Veilig inloggen en betalen

E.dentifier

Veilig inloggen en betalen met uw e.dentifier

Veilig inloggen en betalen

  • Inloggen
  • Betaalpas insteken
  • Instructies volgen

E.dentifier aanvragen

Ik heb geen zakelijk internet bankieren

Ik heb zakelijk internet bankieren

Kunt u inloggen in Internet Bankieren?

Dan hoeft u minder gegevens zelf in te vullen.

Met de e.dentifier kunt u inloggen in Internet Bankieren en Access Online. Ook bevestigt u met de e.dentifier uw opdrachten, bijvoorbeeld een betaalopdracht of een batchbetaling.

Eerste keer inloggen via Internet Bankieren of Access Online

Inloggen

Klik rechtsboven op de gele button inloggen en selecteer de e.dentifier.

E.dentifier

Steek uw betaalpas in de e.dentifier.

Volg de stappen

U volgt nu de instructies in het scherm.

edentifier inloggen

Software-update voor gekoppelde e.dentifier

Als u veel gebruik maakt van Internet Bankieren of Access Online, dan is het voor u makkelijk om de E.dentifier met de usb-kabel aan uw computer te koppelen. Hiervoor is het van belang dat u de nieuwste versie van de E.dentifier-software op uw computer heeft staan.

Het blijft ook altijd mogelijk om de E.dentifier los (en dus zonder software) te gebruiken.

E.dentifier aanvragen

Doet uw e.dentifier het niet meer? U kunt gratis een extra of vervangende e.dentifier aanvragen.

E.dentifier aanvragen

Ik heb geen zakelijk internet bankieren

Ik heb zakelijk internet bankieren

Kunt u inloggen in Internet Bankieren?

Dan hoeft u minder gegevens zelf in te vullen.

icoon

Veelgestelde vragen over de e.dentifier

De melding: PIN BLOCKED betekent dat de chip op uw pas is geblokkeerd. U deblokkeert de chip als u bij een geldautomaat pint of uw saldo opvraagt. Dit kan ook in het buitenland.

Bezoek een van onze bankkantoren en neem een geldig legitimatiebewijs mee. Heeft u uw pincode ooit aangepast? Dan ontvangt u binnen 5 dagen een nieuwe kaart, activatiebrief en pincodebrief. Heeft u uw pincode niet aangepast, dan ontvangt u een nieuwe pincodebrief binnen 3 dagen.

U krijgt deze waarschuwing als u nog één kans heeft om de juiste pincode in te voeren. Als dit niet lukt krijgt u de melding PIN BLOCKED. U deblokkeert de chip als u bij een geldautomaat pint of uw saldo opvraagt. Dit kan ook in het buitenland.

Controleer of u de juiste gegevens heeft ingevuld in het inlogscherm:

  • Hoort het rekeningnummer bij het pasnummer?
  • Gebruikt u de betaalpas van het ingevulde rekeningnummer?
  • Heeft u toegang tot Internet Bankieren met het ingevulde rekeningnummer en pasnummer?

Verschijnt na controle nog steeds de melding? Neem dan contact op met Client Service. Onze collega's gaan voor u na waarom u niet kunt inloggen met de ingevoerde gegevens.

Foutmeldingen die beginnen met 'MESSAGE_SEC' of 'MESSAGE_WEB' (gevolgd door een nummer) verschijnen als er technische problemen zijn binnen Internet Bankieren of Access Online. De melding verschijnt meestal bij het inloggen of bij het verzenden van een opdracht. Probeert u op een later tijdstip nogmaals in te loggen. U kunt in uw rekeningoverzicht zien of eventuele betaalopdrachten zijn uitgevoerd.

U heeft waarschijnlijk een verkeerde code ingevuld. Druk op 'OK' op uw e.dentifier. Doorloop alle stappen opnieuw met de nieuwe code.

Het kan zijn dat uw betaalpas niet goed in de e.dentifier zit. Er kan ook vuil in de invoergleuf van de e.dentifier zitten. Schoonblazen kan helpen. Wrijf ook de chip van uw betaalpas voorzichtig schoon. Helpt dit allemaal niet? Dan is uw pas waarschijnlijk defect. Controleer de betaalpas eventueel bij een ABN AMRO bankkantoor of vraag direct een vervangende pas aan.

  • Heeft u een vervangende pas aangevraagd? Dan vervalt de oude betaalpas zodra u de nieuwe (vervangende) betaalpas activeert.
  • Wilt u tijdens de aanvraagperiode voor de nieuwe pas nog over uw oude pas beschikken? Geef dit dan aan bij de aanvraag op het kantoor, of telefonisch via Client Service.

Deze melding geeft aan dat de batterij bijna leeg is. Als u op C of op OK drukt, verschijnt de melding CONTACT BANK. Vraag dan gratis online een vervangende e.dentifier aan. U ontvangt de e.dentifier binnen 2 werkdagen.