Uw praktijk overdragen

Op een dag neemt u afstand van uw praktijk. De voorbereiding op een goede praktijkoverdracht duurt wel 10 tot 15 jaar. Vandaar dat we in gesprekken met artsen en praktijkhouders regelmatig horen, 'was ik hier maar eerder mee begonnen'. Heeft u vragen over praktijkoverdracht? We helpen u graag met tips en persoonlijk advies.

Financieel plan voor uw praktijkoverdracht

U bent druk met uw patiënten en een praktijkoverdracht lijkt allemaal erg ver weg. Toch is het verstandig om nu al een financieel plan te maken voor de toekomst.

Een succesvolle praktijkoverdracht

Een praktijk verkopen doet u niet dagelijks. Het is best spannend: misschien is het wel een van de belangrijkste beslissingen in uw leven. Bekijk de 5 tips voor een succesvolle praktijkoverdracht.

Praktijkoverdracht binnen familie

Denkt u erover om uw praktijk over te dragen aan één van uw kinderen? Net als in het bedrijfsleven komt dit namelijk ook voor in de medische sector. Wat komt er kijken bij een praktijkopvolging binnen de familie?

Overdracht praktijk

Praktijkoverdracht voorbereiden

Hoe is de financiële situatie van zorgverleners? Kunnen zij straks leven zoals ze zich hebben voorgesteld? Slagen ze erin hun spaarpot aan te vullen met de overdracht van de praktijk?

Er staat een keten voor de deur

Als u uw praktijk wilt verkopen heeft u verschillende opties. In verschillende branches kunt u kiezen om uw praktijk te verkopen aan een keten of aan een opvolger. In beide gevallen helpt een goede voorbereiding bij de onderhandelingen. Maar waar moet u dan allemaal aan denken?
Financieel inzicht van ABN AMRO

Wat zijn de financiële gevolgen?

Een praktijkoverdracht heeft een grote impact op uw financiën. Met het Financieel Inzicht weet u hoe u er financieel voor staat, wat er met uw inkomen na uw pensioen gebeurt en welke risico's u loopt.

Contact Medici

Heeft u vragen over uw praktijkoverdracht?

Heeft u vragen? Neem contact met ons op voor uw privé en zakelijke vragen. Wilt u persoonlijk advies? Maak dan een afspraak. U kunt ook zelf direct contact opnemen met onze specialisten.