Een vrouw leest op haar tablet.

Insights

Inzicht, trends en tips voor ondernemers in elke sector

Albert Jan Zwart
Sector Banker Technologie, Media & Telecom

Julia Krauwer

Met een nieuwsgierige blik op de wereld onderzoek ik de trends en ontwikkelingen die niet alleen bepalend zijn voor de sector Technologie, Media en Telecom (TMT), maar ook digitaliserende bedrijven in bredere zin raken.

Thema: Digitalisering & duurzaamheid

Ik begeef me graag op het snijvlak van digitaal en duurzaam. 'Groene IT' is één van mijn sleutelthema's. Wat kunnen bedrijven bijvoorbeeld doen om het uiteindelijke energiegebruik van datacenters te verkleinen, en wat is het belang van circulaire elektronica? Ook verdiep ik mij in de manieren waarop technologische innovaties de wereld kunnen helpen verduurzamen, zoals kunstmatige intelligentie en 'digital twins'.

Bart Banning
Sector Banker Transport & Logistiek

Bart Banning

Als sectorexpert Transport en Logistiek vertaal ik thema's die voor de sector relevant zijn naar visie en strategie voor bedrijven. Ook publiceer ik hierover via sectorrapporten, expertartikelen en columns.

Thema: Zero emissie stadslogistiek

Mijn hoofdthema is de transitie naar een zero emissie stadsdistributie. Hoe kunnen bedrijven door inzet van technologie en digitalisering de binnenstedelijke logistieke stromen rondom bouw-, retail-, afvallogistiek en e-commerce efficiënter en zonder CO2 uitstoot realiseren? Daarnaast kan ik u meer vertellen over de subthema's: zero emissie transportmiddelen, asset sharing en de weg naar een succesvolle samenwerking voor het realiseren van een zero emissie stadslogistiek in 2030.

Han Mesters
Sector Banker Zakelijke dienstverlening

Han Mesters

Ik ben sector banker Zakelijke dienstverlening en al meer dan 20 jaar werkzaam binnen deze sector. Deze sector is divers en omvat onder meer accountancy, advocatuur, consultancy, notariaat, uitzenders, schoonmaakbedrijven en beveiligingsbedrijven.

Thema: Human capital

Mijn hoofdthema betreft Human Capital. Kenmerkend voor de sector zakelijke dienstverlening is immers dat mensen het verschil maken en dat de primaire taak van management is dat deze, vaak hoog opgeleide professionals, zo goed mogelijk gefaciliteerd worden. HR is dus een kerncompetentie.

Franka Rolvink
Hoofd Sector Research

Franka Rolvink Couzy

Als hoofd sector research zet ik data om in verhalen om daarmee verandering op gang te brengen. In de sociaal, maatschappelijk en economisch veranderende wereld waarin we leven, zoek ik naar antwoorden die ondernemers helpen hun werk beter te doen.

Thema: De veranderende omgeving

We leven in onzekere tijden. Veranderingen vinden dagelijks plaats. Van ondernemers vraagt dit veerkracht en de mogelijkheid adaptief te reageren ten gunste van zowel de korte als de lange termijn. Kennis van dat wat er op hen afkomt is van essentieel belang. Daarom richt ik mij op de drie grootste thema’s die de veranderingen in gang zetten: sectoraal welzijn, bedrijfsmatige gevolgen van Covid-19 en circulariteit. Deze onderwerpen worden altijd met data onderbouwd.

icoon
Provada

Evenementen

Wilt u meer weten over onderwerpen als vastgoed, treasury, cybersecurity, klimaatverandering, de energietransitie of big data? Op zoek naar inspiratie voor uw vakgebied? ABN AMRO houdt evenementen met inspirerende sprekers.

Rusland-Oekraïne conflict en uw betaalzaken

Oorlog in Oekraïne

De gevolgen van de invasie van Oekraïne door Rusland worden wereldwijd gevoeld. Bekijk de veelgestelde vragen over uw bankzaken, sectorinformatie en economisch nieuws over de oorlog in Oekraïne. Lees ook over de cyberoorlog, de strijd in Oekraïne dat online gevoerd wordt.

Insights nieuwsbrief

Insights nieuwsbrief

  • Duiding bij het economisch nieuws
  • Ontwikkelingen, cijfers en thema's
  • Inspirerende ondernemersverhalen
  • Inzicht van onze sectoreconomen en cyberexperts
  • Verslagen van evenementen
icoon
Wegwijs op Insights

Wegwijs op Insights

Waar vind ik sectorinformatie? Hoe denkt ABN AMRO over belangrijke economische thema’s en kan ik me wapenen tegen cyberaanvallen? Het antwoord vindt u op Insights en zoeken in onze kennisbank is nu nog makkelijker.

Macro Economie

Macro-economie

Hoe staat de Nederlandse economie ervoor? Wat zijn de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, woningmarkt, of de loonontwikkeling? Deze onderwerpen en nog veel meer worden binnen de rubriek macro-economie besproken.

Winy Maas

De stad van de toekomst

In 2050 woont naar verwachting twee derde van de wereldbevolking in steden. Hoe houden we steden ook in de toekomst leefbaar? Architect Winy Maas gaf op vastgoedbeurs Provada om zijn visie op de stad van de toekomst. Een gesprek met de bevlogen architect.

De nieuwsbrief van ruim 45.000 ondernemers

Kies zelf welke sectoren en cybersecurity thema's u wilt volgen.