Pandora's box

Verslagen & Insights

Wat kun je doen wanneer de regels van het spel plotseling wijzigen? Hoe overwin je tegenslagen in een snel veranderende wereld, waarin list en bedrog op de loer liggen?

Waarom iedereen in het grijze gebied opereert. Ja jij ook!

Fraude en corruptie een ver-van-je-bed-show? Think again. De scheidslijn tussen het volgen van regels en onethisch gedrag is dunner dan je denkt. Een veroordeelde fraudeur, een wetenschapper en een advocaat zijn het eens: we opereren allemaal in het grijze gebied.

De sprekers in dit WTT Insights Live-programma

WTT Insights 2020

Andrew Fastow - Voormalig cfo Enron

Andrew Fastow werd twee jaar voor de ondergang van Enron nog uitgeroepen tot cfo of the year. Uiteindelijk kostte zijn rol in de boekhoudfraude van het energiebedrijf hem zes jaar gevangenisstraf. Andrew geeft inzicht in zijn denken en handelen van destijds en spreekt over de dunne lijn tussen het volgen van regels en onethisch gedrag.

WTT Insights 2020

Willeke Slingerland - Lector Weerbare Overheid

Willeke is als Lector Weerbare Overheid verbonden aan Hogeschool Saxion. Binnen het lectoraat geeft zij leiding aan de onderzoekgroep die praktijkgericht onderzoek doet naar het voorkomen en bestrijden van financieel-economische criminaliteit en het bevorderen van goed bestuur en integriteit. Willeke promoveerde in 2018 met haar onderzoek naar de relatie tussen netwerken en corruptie. Zij is ook de nationaal rapporteur corruptie voor de Europese Commissie.

WTT Insights 2020

Aldo Verbruggen - Advocaat

Aldo is oud-officer van justitie en gerenommeerd advocaat met een specialisatie in ondernemingsstrafrecht en corporate investigations. Hij heeft veel ervaring in het adviseren bij criminele en civiele onderzoeken en in de verdediging van cliënten in anti-corruptie- en fraudezaken. In het verleden heeft Aldo onder meer Cees van der Hoeven (Ahold) en Trafigura bijgestaan.

WTT Insights 2020

Job Boersma - Expert micro-expressies

Job is een gepassioneerd trainer en spreker. Als psycholoog specialiseerde hij zich in emotionele micro-expressies, het onderhandelingsspel en interne bedrijfspolitiek. Zijn missie is relevante wetenschappelijke kennis toegankelijk maken, en te vertalen naar vaardigheden en resultaten in organisaties.

WTT Insights 2020

Rens de Jong - Dagvoorzitter

Rens is presentator bij BNR Nieuwsradio, maakt televisieprogramma’s, leidt debatten op congressen en seminars. Hij is gespecialiseerd in alles wat het ondernemerschap raakt. Rens is ervan overtuigd dat bij alle belangrijke veranderingen in ons leven, in onze maatschappij, in de wereld, ondernemers & bedrijven een sleutelpositie vertegenwoordigen.

Hulp nodig?

Bekijk het overzicht van alles wat u zelf kunt regelen. Heeft u een vraag waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u ons bellen of appen.