Naar de navigatie Naar de inhoud

Winnaar Social Stimuleringsregeling

GoOV BV

Zelfstandig reizen met het openbaar vervoer

GoOV BV is een sociale onderneming die mensen met een verstandelijke handicap of een cognitieve beperking ondersteunt om zo veilig en zelfstandig mogelijk te kunnen reizen met het openbaar vervoer. Deze mensen zijn nu afhankelijk van vervoer per taxi of een busje. Via een App en een hulplijn kunnen zij zonder begeleiding reizen met het openbaar vervoer.

Volgens de jury is GoOV een prachtig voorbeeld van een sociale onderneming. De diensten die GoOV aanbiedt zijn vernieuwend en hebben een directe impact op het leven van mensen met een beperking. Hun mobiliteit wordt vergroot terwijl de kosten voor de maatschappij verminderen. Bovendien is het idee schaalbaar. Dat betekent dat het (snel) kan groeien omdat het ook voor andere doelgroepen ingezet kan worden. Daarnaast merkt de jury op dat GoOV zeer realistisch is over de verwachtingen omtrent haar eigen succes.

 

Uitreiking 12 januari

Op 12 januari 2017 is de prijs door de jury uitgereikt op het kantoor van GoOV in Utrecht. GoOV wil met de uitkering een chatfunctie en een geleidingssysteem voor blinden ontwikkelen zodat mensen met een verstandelijke of fysieke beperking zo zelfstandig mogelijk met het openbaar vervoer kunnen reizen. ABN AMRO is blij om op deze wijze een positieve bijdrage aan sociaal ondernemers te kunnen leveren.

 

Dank en nieuwe aanmeldingen

We danken alle sociale ondernemers die hun inzending hebben ingestuurd. Er zaten mooie bedrijven en initiatieven tussen waarmee deze ondernemers maatschappelijke impact willen realiseren. Helaas kon er maar een sociale onderneming winnen. Op 9 mei 2017 reiken wij voor de tweede keer een bedrag van € 10.000,- uit aan een sociale onderneming. Deelnemers kunnen zich tot en met 28 april 2017 aanmelden

Elke werkdag van 08.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag van 09.00 - 17.30 uur.

088 - 226 26 26

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube