Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Stappenplan praktijk starten

Start uw medische praktijk in 5 stappen

 1. Ontwikkel uw eigen visie

  Uw eigen praktijk starten is makkelijker als u een helder doel heeft en een duidelijke visie op de zorg die u wilt verlenen. Ontdek hoe u uw eigen visie ontwikkelt.

 2. Vind uw praktijk

  Als uw visie duidelijk is, vindt u makkelijker een praktijk die daarbij past. Gebruik uw persoonlijke netwerk, maar ook dat van ons en zoek online.

 3. Bereid uw start als ondernemer voor

  Regel zaken van tevoren. Zo moet u zich inschrijven in het BIG-register en bij de Kamer van Koophandel. Ook moet u een zakelijke bankrekening aanvragen.

 4. Schrijf uw ondernemingsplan

  Een praktijkovername is eenvoudiger met een goed ondernemingsplan. Alles voor uw start als zelfstandig zorgverlener staat dan op papier.

 5. Regel de financiering

  Op basis van uw visie en uw ondernemingsplan gaat u in gesprek met mogelijke financiers. Hoe helderder uw visie en plan, hoe gemakkelijker u de financiering rond krijgt.

 6. Alles geregeld?

  Heeft u de financiering voor uw praktijk geregeld? Dan kunt u uw praktijk openen voor uw patiënten en verleent u zorg volgens uw eigen inzicht. Gefeliciteerd, u bent gestart!

Evenementen over praktijk starten of overnemen

Wilt u een praktijk starten of overnemen? Wij organiseren regelmatig webinars en (digitale) bijeenkomsten over het starten of overnemen van een praktijk.

ABN AMRO

Contact met onze specialisten

Heeft u vragen? Neem contact met ons op voor uw privé en zakelijke vragen. Wilt u persoonlijk advies? Maak dan een afspraak. U kunt ook zelf direct contact opnemen met onze specialisten.

Lamp

Bankrekening Medisch

 • Eerste half jaar gratis, daarna slechts € 6,- per maand
 • Elk jaar eerste 500 online transacties gratis
 • Eigen adviseur die uw branche kent en advies op maat geeft

Financiering praktijk of apparatuur

 • Doorlopend krediet of zakelijke lening
 • Voor de start, overname of uitbreiding van uw praktijk
 • Maatwerkadvies door specialisten die uw sector kennen