaming van Nederland, en levert daarin bijdrage door te investeren in projecten die helpen om zonne-energie op te wekken. Bijvoorbeeld bij Zonnepark XXL op het TT Circuit in Assen. Onze financieringsspecialisten hebben op het gebied van duurzaamheidsprojecten, een passende financieringsstructuur opgesteld. Door het aanleggen van ruim 21.000 zonnepanelen op de motorparkeerplaats, staan nu niet alleen 1400 motoren overdekt, maar worden door de opgevangen zonne-energie nu ruim honderden huishoudens in de omgeving van stroom voorzien.  

Game changer in zonneceltechnologie

SolarExcel wilde de stap van ontwikkeling naar productie en distributie maken. DSM was de juiste partner die dit voor hen mogelijk maakte. Door kennis van fusies en overnames met kennis van de renewable energy sector te combineren, kon ABN AMRO beide partijen bij elkaar te brengen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een mooie overname, waardoor de oplossing van SolarExcel nu door DSM naar de markt gebracht kan worden. ABN AMRO draagt zo een steentje bij aan de wereld van morgen en een duurzame toekomst.