-

Uw praktijk overdragen

Op een dag neemt u afstand van uw praktijk. De voorbereiding op een goede praktijkoverdracht duurt wel 10 tot 15 jaar. Vandaar dat we in gesprekken met artsen en praktijkhouders regelmatig horen, 'was ik hier maar eerder mee begonnen'. Heeft u vragen over praktijkoverdracht? We helpen u graag met tips en persoonlijk advies.

Overdracht praktijk

Praktijkoverdracht voorbereiden

Hoe is de financiële situatie van zorgverleners? Kunnen zij straks leven zoals ze zich hebben voorgesteld? Slagen ze erin hun spaarpot aan te vullen met de overdracht van de praktijk?

Er staat een keten voor de deur

Als u uw praktijk wilt verkopen heeft u verschillende opties. In verschillende branches kunt u kiezen om uw praktijk te verkopen aan een keten of aan een opvolger. In beide gevallen helpt een goede voorbereiding bij de onderhandelingen. Maar waar moet u dan allemaal aan denken?
Financieel inzicht van ABN AMRO

Wat zijn de financiële gevolgen?

Een praktijkoverdracht heeft een grote impact op uw financiën. Met het Financieel Inzicht weet u hoe u er financieel voor staat, wat er met uw inkomen na uw pensioen gebeurt en welke risico's u loopt.

Specialist Medisch Hypotheekadvies

Uw praktijk verkopen?

Als zorgverlener komt er veel kijken bij de overdracht van een praktijk. Laat u adviseren en kom sneller tot een sluitend plan. 

Heeft u deze vragen: 

  • Wat levert de verkoop van mijn praktijk me op?
  • Is dit de beste manier om extra vermogen op te bouwen?
  • Kan ik een fiscale naheffing krijgen na de verkoop?
  • Moet ik 10 jaar van tevoren beginnen met plannen?
  • Welke impact heeft een overdracht op m’n financiën?